כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון למרק בצל צרפתי עם בצלצלי שאלוט ועשבי תיבול

החורף מסרב לעזוב - אז אנחנו סופר נדיבים כלפיו ומעניקים לו (כלומר לנו) מתנת פרידה מושלמת: מרק בצל צרפתי עם בצלצלי שאלוט ועשבי תיבול. בא לכם להתפרע? תגישו אותו עם פרוסות לחם וגבינה נוטפת מעל (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ל' בניסן | 12.04.21
מרק בצל צרפתי עם בצלצלי שאלוט ועשבי תיבול
מרק בצל צרפתי עם בצלצלי שאלוט ועשבי תיבול (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 90 גרם חמאה
  • 6 בצלצלי שאלוט בינוניים, פרוסים דק
  • 1 בצל צהוב, פרוס דק
  • 2 שיני שום, כתושות או מגורדות
  • 2 כפות עלי תימין טריים
  • 1 כף מרווה טרייה קצוצה
  • 1 כפית דבש או סוכר חום
  • 2 כפות קמח לבן
  • 1 כוס יין לבן יבש (כמו סוביניון בלאן)
  • 2 ליטר ציר ירקות או מים עם אבקת מרק
  • 1 כף רוטב סויה (אופציונלי)
  • 2 עלי דפנה
  • מלח ופלפל שחור
  • 6 פרוסות לחם איכותי (מומלץ: לחם צרפתי)
  • 1 כוס גבינת גרוייר מגורדת (אפשר להחליף בגבינה צהובה)
  • 1/2 כוס גבינה כחולה (אם לא מצאתם בכשרות טובה, החליפו בגבינה צהובה)

אופן ההכנה:

1. ממיסים את החמאה בסיר גדול ועמוק על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את השאלוט, הבצל, השום והדבש ומטגנים יחד במשך 10-15 דקות, תוך ערבוב תדיר, עד שהם מתרככים ומקבלים גוון זהוב עמוק ומתקרמלים. מוסיפים את התימין והמרווה וממשיכים בבישול 3-5 דקות נוספות.

2. מנמיכים את האש לנמוכה ומפזרים את הקמח על בצלצלי השאלוט, תוך כדי ערבוב במשך 1-2 דקות, כדי לאבד את טעמו של הקמח. מוסיפים את היין, ציר הירקות או המים, רוטב הסויה ועלי הדפנה. מגביהים את האש לבינונית-גבוהה ומביאים הכל לרתיחה. כשהכל מבעבע, מנמיכים מעט את האש ומבשלים במשך 10 דקות. מוציאים את עלי הדפנה ומתבלים במלח ופלפל שחור.

את השלב הבא אפשר לעשות ב-2 דרכים: לאפות את פרוסות הלחם והגבינה יחד עם המרק או בנפרד מהמרק.

אופציה א': מחלקים את המרק ל-6 קערות הגשה שמתאימות גם לאפייה בתנור. מניחים מעל כל מרק פרוסת לחם, מפזרים מעל את הגבינות ואופים בתנור שחומם מראש למצב גריל במשך 3-5 דקות, עד שהגבינה נמסה ומשחימה בקצוות.

אופציה ב': כשהמרק לקראת סוף הבישול, מסדרים את פרוסות הלחם בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מפזרים עליהן את הגבינות וצולים בתנור שחומם מראש למצב גריל במשך 3-5 דקות. כשהמרק מוכן, מחלקים אותו לקערות הגשה ומניחים פרוסת לחם וגבינה מעל.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
נשמע מושלם ,כמו במסעדות .אהבתי גם את ההסבר לכל תהליך ,תודה
טלי13.04.21
מרקים

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

כל טוב

מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

ורד כהן | 23.11.23

לימי החורף

מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

טובה אור | 15.11.23

מה נאכל היום?

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

כיכר אוכל | 27.02.23
ש

בדוק!!

הלוואת חג מיוחדת 30,000 ש"ח ללא ריבית

כיכר בשיתוף מרכנתיל | מקודם

מה נאכל היום?

הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

כיכר אוכל | 07.02.23

מה נאכל היום?

כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

כיכר אוכל | 29.01.23

מה נאכל היום?

רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

כיכר אוכל | 23.01.23
ש

האיש שחלם חלום:

לא תאמינו מה הוצע לדוד (60) שחלם כל חייו להרוויח מנדל"ן

כיכר בשיתוף סיני השקעות | מקודם

לכבוד שבת

קל ומהיר הכנה: מרק עוף עם טורטליני פטריות משדרג

כיכר אוכל | 28.12.22

מה אוכלים היום?

3 מרקים עשירים שסוגרים פינה לארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.22

מה אוכלים היום?

מרק כתום סמיך וטעים שמכינים ב-10 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.22
ש

מה אוכלים היום?

מרק כרובית עם פטריות צלויות ושמן כמהין

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

כלי קודש

אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה נאכל היום?

על השולחן תוך חצי שעה: מרק שעועית שחורה עשיר

כיכר אוכל | 23.10.22

מה נאכל היום?

מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל

כיכר אוכל | 18.10.22

מה אוכלים היום?

מתאים בול להיום: מרק חומוס עשיר וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

מה נאכל היום?

כל מילה רק תהרוס: מרק עגבניות וגבינת פטה אפויה

כיכר אוכל | 09.03.22
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

מה אוכלים היום?

מרק פטריות קרמי וטעים שתכינו שוב ושוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.02.22

באנו לשדרג

כל צלחת 'בצבע': מרק כרוב סגול ותפוח אדום

כיכר אוכל | 30.01.22

מה אוכלים היום?

היום כולנו מכינים מרק עדשים פשוט וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.01.22