כיכר השבת

באנו לעזור

מתכון לסלט תפוחי אדמה משודרג שהוא בעצם ארוחה

לא חשבנו שאפשר לשפר את סלט תפוחי האדמה הקלאסי, אבל אז פגשנו את המתכון הזה. הקונספט: רוטב שלא מכיל מיונז בכלל וחוסך לנו המון קלוריות מיותרות בלי לוותר על הטעם. בנוסף,הסלט נשמר היטב 5 ימים במקרר. נראה שרשמית, מצאנו את ארוחת הצהריים שלנו (מתכונים, אוכל)

3
כיכר אוכל | כיכר השבת | ט' באלול | 20.08.18
סלט תפוחי אדמה משודרג
סלט תפוחי אדמה משודרג (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה בקליפה אדומה, לא מקולפים - שטופים היטב וחתוכים לקוביות בגודל 5 ס"מ
  • 3 ביצים גדולות
  • 2 גבעולי סלרי, קצוצים דק
  • 1/4 כוס בצל סגול קצוץ דק
  • 2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • 1/2 כוס שמנת חמוצה
  • 1 כף חרדל חלק
  • 1 כף חומץ בן יין אדום
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פפריקה
  • פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

1. מביאים לרתיחה על אש גבוהה סיר בינוני מלא מים. מוסיפים את נתחי תפוחי האדמה והביצים (שלמות, בקליפתן) ומבשלים במשך 15 דקות. אם לאחר 15 דקות תפוחי אדמה אינם רכים כאשר נועצים בהם מזלג, מסירים את הביצים מהמים וממשיכים להרתיח את תפוחי האדמה עוד כמה דקות, עד שהם לריכוך. מסננים את תפוחי האדמה והביצים ושוטפים אותם במים קרים.

2. בקערה גדולה, מערבבים את הסלרי, הבצל והפטרוזיליה. בקערה קטנה, טורפים יחד את השמנת החמוצה, החרדל, החומץ, המלח, הפפריקה והפלפל השחור.

3. חותכים את קוביות תפוחי האדמה לחצי ומוסיפים לקערה הגדולה. מקלפים וחותכים לקוביות קטנות את הביצים ומוסיפים לקערה הגדולה.

4. יוצקים על הכל את הרוטב, מערבבים בעדינות לציפוי מלא ומגישים מיד או שומרים במקרר בכלי אטום עד חמישה ימים.

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
אם אני רוצה סלט פרווה מה אםשר לסיים במקום שמנת
מטי 21.08.18
1
אני עושה אותו דבר עם הסלרי, ביצים,תפוחי אדמה, לבשל עד שמתרככים.לערבב הכל ביחד עם שום או בצל ירוק . או בלי השום. מלח ,פלפל שחור, לימון ושמן זית לערבב היטב
א.א.חיפה22.08.18
סלטים מהמטבח הכשר

כמו במסעדות: סלט עגבניות ומוצרלה כפרי

כיכר אוכל | 14.03.23

התוספת שתופסת

סלט תפוחי אדמה בגריל עם עשבי תיבול

כיכר אוכל | 04.09.22

באנו לשדרג

פיקנטי וקראנצ'י: סירות חסה במילוי סלט טונה משודרג

כיכר אוכל | 30.08.22

שבועות - התחלנו

סלט קיסר קלאסי עם קרוטונים ורוטב שום

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 30.05.22

מה אוכלים היום?

סלט מזין וטעים שהוא בעצם ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 03.04.22
ש

האם הגאולה קרובה?

"בספרא דא יפקון מן גלותא" • אתגרי המלחמה בראי הזוה"ק

כיכר בשיתוף מכון המאו"ר | מקודם

מה אוכלים היום?

לא ברור מה יותר טעים: הסלט או הרוטב שלו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.03.22

ניצול שאריות

מה עושים עם חלה משבת? סלט פנצנלה!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22

בריא יותר

ברבע שעה: סלט כרוב סגול וגזר בנוסח אסייתי

חיה דר | 08.03.22

בריא יותר

ארוחה ב-35 דקות: תבשיל קינואה עם בטטה, קייל ופסטו

כיכר אוכל | 07.03.22
ש

פיתוח ישראלי חדשני

כל אחד יכול להרוויח אלפי שקלים בלי לעשות כלום?

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

מה אוכלים היום?

סלט קיסר צמחוני עם רוטב טחינה משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 02.01.22

מה אוכלים היום?

סלט פתיתים קר ומרענן שהוא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 29.12.21

מה אוכלים היום?

אתם רואים סלט, אנחנו רואים ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.21

מיוחד

חמצמץ ומרענן: סלט הדרים ברוטב ויניגרט

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 20.12.21
ש

השקעה בטוחה ויציבה

נדל"ן מניב בשליש מחיר? הכירו את ההשקעה החכמה בפתח תקווה

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מארחים בחנוכה

סלט סלק עם אבוקדו וכדורי גבינה פריכים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.21

לערבב ולאכול

והרי התחזית: היום תאכלו סלט שהוא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.11.21

בריא יותר

חורפי ומרענן: מתכון לסלט סלק ותפוז

כיכר אוכל | 10.11.21

ניצול שאריות

נשארה חלה? תכינו סלט פנצנלה מושלם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.10.21
ש

מבצעים של פעם בשנה

מוסד הרב קוק; לא הספקתם להגיע למכירה? כנסו >>

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם

שומעים את הקראנצ'?

סלט עשבי תיבול וצנוניות עם גבינת פטה ואגוזים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 11.10.21

מה אוכלים היום?

סלט סתווי וטעים שהוא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 10.10.21

מה אוכלים היום?

כל מה שטוב, בלי לעבוד קשה: סלט סושי מפורק

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 04.10.21