כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון למרק דלורית וג'ינג'ר שיעשה לכם טוב על הלב

אחרי שהדלורית נאפית במשך שעה בתנור, הרכבת המרק עצמו רצה מהר יותר ולא דורשת עבודה מסובכת. מתכון למרק דלורית וג'ינג'ר שעמוס בטעמים עשירים ונפלאים ורכיבים מזינים ובריאים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | י"ח בשבט | 31.01.21
מרק דלורית וג'ינג'ר
מרק דלורית וג'ינג'ר (צילום: Nataliya Vaitkevich from Pexels)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 700 גרם דלורית, חצויה לשניים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל צהוב גדול, קצוץ
  • 1 תפוח בינוני, מכל זן, קלוף וחתוך לקוביות
  • 2 כוסות ציר ירקות או מים + אבקת מרק
  • 2 כפיות אבקת קארי
  • 2 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורר
  • קורט אגוז מוסקט טחון או פלפל אנגלי טחון
  • 400 מ"ל חלב קוקוס
  • מלח גס ופלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

1. מניחים את שני חצאי הדלורית בתבנית מרופדת בנייר כסף, כשהצד החתוך כלפי מעלה. מכסים את חצאי הדלורית בנייר כסף היטב ומהדקים לשולי התבנית. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 30-50 דקות, עד שניתן לנעוץ סכין בקלות בדלורית. בעזרת כף, גורפים לקערה את בשר הדלורית הרכה.

2. בסיר עמוק וגדול, מחממים מחצית מכמות השמן. מוסיפים את הבצל ומאדים על אש בינונית-נמוכה במשך 8-10 דקות, עד להזהבה.

3. מוסיפים לסיר את קוביות התפוח, בשר הדלורית, ציר המרק (או המים ואבקת המרק), אבקת הקארי, הג'ינג'ר ואגוז המוסקט / הפלפל האנגלי. מביאים לרתיחה יציבה ואז מכסים את הסיר, מנמיכים מעט את האש ומבשלים במשך 10 דקות, עד שהתפוחים רכים.

4. בעזרת מוט בלנדר, טוחנים את המרק למחית חלקה או שבעזרת כף מחוררת, מעבירים את כל המוצקים שבסיר למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מחית חלקה ומחזירים את המחית לסיר.

5. מוסיפים את חלב הקוקוס, מערבבים ונותנים למרק להגיע לבעבוע עדין ואז מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 5-10 דקות, עד שהמרק מחומם היטב. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומגישים מיד.

אם זה אפשרי, כבו את האש, תנו למרק לעמוד כך שעה-שעתיים ואז חממו שוב לפני ההגשה. כך טעמי המרק יתעצמו אפילו יותר.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
מרקים

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

כל טוב

מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

ורד כהן | 23.11.23

לימי החורף

מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

טובה אור | 15.11.23

מה נאכל היום?

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

כיכר אוכל | 27.02.23
ש

יותר קל ממה שאתם חושבים

איפה עוד תקבלו 52 שקל לשעה?

כיכר בשיתוף מטרופולין | מקודם

מה נאכל היום?

הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

כיכר אוכל | 07.02.23

מה נאכל היום?

כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

כיכר אוכל | 29.01.23

מה נאכל היום?

רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

כיכר אוכל | 23.01.23
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם

לכבוד שבת

קל ומהיר הכנה: מרק עוף עם טורטליני פטריות משדרג

כיכר אוכל | 28.12.22

מה אוכלים היום?

3 מרקים עשירים שסוגרים פינה לארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.22

מה אוכלים היום?

מרק כתום סמיך וטעים שמכינים ב-10 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.22
ש

מה אוכלים היום?

מרק כרובית עם פטריות צלויות ושמן כמהין

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

חווית הלידה

מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם

מה נאכל היום?

על השולחן תוך חצי שעה: מרק שעועית שחורה עשיר

כיכר אוכל | 23.10.22

מה נאכל היום?

מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל

כיכר אוכל | 18.10.22

מה אוכלים היום?

מתאים בול להיום: מרק חומוס עשיר וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

מה נאכל היום?

כל מילה רק תהרוס: מרק עגבניות וגבינת פטה אפויה

כיכר אוכל | 09.03.22
ש

הכרות עמוקה עם המגזר

מחדשים תנור או מקרר לפסח? מצאנו לכם את המחיר המשתלם ביותר

כיכר בשיתוף חשמל הקרן | מקודם

מה אוכלים היום?

מרק פטריות קרמי וטעים שתכינו שוב ושוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.02.22

באנו לשדרג

כל צלחת 'בצבע': מרק כרוב סגול ותפוח אדום

כיכר אוכל | 30.01.22

מה אוכלים היום?

היום כולנו מכינים מרק עדשים פשוט וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.01.22