כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון למרק עדשים כתומות קליל ומשביע שכולם יאהבו

מרק עדשים כתומות פיקנטי וטעים שמצליח להישאר קליל ולא מכביד למרות שהוא סמיך ומשביע. תוך פחות משעה יעמוד על שולחנכם מרק נהדר שעובד מצוין גם בימים לוהטים (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ט' באב | 18.07.21
מרק עדשים כתומות
מרק עדשים כתומות (צילום: Michael Kraus on Shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 כפית כמון
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • קורט אבקת צ'ילי / פלפל קאיין / פפריקה חריפה
  • 1 ליטר ציר ירקות או מים עם אבקת מרק
  • 2 כוסות מים
  • 1 כוס עדשים כתומות
  • 1 גזר גדול, מקולף וחתוך לקוביות
  • מיץ מחצי לימון סחוט היטב
  • 3 כפות כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול ועמוק מחממים 3 כפות שמן על אש גבוהה. כשהשמן חם, מוסיפים את הבצל והשום, ומאדים במשך כ-4 דקות, עד להזהבה.

2. מוסיפים את רסק העגבניות, מלח ופלפל שחור (כ-1/4 כפית מכל אחד), הכמון, אבקת הצ'ילי (או פלפל קאיין או פפריקה חריפה), מערבבים ומאדים עוד 2 דקות.

3. יוצקים פנימה את ציר הירקות ו-2 כוסות מים, מוסיפים את העדשים וקוביות הגזר ומביאים לרתיחה על אש בינונית. כשהנוזלים מבעבעים, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים חלקית את הסיר ומבשלים במשך כ-30 דקות עד שהעדשים רכות. טועמים ומוסיפים מלח, אם צריך.

4. מעבירים מחצית מתכולת הסיר לקערה וטוחנים בעזרת מוט בלנדר או במעבד מזון, ואז מחזירים את החלק הטחון לסיר - המרק צריך להיות מעט גושי.

5. מסירים מהאש, מוסיפים למרק את מיץ הלימון והכוסברה, מערבבים ומגישים מיד. אם לא מגישים מיד, מחממים שוב את המרק לפני ההגשה ורק אחרי החימום, מערבבים לתוכו את הלימון והכוסברה.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
מניסיון תוספת 1 כפית סוכר חצי כפית כורכום חצי כפית כמון קורט קינמון עלי סלרי (אין צורך באבקת מרק) משביח את הטעם בצאבון
ללא שם18.07.21
מרקים

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

כל טוב

מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

ורד כהן | 23.11.23

לימי החורף

מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

טובה אור | 15.11.23

מה נאכל היום?

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

כיכר אוכל | 27.02.23
ש

דואגים ליופי שלך

מלחמה?- זה לא אומר שאת צריכה להישאר עם שיער מיותר

כיכר בשיתוף אפילוגיק | מקודם

מה נאכל היום?

הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

כיכר אוכל | 07.02.23

מה נאכל היום?

כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

כיכר אוכל | 29.01.23

מה נאכל היום?

רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

כיכר אוכל | 23.01.23
ש

קרקע למכירה ליד ירושלים?

זכות לדירה ירושלמית ב-140 אל"ש - ממש בהישג ידך

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

לכבוד שבת

קל ומהיר הכנה: מרק עוף עם טורטליני פטריות משדרג

כיכר אוכל | 28.12.22

מה אוכלים היום?

3 מרקים עשירים שסוגרים פינה לארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.22

מה אוכלים היום?

מרק כתום סמיך וטעים שמכינים ב-10 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.22
ש

מה אוכלים היום?

מרק כרובית עם פטריות צלויות ושמן כמהין

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה נאכל היום?

על השולחן תוך חצי שעה: מרק שעועית שחורה עשיר

כיכר אוכל | 23.10.22

מה נאכל היום?

מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל

כיכר אוכל | 18.10.22

מה אוכלים היום?

מתאים בול להיום: מרק חומוס עשיר וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

מה נאכל היום?

כל מילה רק תהרוס: מרק עגבניות וגבינת פטה אפויה

כיכר אוכל | 09.03.22
ש

לימודי דיינות

כך אלפי בוגרי ישיבה הפכו לדיינים מוסמכים

כיכר בשיתוף מ.ל.מ | מקודם

מה אוכלים היום?

מרק פטריות קרמי וטעים שתכינו שוב ושוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.02.22

באנו לשדרג

כל צלחת 'בצבע': מרק כרוב סגול ותפוח אדום

כיכר אוכל | 30.01.22

מה אוכלים היום?

היום כולנו מכינים מרק עדשים פשוט וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.01.22