כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לסלט ברוקולי עם עגבניות שרי ומיונז טבעוני

אתם רואים סלט, אנחנו רואים ארוחה שלמה - ואתם תחליטו לאיזו קטגוריה לשייך אותו: מתכון לסלט ברוקולי עם עגבניות שרי והפתעות טעימות נוספות עטופים יחד ברוטב "מיונז" טבעוני נפלא (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"ב בטבת | 26.12.21
סלט ברוקולי עם עגבניות שרי ומיונז טבעוני
סלט ברוקולי עם עגבניות שרי ומיונז טבעוני (צילום: The Fry Family Food Co. on Unsplash)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ראש ברוקולי, שטוף היטב וחתוך לפרחים קטנים
  • 4 כפות תערובת גרעיני חמנייה, שומשום וגרעיני דלעת, קלויים קלות
  • 1/4 כוס חמוציות
  • 250 גרם עגבניות שרי, שטופות וחצויות
  • 1/2 כוס גרגירי חומוס מבושלים (אפשר מקופסת שימורים)

לרוטב:

  • 1/2 כוס גרגירי חומוס מבושלים (אפשר מקופסת שימורים)
  • 1/2 2 כפיות חומץ בלסמי לבן (אפשר להחליף בכל חומץ אחר)
  • מיץ מלימון אחד סחוט היטב
  • 1 כפית חרדל
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/2 כוס שמן אבוקדו / שמן זית או תערובת של שניהם
  • 1/2 אבוקדו

אופן ההכנה:

1. בבלנדר קטן, טוחנים את כל רכיבי הרוטב, מלבד השמן, עד לקבלת קרם סמיך. מוסיפים את השמן תוך כדי שהבלנדר פועל וטוחנים עד לאיחוד. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.

2. בקערה גדולה, מניחים את כל רכיבי הסלט, מוסיפים את הרוטב ומערבבים בעדינות. מגישים מיד. אפשר להוסיף מעל חלבון צמחי שאוהבים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
סלטים מהמטבח הכשר

כמו במסעדות: סלט עגבניות ומוצרלה כפרי

כיכר אוכל | 14.03.23

התוספת שתופסת

סלט תפוחי אדמה בגריל עם עשבי תיבול

כיכר אוכל | 04.09.22

באנו לשדרג

פיקנטי וקראנצ'י: סירות חסה במילוי סלט טונה משודרג

כיכר אוכל | 30.08.22

שבועות - התחלנו

סלט קיסר קלאסי עם קרוטונים ורוטב שום

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 30.05.22

מה אוכלים היום?

סלט מזין וטעים שהוא בעצם ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 03.04.22
ש

יום פתוח בזום

בוגרי תואר ראשון? זו הדרך שלכם להתקדם לקריירה מצליחה

כיכר בשיתוף העברית | מקודם

מה אוכלים היום?

לא ברור מה יותר טעים: הסלט או הרוטב שלו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.03.22

ניצול שאריות

מה עושים עם חלה משבת? סלט פנצנלה!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22

בריא יותר

ברבע שעה: סלט כרוב סגול וגזר בנוסח אסייתי

חיה דר | 08.03.22

בריא יותר

ארוחה ב-35 דקות: תבשיל קינואה עם בטטה, קייל ופסטו

כיכר אוכל | 07.03.22
ש

אביב הגיע ואיתו ההוצאות:

 קבלו הלוואה שתחסוך לכם זמן וכסף עם תנאים מעולים!

כיכר בשיתוף בנק הפועלים | מקודם

מה אוכלים היום?

סלט קיסר צמחוני עם רוטב טחינה משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 02.01.22

מה אוכלים היום?

סלט פתיתים קר ומרענן שהוא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 29.12.21

מיוחד

חמצמץ ומרענן: סלט הדרים ברוטב ויניגרט

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 20.12.21

מארחים בחנוכה

סלט סלק עם אבוקדו וכדורי גבינה פריכים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.21
ש

בצל הכלכלה המעורערת

מקצוע תורני מפרנס: כך תהפוך לדיין מומחה

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

לערבב ולאכול

והרי התחזית: היום תאכלו סלט שהוא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.11.21

בריא יותר

חורפי ומרענן: מתכון לסלט סלק ותפוז

כיכר אוכל | 10.11.21

ניצול שאריות

נשארה חלה? תכינו סלט פנצנלה מושלם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.10.21

שומעים את הקראנצ'?

סלט עשבי תיבול וצנוניות עם גבינת פטה ואגוזים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 11.10.21
ש

הזדמנות שלא רואים בכל יום

"פוטנציאל רווח עצום" • הזדמנות להשקעה במרכז גוש דן

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

מה אוכלים היום?

סלט סתווי וטעים שהוא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 10.10.21

מה אוכלים היום?

כל מה שטוב, בלי לעבוד קשה: סלט סושי מפורק

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 04.10.21