כיכר השבת

כל אחד יכול

מתכון לציר עוף - בסיס נהדר למרקים ותבשילי קדרה

זהו. אנחנו שמים סוף לעצלנות ולאבקת המרק ומעמידים ציר עוף שמעניק למרקים ולתבשילי הקדרה טעם מופלא ועז - בדיוק כמו שהם נועדו לטעום. קדימה, לעבודה - זה ממש לא מסובך. ציר העוף נשמר במקרר 5 ימים או במקפיא עד 3 חודשים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ד' בשבט | 17.01.21
ציר עוף - בסיס למרקים ותבשילי קדרה
ציר עוף - בסיס למרקים ותבשילי קדרה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1.8 ק"ג עצמות עוף
  • 5.5 ליטר מים
  • 2 בצלים, לא קלופים, שטופים היטב וחתוכים לרבעים
  • 2 גזרים, קלופים וחצויים לשניים לרוחב
  • 2 גבעולי סלרי, חצויים לשניים לרוחב
  • 1 כפית גרגרי פלפל שחור
  • 2 עלי דפנה
  • 4 ענפי תימין
  • 5 ענפי פטרוזיליה
  • 1 כף חומץ בן יין לבן

אופן ההכנה:

כמות: 5.5 ליטרים

שימו לב: זמן העבודה אמנם 30 דקות, אך זמן הבישול עומד על 7-9 שעות

1. בסיר גדול ועמוק, מניחים את כל הרכיבים מלבד החומץ. מביאים הכל לרתיחה על אש גבוהה, ואז מנמיכים לאש קטנה.

2. מקפים את החלק העליון של ציר העוף, כלומר מסירים את כל הקצף שצף למעלה ואז יוצקים פנימה את החומץ, מה שגורם לעצמות "להגיר" אל תוך הציר מינרלים וחומרים מזינים.

3. מבשלים על אש קטנה במשך 6-8 שעות, כשהסיר מכוסה, עד שהציר מקבל טעם עשיר ועמוק.

4. מסננים את הציר דרך מסננת דקה לכלי אטום, מקפים את השומן שצף למעלה ושומרים במקרר עד 5 ימים או במקפיא עד 3 חודשים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
מרקים

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

כל טוב

מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

ורד כהן | 23.11.23

לימי החורף

מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

טובה אור | 15.11.23

מה נאכל היום?

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

כיכר אוכל | 27.02.23
ש

יותר קל ממה שאתם חושבים

איפה עוד תקבלו 52 שקל לשעה?

כיכר בשיתוף מטרופולין | מקודם

מה נאכל היום?

הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

כיכר אוכל | 07.02.23

מה נאכל היום?

כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

כיכר אוכל | 29.01.23

מה נאכל היום?

רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

כיכר אוכל | 23.01.23
ש

לשמוע ללמוד ו.. להצליח:

 משכפלים הצלחות; ככה גם אתה תהיה טוען רבני >>

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

לכבוד שבת

קל ומהיר הכנה: מרק עוף עם טורטליני פטריות משדרג

כיכר אוכל | 28.12.22

מה אוכלים היום?

3 מרקים עשירים שסוגרים פינה לארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.22

מה אוכלים היום?

מרק כתום סמיך וטעים שמכינים ב-10 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.22
ש

מה אוכלים היום?

מרק כרובית עם פטריות צלויות ושמן כמהין

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

חדש דנדש

קורס הכנה ללידה, *אבל* עם סגל מומחים וצוות מיילדות 

כיכר בשיתוף מעייני הישועה | מקודם

מה נאכל היום?

על השולחן תוך חצי שעה: מרק שעועית שחורה עשיר

כיכר אוכל | 23.10.22

מה נאכל היום?

מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל

כיכר אוכל | 18.10.22

מה אוכלים היום?

מתאים בול להיום: מרק חומוס עשיר וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

מה נאכל היום?

כל מילה רק תהרוס: מרק עגבניות וגבינת פטה אפויה

כיכר אוכל | 09.03.22
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה אוכלים היום?

מרק פטריות קרמי וטעים שתכינו שוב ושוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.02.22

באנו לשדרג

כל צלחת 'בצבע': מרק כרוב סגול ותפוח אדום

כיכר אוכל | 30.01.22

מה אוכלים היום?

היום כולנו מכינים מרק עדשים פשוט וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.01.22