כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון למרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

החלק הטוב ביותר בתפוח אדמה גדול אפוי, כזה שנקנה בדוכנים בקניון, הוא התוספות שבאות עליו. מסכימים? המרק המשובח הזה מושלם עבורכם. ובעצם גם אם לא. הוא קרמי, קליל וטעים ותרגישו חופשי לשים עליו את התוספות האהובות עליכם: תירס, בצל מטוגן, בולגרית וכדומה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | א' בשבט | 23.01.23
רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי
רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • שמן - לטיגון
  • 2 בצלים קצוצים דק (כ-2 כוסות)
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • 2 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לפיסות של שניים וחצי סנטימטרים (כ-5 כוסות)
  • 1 ראש כרובית בינוני, חתוך לפרחים קטנים (כ-6 כוסות)
  • 8 כוסות (2 ליטר) ציר ירקות
  • שמנת חמוצה, עירית קצוצה גס וגבינת פרמזן מגורדת - להגשה

אופן ההכנה:

1. מחממים שמן בסיר מרק גדול, על אש בינונית-נמוכה. מוסיפים פנימה את הבצלים, 2 כפיות מלח וכפית פלפל. מבשלים, תוך ערבוב לעתים קרובות, עד שהבצל שקוף ורך, 10-12 דקות.

2. מערבבים פנימה את תפוחי האדמה, הכרובית והציר, מכסים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים ומבשלים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שתפוחי האדמה רכים מאוד, 15-20 דקות.

4. טוחנים את המרק במיקסר, בקבוצות, או בבלנדר ידני. טועמים ומתבלים במלח ופלפל נוספים, אם רוצים. מגישים עם השמנת החמוצה, העירית, הפרמזן ושאר תוספות, אם רוצים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
מרקים

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

כל טוב

מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

ורד כהן | 23.11.23

לימי החורף

מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

טובה אור | 15.11.23

מה נאכל היום?

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

כיכר אוכל | 27.02.23
ש

בריאות זה הכול

מלחמה? אזעקות? דואגים לנפש הילדים!

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

מה נאכל היום?

הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

כיכר אוכל | 07.02.23

מה נאכל היום?

כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

כיכר אוכל | 29.01.23

לכבוד שבת

קל ומהיר הכנה: מרק עוף עם טורטליני פטריות משדרג

כיכר אוכל | 28.12.22
ש

פשוט, דיגיטלי, חכם ויעיל 

ללא הלוואה או גמ"ח: כך יישאר לכם כסף לפינוקים בכל חודש

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

מה אוכלים היום?

3 מרקים עשירים שסוגרים פינה לארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.22

מה אוכלים היום?

מרק כתום סמיך וטעים שמכינים ב-10 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.22
ש

מה אוכלים היום?

מרק כרובית עם פטריות צלויות ושמן כמהין

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה נאכל היום?

על השולחן תוך חצי שעה: מרק שעועית שחורה עשיר

כיכר אוכל | 23.10.22
ש

"על אלה אני בוכיה"

העדויות, הניצולים והזוועות: ספרי השואה שאתם חייבים לקרוא

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם

מה נאכל היום?

מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל

כיכר אוכל | 18.10.22

מה אוכלים היום?

מתאים בול להיום: מרק חומוס עשיר וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

מה נאכל היום?

כל מילה רק תהרוס: מרק עגבניות וגבינת פטה אפויה

כיכר אוכל | 09.03.22

מה אוכלים היום?

מרק פטריות קרמי וטעים שתכינו שוב ושוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.02.22
ש

השקעה בטוחה ויציבה

נדל"ן מניב בשליש מחיר? הכירו את ההשקעה החכמה בפתח תקווה

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

באנו לשדרג

כל צלחת 'בצבע': מרק כרוב סגול ותפוח אדום

כיכר אוכל | 30.01.22

מה אוכלים היום?

היום כולנו מכינים מרק עדשים פשוט וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.01.22