כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון למרק כתום קטיפתי עם דלעת, גזר, בטטה ותפוחי אדמה

מלי יהודיוף עם מתכון למרק כתום קטיפתי ומנחם שמורכב ממגוון ירקות כתומים והתוצאה משביעה, מזינה וסופר טעימה - בול בזמן לחורף הרציני שנחת עלינו סוף סוף. את המרק אנחנו כמובן מגישים עם הלחמניות הקריספיות של מלי (מתכונים, אוכל)

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ה' בשבט | 18.01.21
מרק כתום קטיפתי מחמם ומנחם
מרק כתום קטיפתי מחמם ומנחם (צילום: מלי יהודיוף)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 כף שמן
  • 2 בצלים, קצוצים
  • 4 בטטה, מקולפות וחתוכות לקוביות גדולות
  • 4 גזרים, מקולפים וחתוכים לקוביות גדולות
  • 250 גרם דלעת, מקולפת, נקייה מזרעים וחתוכה לקוביות גדולות
  • 2 תפוחי אדמה, מקולפים וחתוכים לקוביות גדולות
  • 2 שיני שום, מקולפות
  • מלח ופלפל שחור
  • 125 מ"ל שמנת פרווה

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול ועמוק, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

2. מוסיפים את כל הירקות החתוכים לסיר ואת שיני השום, בשלמותן, ומטגנים קלות.

3. יוצקים לסיר מים רותחים עד לכיסוי הירקות ומבשלים במשך שעה וחצי על אש בינונית-נמוכה, עד שהירקות רכים.

4. מתבלים במלח ופלפל שחור, מבשלים עוד חצי שעה ואז יוצקים פנימה את השמנת הפרווה. להקרמת המרק, מבשלים תוך ערבוב מתמיד 10 דקות נוספות ומסירים מהאש. בעזרת מוט בלנדר, טוחנים את המרק למחית חלקה. מגישים מיד, חם, עם פטרוזיליה קצוצה, שקדי מרק או קרוטונים וכמובן עם הלחמניות הקריספיות של מלי.

לחצו כאן למתכון ללחמניות בציפוי קריספי מופלא של גרעינים, שיבולת שועל ושומשום

לחמניות בציפוי קריספי (צילום: מלי יהודיוף)
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
מרקים

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

כל טוב

מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

ורד כהן | 23.11.23

לימי החורף

מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

טובה אור | 15.11.23

מה נאכל היום?

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

כיכר אוכל | 27.02.23
ש

משחקים חינם ונהנים

משועממים? נחים מהנקיונות? כנסו למשחק מלא אנרגיה >>

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם

מה נאכל היום?

הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

כיכר אוכל | 07.02.23

מה נאכל היום?

כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

כיכר אוכל | 29.01.23

מה נאכל היום?

רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

כיכר אוכל | 23.01.23
ש

ספיישל לחג

אפילקציה חדשה למהדרין: מטיילים חוויתי בירושלים

כיכר בשיתוף הרל"י | מקודם

לכבוד שבת

קל ומהיר הכנה: מרק עוף עם טורטליני פטריות משדרג

כיכר אוכל | 28.12.22

מה אוכלים היום?

3 מרקים עשירים שסוגרים פינה לארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.22

מה אוכלים היום?

מרק כתום סמיך וטעים שמכינים ב-10 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.22
ש

מה אוכלים היום?

מרק כרובית עם פטריות צלויות ושמן כמהין

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

אין מה לדאוג

השנה יש דרך מהודרת במיוחד להוסיף טעם לפסח >>

כיכר בשיתוף ספרייט | מקודם

מה נאכל היום?

על השולחן תוך חצי שעה: מרק שעועית שחורה עשיר

כיכר אוכל | 23.10.22

מה נאכל היום?

מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל

כיכר אוכל | 18.10.22

מה אוכלים היום?

מתאים בול להיום: מרק חומוס עשיר וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

מה נאכל היום?

כל מילה רק תהרוס: מרק עגבניות וגבינת פטה אפויה

כיכר אוכל | 09.03.22
ש

הרי אתה מקדש!

מאות כבר הוכשרו: קורס מקיף לעריכת חופה וקידושין

כיכר בשיתוף למען ילמדו | מקודם

מה אוכלים היום?

מרק פטריות קרמי וטעים שתכינו שוב ושוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.02.22

באנו לשדרג

כל צלחת 'בצבע': מרק כרוב סגול ותפוח אדום

כיכר אוכל | 30.01.22

מה אוכלים היום?

היום כולנו מכינים מרק עדשים פשוט וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.01.22