כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון למרק חומוס יווני עשיר וטעים עם לימון ואורגנו

החורף מסרב לעזוב - ואנחנו שומרים את הסירים העמוקים בהישג יד, בדיוק בשביל מרקים מהבילים מהסוג הזה: מתכון למרק חומוס יווני, עשיר בטעמים, מתובל היטב, סמיך, מנחם ומחמם (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | י"ח באדר ב' | 21.03.22
מרק חומוס יווני
מרק חומוס יווני (צילום: Karpenkov Denis on Shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 500 גרם גרגירי חומוס שהושרו במים לילה שלם (12 שעות)
  • 1 בצל גדול, קצוץ היטב
  • 2 שיני שום קטנות, קצוצות
  • מיץ סחוט היטב מחצי לימון
  • 3/4 כוס שמן שמן זית
  • 2 כפות אורגנו מיובש
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. שוטפים היטב ומסננים את גרגירי החומוס. ממלאים סיר עמוק במים עד לחצי, מוסיפים את גרגירי החומוס ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. לאחר שהנוזלים מבעבעים, מנמיכים מעט את האש ומבשלים במשך 5 דקות. מכבים את האש ומסננים את הגרגירים דרך מסננת ומניחים בקערה.

2. בסיר עמוק על אש גבוהה, מחממים 2 כפות שמן זית (את שאר שמן הזית מוסיפים בהמשך) ומטגנים את הבצל והשום עד שהבצל רך והשום נעשה ריחני.

3. מוסיפים לסיר את גרגירי החומוס, יוצקים מעל 2 ליטר מים ומבשלים על אש בינונית במשך 2-3 שעות, בהתאם למידת הריכוך בה אתם רוצים את הגרגירים.

4. מוסיפים את שמן הזית, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, מערבבים קלות ומוודאים שהגרגירים מכוסים במים. מבשלים על אש בינונית, ללא מכסה, תוך ערבוב מדי פעם, במשך 30 דקות, עד שהמרק סמיך. בסוף הבישול מוסיפים את הלימון והאורגנו, מערבבים ומסירים מהאש. מגישים מיד, חם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
מה הכוונה החורף מסרב לעזוב? עוד לא היתחיל כבר אתם מקטרגים על גשמי ברכה? אתמהה!
א.ש28.12.22
מרקים

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

כל טוב

מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

ורד כהן | 23.11.23

לימי החורף

מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

טובה אור | 15.11.23

מה נאכל היום?

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

כיכר אוכל | 27.02.23
ש

האיש שחלם חלום:

לא תאמינו מה הוצע לדוד (60) שחלם כל חייו להרוויח מנדל"ן

כיכר בשיתוף סיני השקעות | מקודם

מה נאכל היום?

הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

כיכר אוכל | 07.02.23

מה נאכל היום?

כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

כיכר אוכל | 29.01.23

מה נאכל היום?

רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

כיכר אוכל | 23.01.23
ש

כלי קודש

אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

לכבוד שבת

קל ומהיר הכנה: מרק עוף עם טורטליני פטריות משדרג

כיכר אוכל | 28.12.22

מה אוכלים היום?

3 מרקים עשירים שסוגרים פינה לארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.22

מה אוכלים היום?

מרק כתום סמיך וטעים שמכינים ב-10 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.22
ש

מה אוכלים היום?

מרק כרובית עם פטריות צלויות ושמן כמהין

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

חובה בכל בית

"יצאנו בנס בריאים ושלמים": סוד הקמיע של ר' ישעיה מקרסטיר

כיכר בשיתוף, ברכת ישעיה | מקודם

מה נאכל היום?

על השולחן תוך חצי שעה: מרק שעועית שחורה עשיר

כיכר אוכל | 23.10.22

מה נאכל היום?

מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל

כיכר אוכל | 18.10.22

מה נאכל היום?

כל מילה רק תהרוס: מרק עגבניות וגבינת פטה אפויה

כיכר אוכל | 09.03.22

מה אוכלים היום?

מרק פטריות קרמי וטעים שתכינו שוב ושוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.02.22
ש

זה עובד!

ישראלים רוכשים אתרים וגוזרים "שכר דירה"

כיכר בשיתוף דיגיטל פרופטי | מקודם

באנו לשדרג

כל צלחת 'בצבע': מרק כרוב סגול ותפוח אדום

כיכר אוכל | 30.01.22

מה אוכלים היום?

היום כולנו מכינים מרק עדשים פשוט וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.01.22