כיכר השבת

באנו לשדרג

מתכון לסלט כרובית עם תפוחי עץ וגרגרי רימון ברוטב טחינה ודבש

סלט שכולל שורת מרכיבים שלכאורה לא "הולכים" יחד באופן טבעי, אבל התוצאה תפתח בפניכם קשת נהדרת של טעמים ומרקמים שלא תרצו לפספס. סלט שהוא בעצם מנת פתיחה מעולה לפינוק עצמי ולאירוח (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ב' בחשוון | 31.10.19
סלט כרובית עם תפוחי עץ וגרגרי רימון ברוטב טחינה ודבש
סלט כרובית עם תפוחי עץ וגרגרי רימון ברוטב טחינה ודבש (צילום: Kim Daniels on Unsplash)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ראש כרובית, מחולק לפרחים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית פפריקה
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כוס (50 גרם) שקדים, קצוצים גס
  • 2 תפוחים ירוקים מזן גרני סמית
  • מיץ לימון סחוט טרי
  • גרגרים מרימון אחד
  • חופן נדיב של עלי ארוגולה

לרוטב:

  • 1 כף טחינה
  • 1 כף דבש
  • 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 כף שמן זית
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים את פרחי הכרובית עם שמן הזית, הפפריקה, הכמון והשקדים לציפוי מלא. מפזרים את תכולת הקערה בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20-25 דקות, עד שהכרובית משחימה קלות. מוציאים מהתנור לצינון.

2. חותכים את התפוחים לפלחים בגודל שווה ועד להרכבת הסלט מניחים את פלחי התפוחים בקערה עם מים קרים ומעט מיץ לימון כדי למנוע את השחרתם ולהשאיר אותם טריים.

3. בכלי קטן, מערבים היטב את מרכיבי הרוטב עד לקבלת תערובת חלקה.

4. בקערת הגשה, מסדרים את פרחי הכרובית, פלחי התפוחים (לאחר סינון), גרגרי הרימון ועלי הארוגולה. מזלפים מעל מהרוטב בנדיבות ומגישים מיד.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
סלטים מהמטבח הכשר

כמו במסעדות: סלט עגבניות ומוצרלה כפרי

כיכר אוכל | 14.03.23

התוספת שתופסת

סלט תפוחי אדמה בגריל עם עשבי תיבול

כיכר אוכל | 04.09.22

באנו לשדרג

פיקנטי וקראנצ'י: סירות חסה במילוי סלט טונה משודרג

כיכר אוכל | 30.08.22

שבועות - התחלנו

סלט קיסר קלאסי עם קרוטונים ורוטב שום

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 30.05.22

מה אוכלים היום?

סלט מזין וטעים שהוא בעצם ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 03.04.22
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים!

הזוי: מזכיר בת"ת ניצל מחוב של מיליון שקל

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם

מה אוכלים היום?

לא ברור מה יותר טעים: הסלט או הרוטב שלו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.03.22

ניצול שאריות

מה עושים עם חלה משבת? סלט פנצנלה!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22

בריא יותר

ברבע שעה: סלט כרוב סגול וגזר בנוסח אסייתי

חיה דר | 08.03.22

בריא יותר

ארוחה ב-35 דקות: תבשיל קינואה עם בטטה, קייל ופסטו

כיכר אוכל | 07.03.22
ש

מרגש • צפו בראיון

התפילין של הזולת: סיפורים מרגשים מפרויקט החיבור בין יהודים

אסף מגידו | מקודם

מה אוכלים היום?

סלט קיסר צמחוני עם רוטב טחינה משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 02.01.22

מה אוכלים היום?

סלט פתיתים קר ומרענן שהוא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 29.12.21

מה אוכלים היום?

אתם רואים סלט, אנחנו רואים ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.21

מיוחד

חמצמץ ומרענן: סלט הדרים ברוטב ויניגרט

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 20.12.21
ש

כלי קודש

משרה מכובדת: הדרך למיצוי היכולת הלימודית

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מארחים בחנוכה

סלט סלק עם אבוקדו וכדורי גבינה פריכים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.21

לערבב ולאכול

והרי התחזית: היום תאכלו סלט שהוא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.11.21

בריא יותר

חורפי ומרענן: מתכון לסלט סלק ותפוז

כיכר אוכל | 10.11.21

ניצול שאריות

נשארה חלה? תכינו סלט פנצנלה מושלם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.10.21
ש

השקעה בטוחה ויציבה

נדל"ן מניב בשליש מחיר? הכירו את ההשקעה החכמה בפתח תקווה

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

שומעים את הקראנצ'?

סלט עשבי תיבול וצנוניות עם גבינת פטה ואגוזים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 11.10.21

מה אוכלים היום?

סלט סתווי וטעים שהוא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 10.10.21

מה אוכלים היום?

כל מה שטוב, בלי לעבוד קשה: סלט סושי מפורק

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 04.10.21