כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לסלט עדשים ירוקות עם גבינת פטה וירקות

במתכון הבא, תוכלו להכין את העדשים כתוספת לכל מנה עיקרית או להמשיך איתן לסלט מרענן שהוא בעצם ארוחה שלמה טעימה ומשביעה שמתאימה בול לימים חמים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ד' באב | 05.08.19
עדשים ירוקות - תוספת שהופכת לסלט
עדשים ירוקות - תוספת שהופכת לסלט (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 2 כוסות (400 גרם) עדשים ירוקות יבשות
  • 2 כוסות ציר מרק ירקות או מים ומעט אבקת מרק
  • 3 כוסות (750 מ"ל) מים
  • 2 שיני שום גדולות, מרוסקות
  • 2 עלי דפנה, יבשים או טריים
  • 4 גבעולי תימין או 1/2 כפית תימין מיובש
  • 2 מקלות סלרי, חתוכים ל-3

לסלט:

  • 500 גרם עגבניות שרי, חצויות או חתוכות ל-4
  • 4 מלפפונים, קצוצים
  • 2 בצלים סגולים, קצוצים דק
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה דק
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
  • 180 גרם גבינת פטה מפוררת

רוטב לסלט:

  • 4 כפיות גרידת לימון
  • 4 כפות מיץ לימון
  • 1/2 כוס שמן זית איכותי
  • 2 כפיות חרדל דיז'ון
  • 2 שן שום, כתושות
  • 2 כפיות סוכר (אופציונלי)
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מביאים לרתיחה את כל מרכיבי העדשים בסיר גדול על אש גבוהה ואז מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 20 דקות לעדשים במרקם אל דנטה או 25 דקות לעדשים רכות. מסירים מהאש ומסננים את העדשים, כך שרק הן ייוותרו מכל מה שבסיר.

2. בצנצנת אטומה מנערים היטב את כל מרכיבי הרוטב לסלט.

3. בקערה גדולה, מערבבים את כל מרכיבי הסלט, מחצית מכמות גבינת הפטה ואת רוב הרוטב לסלט. סמוך להגשה, מפזרים מעל הסלט את הפטה שנותרה, יוצקים מעל את שאר הרוטב ומגישים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
סלטים מהמטבח הכשר

כמו במסעדות: סלט עגבניות ומוצרלה כפרי

כיכר אוכל | 14.03.23

התוספת שתופסת

סלט תפוחי אדמה בגריל עם עשבי תיבול

כיכר אוכל | 04.09.22

באנו לשדרג

פיקנטי וקראנצ'י: סירות חסה במילוי סלט טונה משודרג

כיכר אוכל | 30.08.22

שבועות - התחלנו

סלט קיסר קלאסי עם קרוטונים ורוטב שום

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 30.05.22

מה אוכלים היום?

סלט מזין וטעים שהוא בעצם ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 03.04.22
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מה אוכלים היום?

לא ברור מה יותר טעים: הסלט או הרוטב שלו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.03.22

ניצול שאריות

מה עושים עם חלה משבת? סלט פנצנלה!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22

בריא יותר

ברבע שעה: סלט כרוב סגול וגזר בנוסח אסייתי

חיה דר | 08.03.22

בריא יותר

ארוחה ב-35 דקות: תבשיל קינואה עם בטטה, קייל ופסטו

כיכר אוכל | 07.03.22
ש

חדש דנדש

קורס הכנה ללידה, *אבל* עם סגל מומחים וצוות מיילדות 

כיכר בשיתוף מעייני הישועה | מקודם

מה אוכלים היום?

סלט קיסר צמחוני עם רוטב טחינה משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 02.01.22

מה אוכלים היום?

סלט פתיתים קר ומרענן שהוא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 29.12.21

מה אוכלים היום?

אתם רואים סלט, אנחנו רואים ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.21

מיוחד

חמצמץ ומרענן: סלט הדרים ברוטב ויניגרט

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 20.12.21
ש

האיש שחלם חלום:

לא תאמינו מה הוצע לדוד (60) שחלם כל חייו להרוויח מנדל"ן

כיכר בשיתוף סיני השקעות | מקודם

מארחים בחנוכה

סלט סלק עם אבוקדו וכדורי גבינה פריכים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.21

לערבב ולאכול

והרי התחזית: היום תאכלו סלט שהוא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.11.21

בריא יותר

חורפי ומרענן: מתכון לסלט סלק ותפוז

כיכר אוכל | 10.11.21

ניצול שאריות

נשארה חלה? תכינו סלט פנצנלה מושלם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.10.21
ש

זה הזמן להזמין

החג הזה, תתרגשו ותתחדשו עם נעם 2! טכנולוגית חם וקר

כיכר בשיתוף נועם2 | מקודם

שומעים את הקראנצ'?

סלט עשבי תיבול וצנוניות עם גבינת פטה ואגוזים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 11.10.21

מה אוכלים היום?

סלט סתווי וטעים שהוא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 10.10.21

מה אוכלים היום?

כל מה שטוב, בלי לעבוד קשה: סלט סושי מפורק

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 04.10.21