כיכר השבת

מארחים?

מתכון לסלט עגבניות שרי מתובל עם גספצ'ו שיכור

שף איציק מזרחי ברק ממלון וולדורף אסטוריה מציע מנה אלגנטית לאירוח של סלט עגבניות שרי מתובל שמוסיפים לגספצ'ו שיכור. מתכון לא מסובך, ותוצאה מיוחדת שאי אפשר לסרב לה (מתכונים, אוכל)

שף איציק מזרחי ברק | כיכר השבת | י"א בתשרי | 13.10.16
סלט עגבניות שרי מתובל עם גספצ'ו שיכור
סלט עגבניות שרי מתובל עם גספצ'ו שיכור (צילום: שלומי כהן)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • לסלט:
  • 200 גרם מיקס עגבניות שרי צבעוניות
  • חופן בזיליקום קצוץ
  • חופן עירית קצוצה
  • חופן כוסברה קצוצה
  • חופן צנוברים קלויים
  • 1 פלפל חריף אדום/ירוק, קצוץ דק
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור
  • לגספצ'ו:
  • 1 פלפל אדום
  • 4 עגבניות אדומות בינוניות
  • 1 בצל שאלוט, קלוף
  • 1/2 שן שום
  • 1 מלפפון צעיר
  • 4 צנוניות בייבי
  • 1 פלפל חריף אדום
  • 200 מ"ל מיץ עגבניות
  • 1/2 כוס אוזו / פאסטיס / ערק
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת סלט עגבניות שרי על גספצ'ו:

הכנת סלט העגבניות:

1. חוצים לאורך את עגבניות השרי ומעבירים לקערת ערבוב. מוסיפים את העירית, הבזיליקום, הכוסברה, הצנוברים, הפלפל החריף ושמן הזית, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.

הכנת הגספצ'ו:

2. חותכים לרבעים את הפלפל האדום, העגבניות, הבצל, המלפפון, הצנוניות והפלפל החריף.

3. טוחנים בבלנדר את כל מרכיבי הגספצ'ו, ומסננים דרך מסננת, כך שיישאר נוזל נוזל נקי. מעבירים את הנוזל למקרר למשך שעתיים.

אופן ההגשה:

ל-4 קעריות הגשה שקופות אישיות, יוצקים רבע מכמות הגספצ'ו ומעל מניחים 2-3 כפות מסלט העגבניות.

בילוי מושלם של ערבי הקיץ

מלון וולדורף אסטוריה ירושלים משיק את בר הקיץ - THE GARDEN TERRACE שהוקם על גג המלון ומשקיף על נוף ירושלמי עוצר נשימה. במקום מנות מוקפדות בסגנון טאפאס ים תיכוני, בר משקאות וקוקטיילים עשיר ומקצועי, וחובבי הסיגרים, ייהנו מקולקציית סיגרים יוקרתית וייחודית למלון. פתוח בימים ראשון עד חמישי בין השעות 18:00-23:00.

מנכ"ל וולדורף אסטוריה, גיא קליימן: "THE GARDEN TERRACE, בר הקיץ החדש על גג וולדורף אסטוריה ירושלים, נפתח על מנת להגדיל את אפשרויות הבילוי לקהל הרחב בימי הקיץ. המטרה שלנו היא לאפשר לכלל אורחי העיר ירושלים ותושביה ליהנות מאיכות השירות והסטנדרטים הגבוהים של הרשת, גם לאלו שלא נמנים על אורחי המלון".

THE GARDEN TERRACE (צילום: שלומי כהן)
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
סלטים מהמטבח הכשר

כמו במסעדות: סלט עגבניות ומוצרלה כפרי

כיכר אוכל | 14.03.23

התוספת שתופסת

סלט תפוחי אדמה בגריל עם עשבי תיבול

כיכר אוכל | 04.09.22

באנו לשדרג

פיקנטי וקראנצ'י: סירות חסה במילוי סלט טונה משודרג

כיכר אוכל | 30.08.22

שבועות - התחלנו

סלט קיסר קלאסי עם קרוטונים ורוטב שום

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 30.05.22

מה אוכלים היום?

סלט מזין וטעים שהוא בעצם ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 03.04.22
ש

מודל מנצח

להיות בעל עסק בינלאומי בלי סחורה ושילוח

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

מה אוכלים היום?

לא ברור מה יותר טעים: הסלט או הרוטב שלו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.03.22

ניצול שאריות

מה עושים עם חלה משבת? סלט פנצנלה!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22

בריא יותר

ברבע שעה: סלט כרוב סגול וגזר בנוסח אסייתי

חיה דר | 08.03.22

בריא יותר

ארוחה ב-35 דקות: תבשיל קינואה עם בטטה, קייל ופסטו

כיכר אוכל | 07.03.22
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מה אוכלים היום?

סלט קיסר צמחוני עם רוטב טחינה משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 02.01.22

מה אוכלים היום?

סלט פתיתים קר ומרענן שהוא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 29.12.21

מה אוכלים היום?

אתם רואים סלט, אנחנו רואים ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.21

מיוחד

חמצמץ ומרענן: סלט הדרים ברוטב ויניגרט

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 20.12.21
ש

דואגים ליופי שלך

מלחמה?- זה לא אומר שאת צריכה להישאר עם שיער מיותר

כיכר בשיתוף אפילוגיק | מקודם

מארחים בחנוכה

סלט סלק עם אבוקדו וכדורי גבינה פריכים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.21

לערבב ולאכול

והרי התחזית: היום תאכלו סלט שהוא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.11.21

בריא יותר

חורפי ומרענן: מתכון לסלט סלק ותפוז

כיכר אוכל | 10.11.21

ניצול שאריות

נשארה חלה? תכינו סלט פנצנלה מושלם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.10.21
ש

ככה מתחילים את הקיץ

זה לא סתם מים חמים וקרים 24/7 - זה שדרוג מטורף לחיים

כיכר בשיתוף אפיקים | מקודם

שומעים את הקראנצ'?

סלט עשבי תיבול וצנוניות עם גבינת פטה ואגוזים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 11.10.21

מה אוכלים היום?

סלט סתווי וטעים שהוא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 10.10.21

מה אוכלים היום?

כל מה שטוב, בלי לעבוד קשה: סלט סושי מפורק

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 04.10.21