כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון למרק בטטה סמיך ומתקתק שמוכן תוך 30 דקות

כל אחד צריך לדעת להכין מרק כתום מוצלח - והנה אחד כזה: מתכון למרק בטטה סמיך, מתקתק, מנחם וסופר פשוט להכנה שסוגר לכם בקלות פינה לארוחת צהריים או ערב מעולה (מתכונים, אוכל)

2
כיכר אוכל | עריכה:חיה כהן | כיכר השבת | י"א בחשוון | 17.10.21
מרק בטטה
מרק בטטה (צילום: Monika Grabkowska on Unsplash)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני, פרוס דק
  • 2 שיני שום, מגוררות או כתושות
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורד
  • 500 גרם בטטה, מקולפת וחתוכה לקוביות בגודל 3 ס"מ
  • 1 פלפל אדום מתוק, חתוך לקוביות
  • 250 גרם עגבניות מקופסת שימורים, שלמות או חתוכות לקוביות
  • 1 כפית זרעי כמון
  • 1 כף זרעי כוסברה
  • 1 ליטר ציר ירקות חם או מים חמים ומעט אבקת מרק
  • מלח ופלפל שחור
  • 2 כפות חמאת בוטנים (אופציונלי)

אפשרויות לקישוט והגשה: חלב קוקוס, טבסקו, שבבי צ'ילי גרוס, כוסברה קצוצה

    אופן ההכנה:

    1. במחבת עם תחתית כבדה על אש בינונית, קולים את זרעי הכמון וזרעי הכוסברה במשך 5-7 דקות תוך ערבוב מתמיד, עד שעולה ארומה נפלאה. מעבירים את הזרעים לצלחת ולאחר שהם מתקררים, כותשים אותם לאבקה במטחנה / במכתש ועלי / בעזרת תחתית של בקבוק או כוס. תהיו יצירתיים.

    2. בסיר גדול ועמוק, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל במשך 5 דקות. מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומטגנים אותם עוד דקה. מוסיפים את הבטטות והפלפל האדום, העגבניות, התבלינים הקלויים והכתושים, מלח ופלפל שחור, יוצקים מעל את ציר הירקות או מים חמים ומעט אבקת מרק. מנמיכים לאש קטנה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 15-20 דקות או עד שהבטטה רכה.

    3. מכבים את האש ובמוט בלנדר או במעבד מזון, טוחנים את המרק למרקם הרצוי. מוסיפים את חמאת הבוטנים למרק הטחון ואם צריך, גם עוד מלח, מבשלים על אש בינונית במשך דקה תוך ערבוב ומכבים את האש.

    מחלקים את המרק בין צלחות אישיות, מזלפים מעל חלב קוקוס ומעט טבסקו, מפזרים שבבי צ'ילי גרוס וכוסברה קצוצה ומגישים מיד.

    2 תגובות

    אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
    2
    בקשר למרק בטטה לטעמי ; פחות זה יותר . בטטות גזר דלעת ובצל מטוגן עושים את העבודה. חלב הקוקוס רק מי שאוהב מזליף. השום , שוב לטעמי ' הורג' את המרק וכן כל יתר התבלינים , להוציא את אגוז המוסקט.
    דבורה מור 18.10.21
    1
    אי הולכת להכין ,נשמע ממש טעים
    ציפי18.10.21
    מרקים

    מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

    ורד כהן | 28.01.24

    ניצול משאבים

    מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

    ורד כהן | 29.11.23

    כל טוב

    מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

    ורד כהן | 23.11.23

    לימי החורף

    מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

    טובה אור | 15.11.23

    מה נאכל היום?

    לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

    כיכר אוכל | 27.02.23
    ש

    במיוחד לחג הפסח

    מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

    כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

    מה נאכל היום?

    הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

    כיכר אוכל | 13.02.23

    מה נאכל היום?

    בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

    כיכר אוכל | 07.02.23

    מה נאכל היום?

    כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

    כיכר אוכל | 29.01.23

    מה נאכל היום?

    רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

    כיכר אוכל | 23.01.23
    ש

    חצי מחיר מת"א

    משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

    כיכר בשיתוף ברטניה ישראל | מקודם

    לכבוד שבת

    קל ומהיר הכנה: מרק עוף עם טורטליני פטריות משדרג

    כיכר אוכל | 28.12.22

    מה אוכלים היום?

    3 מרקים עשירים שסוגרים פינה לארוחה שלמה

    כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.22

    מה אוכלים היום?

    מרק כתום סמיך וטעים שמכינים ב-10 דקות

    כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.22
    ש

    מה אוכלים היום?

    מרק כרובית עם פטריות צלויות ושמן כמהין

    שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
    ש

    מודל מנצח

    להקים עסק דיגיטלי מניב: הכירו את סמרטה

    כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

    מה נאכל היום?

    על השולחן תוך חצי שעה: מרק שעועית שחורה עשיר

    כיכר אוכל | 23.10.22

    מה נאכל היום?

    מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל

    כיכר אוכל | 18.10.22

    מה אוכלים היום?

    מתאים בול להיום: מרק חומוס עשיר וטעים

    כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

    מה נאכל היום?

    כל מילה רק תהרוס: מרק עגבניות וגבינת פטה אפויה

    כיכר אוכל | 09.03.22
    ש

    עם הצלחה לא מתווכחים

    ככה ניצחתי את הפחד מהרבנות

    כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

    מה אוכלים היום?

    מרק פטריות קרמי וטעים שתכינו שוב ושוב

    כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.02.22

    באנו לשדרג

    כל צלחת 'בצבע': מרק כרוב סגול ותפוח אדום

    כיכר אוכל | 30.01.22

    מה אוכלים היום?

    היום כולנו מכינים מרק עדשים פשוט וטעים

    כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.01.22