כיכר השבת

למה לקנות? תכינו! מתכון לחומוס ומטבוחה ביתיים

חוזרים למטבח הקלאסי: החומוס והמטבוחה מככבים בראש רשימת הסלטים הפופולריים, אז למה שלא נכין אותם בבית? הרבה יותר טעים וללא ספק - הרבה יותר בריא (מתכונים, אוכל)

7
שושי מילר | כיכר השבת | כ"ב בכסלו | 06.12.12
הכוכב הבלתי מעורער: חומוס
הכוכב הבלתי מעורער: חומוס (צילום: shutterstock)

בחזרה לעבר החלק השני: בשבוע שעבר המלצנו לכם להתחיל להכין בבית ולחסוך מאות שקלים בחודש. התעסקנו בעיקר בגבינות, היום חזרנו למטבח הקלאסי, אבל גם כאן מדובר בשני סלטים שכולנו קונים - חומוס ומטבוחה. שני סלטים שדווקא בהכנה ביתית הם הרבה יותר טעים והרבה יותר בריאים.

הכוכב הבלתי מעורער: מתכון לחומוס

אחת ההוצאות הקלאסיות והמיותרות ביותר, היא על חומוס. החומוס הביתי טעים לאין שיעור מקנוי, ובריא הרבה יותר. חומוס הוא גם סלט שנמצא בדרך קבע במקרר, והכנה עצמית שלו תחסוך לנו, הרבה שומנים מיותרים, חומרים משמרים וכמובן כסף.

מה צריך?

  • כחצי קילו גרגירי חומוס מבושל (ככל שהזן יותר איכותי, תקבלו סלט יותר איכותי)
  • כוס טחינה גולמית
  • לימון למיץ לימון (לפי הטעם)
  • 1/2 כפית כמון
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל לבן
  • כפית שום כתוש
  • 4 כפות שמן זית
  • מעט מי בישול

איך מכינים?

  • בוררים את החומוס ומשרים אותו למשך הלילה (המהדרין משרים גם כמה לילות).
  • מבשלים את החומוס המושרה עד לריכוך מלא. (3-4 שעות בסיר רגיל ובסיר לחץ (בסיר לחץ כשעה עד שעה ורבע, ואילו בסיר רגיל בין 4-3 שעות).
  • טוחנים את החומוס במעבד מזון (או מועכים בשיטת הסבתא במכתש). תוך כדי הטחינה מוסיפים את שמן הזית, הטחינה, התבלינים וחצי מכמות הלימון.
  • שימו לב כי בעת הטחינה נקבע מרקמו של החומוס, למרקם גרגירי, טחנו את הגרגירים בפולסים קצרים. למרקם קרמי תנו לחומוס להסתובב עד לאובדן הכרה במעבד המזון. כך או כך את מי הבישול מוסיפים בהדרגה.
  • בתום הטחינה טועמים ומתקנים טעמים.

מטבוחה

מה צריך?

  • 1 קילוגרם עגבניות בשלות ואדומות כדם
  • 2 פלפלים אדומים חריפים פרוסים
  • 4 פלפלים אדומים מתוקים, מנוקים, חתוכים לקוביות
  • 5 שיני שם פרוסות
  • מלח, פלפל שחור טחון טרי
  • 1 כף פפריקה
  • חצי כוס שמן

איך מכינים?

  • שמים את השמן בסיר ומאדים בו את השום והפלפלים, תוך ערבוב מדי פעם.
  • מוסיפים את כל שאר החומרים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על להבה נמוכה מאד כ- 45 דקות, עד שהתערובת סמיכה. אם יש צורך, מוסיפים במהלך הבישול מעט מים.
7 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
3
זה לא חדש...
תיתי05.12.12
חבל ככה לפסול , יש אנשים אחרים בעולם מלבד המשפחה שלך שרוצים גם לדעת איך לעשות....כמוני למשל!:)
נחמה16.02.15
והאמת שגם כמוני .. אצלנו לא מכינים חומוס ולכן אני גם לא יודעת איך להכין..
אלישע בורגר19.02.15
2
המרשמלו הקנוי יותר זול, אולי פחות טעים, אבל יותר זול...
דני06.12.12
1
נשמח מאד למתכון מוצלח לכך.
יעלי09.12.12
מטגנים חציל בפרוסות או קולים אותו מטגנים בצל גדול קצוץ עץ שישחים טוחנים עם ביצה קשה מלח ופלפל
מס16.12.12
סלטים מהמטבח הכשר

כמו במסעדות: סלט עגבניות ומוצרלה כפרי

כיכר אוכל | 14.03.23

התוספת שתופסת

סלט תפוחי אדמה בגריל עם עשבי תיבול

כיכר אוכל | 04.09.22

באנו לשדרג

פיקנטי וקראנצ'י: סירות חסה במילוי סלט טונה משודרג

כיכר אוכל | 30.08.22

שבועות - התחלנו

סלט קיסר קלאסי עם קרוטונים ורוטב שום

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 30.05.22

מה אוכלים היום?

סלט מזין וטעים שהוא בעצם ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 03.04.22
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

מה אוכלים היום?

לא ברור מה יותר טעים: הסלט או הרוטב שלו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.03.22

ניצול שאריות

מה עושים עם חלה משבת? סלט פנצנלה!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22

בריא יותר

ברבע שעה: סלט כרוב סגול וגזר בנוסח אסייתי

חיה דר | 08.03.22

בריא יותר

ארוחה ב-35 דקות: תבשיל קינואה עם בטטה, קייל ופסטו

כיכר אוכל | 07.03.22
ש

השקעה בטוחה ויציבה

נדל"ן מניב בשליש מחיר? הכירו את ההשקעה החכמה בפתח תקווה

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מה אוכלים היום?

סלט קיסר צמחוני עם רוטב טחינה משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 02.01.22

מה אוכלים היום?

סלט פתיתים קר ומרענן שהוא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 29.12.21

מה אוכלים היום?

אתם רואים סלט, אנחנו רואים ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.21

מיוחד

חמצמץ ומרענן: סלט הדרים ברוטב ויניגרט

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 20.12.21
ש

מבצעים של פעם בשנה

מוסד הרב קוק; לא הספקתם להגיע למכירה? כנסו >>

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם

מארחים בחנוכה

סלט סלק עם אבוקדו וכדורי גבינה פריכים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.21

לערבב ולאכול

והרי התחזית: היום תאכלו סלט שהוא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.11.21

בריא יותר

חורפי ומרענן: מתכון לסלט סלק ותפוז

כיכר אוכל | 10.11.21

ניצול שאריות

נשארה חלה? תכינו סלט פנצנלה מושלם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.10.21
ש

פריחתו של יישוב

הפיכתה של גבעת זאב - מפרבר לעיר מתפתחת

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

שומעים את הקראנצ'?

סלט עשבי תיבול וצנוניות עם גבינת פטה ואגוזים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 11.10.21

מה אוכלים היום?

סלט סתווי וטעים שהוא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 10.10.21

מה אוכלים היום?

כל מה שטוב, בלי לעבוד קשה: סלט סושי מפורק

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 04.10.21