כיכר השבת

אוכל של קיץ

מתכון לסלט יווני עם גרגרי חומוס במרינדה ובצל סגול כבוש

אמנם יוון הסכימה לפתוח את שעריה בפנינו, אך העתיד לוט בערפל. עד שנגיע לשם, אנחנו פותחים בבית שולחן יווני - והסלט הזה הוא ספתח או מנת צד נהדרת לארוחה ים תיכונית (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ט בסיון | 21.06.20
סלט יווני
סלט יווני (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 800 גרם גרגרי חומוס משימורים, מסוננים ושטופים היטב

למרינדה + לרוטב לסלט:

  • 2 כפות חומץ בן יין אדום / מיץ לימון / חומץ רגיל + 1 כף שמן זית
  • 5 כפות שמן זית
  • 1 שן שום, כתושה
  • 2 כפיות אורגנו מיובש
  • 1/2 כפית חרדל דיז'ון (או חרדל חלק לא חריף)
  • 3/4 כפית מלח
  • 3/4 כפית פלפל שחור

לבצל סגול כבוש:

  • 1/2 בצל סגול, פרוס דק
  • 1/2 כוס חומץ בן יין אדום / מיץ לימון / חומץ רגיל + 1 כף שמן זית
  • 1 כפית סוכר
  • 1/2 כפית מלח

להרכבת הסלט:

  • 250 גרם עגבניות שרי, חצויות או 2 עגבניות רגילות, חתוכות לקוביות גדולות
  • 3 כוסות עלי תרד / בייבי תרד / כרוב פרוס
  • 100 גרם גבינת פטה
  • 2 גמבות שרופות על האש, סחוטות מנוזלים ופרוסות לרצועות (אופציונלי)

אופן ההכנה:

1. יוצקים לצנצנת אטומה את כל מרכיבי המרינדה ומערבבים היטב.

2. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הבצל הכבוש ומניחים בצד למשך 30 דקות.

3. מניחים את גרגרי החומוס בקערה חסינת חום שמתאימה למיקרוגל, יוצקים מעל מחצית מכמות המרינדה ומערבבים. מכניסים למיקרוגל למשך 1.5 דקות וכל 30 שניות עוצרים, מערבבים ומחזירים. מניחים את קערת החומוס בצד לספיגה של הטעמים במשך 20 דקות.

4. בקערת הגשה, מניחים את כל מרכיבי הסלט, מלבד גבינת הפטה, יוצקים מעל את המרינדה הנותרת, מערבבים, מפוררים מעל את גבינת הפטה ומגישים מיד.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
סלטים מהמטבח הכשר

כמו במסעדות: סלט עגבניות ומוצרלה כפרי

כיכר אוכל | 14.03.23

התוספת שתופסת

סלט תפוחי אדמה בגריל עם עשבי תיבול

כיכר אוכל | 04.09.22

באנו לשדרג

פיקנטי וקראנצ'י: סירות חסה במילוי סלט טונה משודרג

כיכר אוכל | 30.08.22

שבועות - התחלנו

סלט קיסר קלאסי עם קרוטונים ורוטב שום

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 30.05.22

מה אוכלים היום?

סלט מזין וטעים שהוא בעצם ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 03.04.22
ש

 לא רק מפגע אסתטי

לא תרופות סבתא ולא ניתוח: הטיפול החדשני לפטרת הציפורניים

כיכר בשיתוף סאן קליניק | מקודם

מה אוכלים היום?

לא ברור מה יותר טעים: הסלט או הרוטב שלו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.03.22

ניצול שאריות

מה עושים עם חלה משבת? סלט פנצנלה!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22

בריא יותר

ברבע שעה: סלט כרוב סגול וגזר בנוסח אסייתי

חיה דר | 08.03.22

בריא יותר

ארוחה ב-35 דקות: תבשיל קינואה עם בטטה, קייל ופסטו

כיכר אוכל | 07.03.22
ש

עם הצלחה לא מתווכחים

ככה ניצחתי את הפחד מהרבנות

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מה אוכלים היום?

סלט קיסר צמחוני עם רוטב טחינה משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 02.01.22

מה אוכלים היום?

סלט פתיתים קר ומרענן שהוא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 29.12.21

מה אוכלים היום?

אתם רואים סלט, אנחנו רואים ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.21

מיוחד

חמצמץ ומרענן: סלט הדרים ברוטב ויניגרט

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 20.12.21
ש

כלי קודש

אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מארחים בחנוכה

סלט סלק עם אבוקדו וכדורי גבינה פריכים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.21

לערבב ולאכול

והרי התחזית: היום תאכלו סלט שהוא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.11.21

בריא יותר

חורפי ומרענן: מתכון לסלט סלק ותפוז

כיכר אוכל | 10.11.21

ניצול שאריות

נשארה חלה? תכינו סלט פנצנלה מושלם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.10.21
ש

דואגים ליופי שלך

מלחמה?- זה לא אומר שאת צריכה להישאר עם שיער מיותר

כיכר בשיתוף אפילוגיק | מקודם

שומעים את הקראנצ'?

סלט עשבי תיבול וצנוניות עם גבינת פטה ואגוזים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 11.10.21

מה אוכלים היום?

סלט סתווי וטעים שהוא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 10.10.21

מה אוכלים היום?

כל מה שטוב, בלי לעבוד קשה: סלט סושי מפורק

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 04.10.21