כיכר השבת

קדימה, לשלוף סירים

מתכון למרק דלורית שמתבשל בעיקר ב...תנור

לאפות מרק? כן, זה אפשרי - וזה אפילו מומלץ! מתכון למרק דלורית ומגוון ירקות, מתובל היטב, בגוון כתום עז ויפה וטעמים עזים עוד יותר שפורצים החוצה בזכות העובדה שרוב זמן ההכנה של המרק מתרחש בתנור (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"ה בחשוון | 31.10.21
מרק דלורית כתום
מרק דלורית כתום (צילום: Anna Shepulova on Shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
בשרי / פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג דלורית, מקולפת, נקייה מגרעינים וחתוכה לקוביות בגודל 2.5 ס"מ
  • 1 בצל צהוב בינוני, חתוך לקוביות בגודל 0.5 ס"מ
  • 1 גזר גדול, מקולף וחתוך לקוביות בגודל 0.5 ס"מ
  • 1 שן שום, מרוסקת או כתושה
  • 3 כפות שמן חמניות / שמן זית
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1/8 כפית קינמון
  • קורטוב פלפל קאיין / פפריקה חריפה
  • מלח ופלפל שחור
  • 5 כוסות ציר ירקות / ציר עוף / מים עם אבקת מרק
  • 1 כף סירופ מייפל

אופן ההכנה:

1. מחממים את השמן על אש בינונית-גבוהה בסיר גדול שמתאים גם לאפייה בתנור (אין לכם סיר כזה? זה בסדר. השתמשו בסיר רגיל ובהמשך תעבירו את תכולת הסיר לתבנית גדולה). כשהשמן חם, מוסיפים את הבצל, הגזר והשום ומטגנים תוך ערבוב לעתים קרובות במשך 5-6 דקות, עד שהירקות מזהיבים קלות.

2. מכבים את האש ומוסיפים לסיר את קוביות הדלורית, אגוז מוסקט, קינמון, פלפל קאיין או פפריקה חריפה, כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור, סירופ מייפל ו-4 כוסות ציר ירקות / ציר עוף או מים עם אבקת מרק. מערבבים הכל יחד.

אם אין לכם סיר שמתאים לאפייה, מעבירים כעת את תכולת הסיר לתבנית גדולה ועמוקה.

3. מכסים את הסיר במכסה או את התבנית בנייר כסף אטום היטב, ממקמים את הסיר או התבנית במרכז התנור ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 45-60 דקות, עד שהירקות רכים מאוד.

4. מסירים את המכסה או הכיסוי, מצננים 10 דקות וטוחנים את תכולת הסיר או התבנית במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק לגמרי או למרקם הרצוי. טועמים ומתבלים במלח ופלפל שחור, אם צריך. מגישים מיד, חם.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
מרקים

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

כל טוב

מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

ורד כהן | 23.11.23

לימי החורף

מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

טובה אור | 15.11.23

מה נאכל היום?

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

כיכר אוכל | 27.02.23
ש

קשר של תפילין

תפילין ישנות בבוידעם? תן להם עוד צ׳אנס

כיכר בשיתוף קשר של תפילין | מקודם

מה נאכל היום?

הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

כיכר אוכל | 07.02.23

מה נאכל היום?

כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

כיכר אוכל | 29.01.23

מה נאכל היום?

רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

כיכר אוכל | 23.01.23
ש

חצי מחיר מת"א

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף ברטניה ישראל | מקודם

לכבוד שבת

קל ומהיר הכנה: מרק עוף עם טורטליני פטריות משדרג

כיכר אוכל | 28.12.22

מה אוכלים היום?

3 מרקים עשירים שסוגרים פינה לארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.22

מה אוכלים היום?

מרק כתום סמיך וטעים שמכינים ב-10 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.22
ש

מה אוכלים היום?

מרק כרובית עם פטריות צלויות ושמן כמהין

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לשמוע ללמוד ו.. להצליח:

 משכפלים הצלחות; ככה גם אתה תהיה טוען רבני >>

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מה נאכל היום?

על השולחן תוך חצי שעה: מרק שעועית שחורה עשיר

כיכר אוכל | 23.10.22

מה נאכל היום?

מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל

כיכר אוכל | 18.10.22

מה אוכלים היום?

מתאים בול להיום: מרק חומוס עשיר וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

מה נאכל היום?

כל מילה רק תהרוס: מרק עגבניות וגבינת פטה אפויה

כיכר אוכל | 09.03.22
ש

תנופת פיתוח אדירה

הדרך הנכונה לדירה משלכם: עפולה הופכת ליעד נדל"ן אטרקטיבי למשפחות

כיכר בשיתוף ויסל נדל"ן | מקודם

מה אוכלים היום?

מרק פטריות קרמי וטעים שתכינו שוב ושוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.02.22

באנו לשדרג

כל צלחת 'בצבע': מרק כרוב סגול ותפוח אדום

כיכר אוכל | 30.01.22

מה אוכלים היום?

היום כולנו מכינים מרק עדשים פשוט וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.01.22