כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון למרק ברוקולי ודלורית - ארוחה שלמה בסיר אחד

והכי כיף: הכל קורה בסיר אחד, תוך פחות משעה. מרק ברוקולי ודלורית קרמי ועשיר במרקם קטיפתי ומנחם שיעשה לכם טוב על הלב (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | י"א בניסן | 24.03.21
מרק ברוקולי ודלורית
מרק ברוקולי ודלורית (צילום: Matthew Henry from Burst)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 כפות שמן זית
  • 45 גרם חמאה
  • 1 בצל צהוב קטן, קצוץ
  • 2 שיני שום, מרוסקות
  • 700-850 גרם דלורית, חתוכה לקוביות
  • 3 כפות עלי תימין טריים
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טרי מגורד
  • 1/4 כפית פפריקה חריפה
  • מלח ופלפל שחור
  • 4 כוסות ציר ירקות (אפשר להחליף במים + אבקת מרק)
  • 1.5-2 כוסות מים
  • 4 כוסות פרחי ברוקולי קפוא או טרי
  • 2 עלי דפנה
  • 1/2 כוס חלב
  • 1/2 כוס גבינת צ'דר או גבינה צהובה, מגורדת

אופן ההכנה:

1. בסיר מרק גדול ממיסים יחד את החמאה ושמן הזית. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים אותם יחד במשך 5 דקות או עד שהם ריחניים. מוסיפים את הדלורית, 2 כפות עלי תימין, אגוז מוסקט, פפריקה חריפה וקורט נדיב של מלח ופלפל שחור ומבשלים במשך 5 דקות.

2. יוצקים לסיר את ציר הירקות (או המים עם אבקת המרק) ו-1/2 1 כוסות מים. מכסים ומבשלים במשך 8-10 דקות, עד שהדלורית מתרככת.

3. מוסיפים את הברוקולי ועלי הדפנה, מבשלים 10 דקות, עד שהברוקולי רך.

4. מוציאים מהסיר את עלי הדפנה, מכבים את האש ובעזרת מוט בלנדר או מעבד מזון, טוחנים את המרק למחית חלקה או למרקם גושי יותר.

5. מוסיפים למרק את הטחון את החלב וגבינת הצ'דר או הגבינה הצהובה ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 5 דקות או עד שהגבינה נמסה.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
מרקים

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

כל טוב

מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

ורד כהן | 23.11.23

לימי החורף

מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

טובה אור | 15.11.23

מה נאכל היום?

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

כיכר אוכל | 27.02.23
ש

זה וואו

יש תחליף לנדל"ן: אתר שמייצר הכנסה חודשית

כיכר בשיתוף דיגיטל פרופטי | מקודם

מה נאכל היום?

הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

כיכר אוכל | 07.02.23

מה נאכל היום?

כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

כיכר אוכל | 29.01.23

מה נאכל היום?

רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

כיכר אוכל | 23.01.23
ש

כלי קודש

משרה מכובדת: הדרך למיצוי היכולת הלימודית

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

לכבוד שבת

קל ומהיר הכנה: מרק עוף עם טורטליני פטריות משדרג

כיכר אוכל | 28.12.22

מה אוכלים היום?

3 מרקים עשירים שסוגרים פינה לארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.22

מה אוכלים היום?

מרק כתום סמיך וטעים שמכינים ב-10 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.22
ש

מה אוכלים היום?

מרק כרובית עם פטריות צלויות ושמן כמהין

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

זה הזמן להזמין

החג הזה, תתרגשו ותתחדשו עם נעם 2! טכנולוגית חם וקר

כיכר בשיתוף נועם2 | מקודם

מה נאכל היום?

על השולחן תוך חצי שעה: מרק שעועית שחורה עשיר

כיכר אוכל | 23.10.22

מה נאכל היום?

מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל

כיכר אוכל | 18.10.22

מה אוכלים היום?

מתאים בול להיום: מרק חומוס עשיר וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

מה נאכל היום?

כל מילה רק תהרוס: מרק עגבניות וגבינת פטה אפויה

כיכר אוכל | 09.03.22
ש

השקעה בטוחה ויציבה

נדל"ן מניב בשליש מחיר? הכירו את ההשקעה החכמה בפתח תקווה

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מה אוכלים היום?

מרק פטריות קרמי וטעים שתכינו שוב ושוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.02.22

באנו לשדרג

כל צלחת 'בצבע': מרק כרוב סגול ותפוח אדום

כיכר אוכל | 30.01.22

מה אוכלים היום?

היום כולנו מכינים מרק עדשים פשוט וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.01.22