כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון למרק דלעת סמיך וקרמי - הכי מנחם שיש

מרק כתום סמיך וקרמי - חלבי או פרווה, לבחירתכם. רבע שעה עבודה, חצי שעה על האש וזה מוכן. מתכון למרק דלעת שכל אחד צריך לדעת להכין וכולם יאהבו (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ו' בחשוון | 12.10.21
מרק דלעת
מרק דלעת (צילום: Irina on Unsplash)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ גס
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 1 ק"ג דלעת (מכל סוג), חתוכה לקוביות
  • 4 כוסות ציר ירקות או מים עם אבקת מרק
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה / חלב קוקוס

אופן ההכנה:

1. בסיר עמוק עם תחתית כבדה על אש בינונית, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה.

2. מוסיפים את קוביות הדלעת וציר הירקות או המים ואבקת המרק, מתבלים במלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה - כשהסיר לא מכוסה, ואז מנמיכים את האש ומבשלים במשך 30 דקות או עד שהדלעת רכה מאוד.

3. מכבים את האש, טוחנים את המרק במוט בלנדר או במעבד מזון לסמיכות הרצויה, מערבבים פנימה שמנת מתוקה או חלב קוקוס, טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך. מגישים מיד, חם.

המרק נשמר היטב בכלי אטום במקרר עד 5 ימים או במקפיא עד חודשיים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
מרקים

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

כל טוב

מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

ורד כהן | 23.11.23

לימי החורף

מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

טובה אור | 15.11.23

מה נאכל היום?

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

כיכר אוכל | 27.02.23
ש

בדיקת התאמה בחינם

מחשבון הנחה להסרת משקפיים בלייזר לכל הקופות

כיכר בשיתוף קייר | מקודם

מה נאכל היום?

הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

כיכר אוכל | 07.02.23

מה נאכל היום?

כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

כיכר אוכל | 29.01.23

מה נאכל היום?

רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

כיכר אוכל | 23.01.23
ש

בצל הכלכלה המעורערת

מקצוע תורני מפרנס: כך תהפוך לדיין מומחה

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

לכבוד שבת

קל ומהיר הכנה: מרק עוף עם טורטליני פטריות משדרג

כיכר אוכל | 28.12.22

מה אוכלים היום?

3 מרקים עשירים שסוגרים פינה לארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.22

מה אוכלים היום?

מרק כתום סמיך וטעים שמכינים ב-10 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.22
ש

מה אוכלים היום?

מרק כרובית עם פטריות צלויות ושמן כמהין

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

חצי מחיר מתל אביב

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף בריטניה ישראל | מקודם

מה נאכל היום?

על השולחן תוך חצי שעה: מרק שעועית שחורה עשיר

כיכר אוכל | 23.10.22

מה נאכל היום?

מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל

כיכר אוכל | 18.10.22

מה אוכלים היום?

מתאים בול להיום: מרק חומוס עשיר וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

מה נאכל היום?

כל מילה רק תהרוס: מרק עגבניות וגבינת פטה אפויה

כיכר אוכל | 09.03.22
ש

חדש דנדש

קורס הכנה ללידה, *אבל* עם סגל מומחים וצוות מיילדות 

כיכר בשיתוף מעייני הישועה | מקודם

מה אוכלים היום?

מרק פטריות קרמי וטעים שתכינו שוב ושוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.02.22

באנו לשדרג

כל צלחת 'בצבע': מרק כרוב סגול ותפוח אדום

כיכר אוכל | 30.01.22

מה אוכלים היום?

היום כולנו מכינים מרק עדשים פשוט וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.01.22