כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לסלט קיסר צמחוני עם רוטב טחינה משגע

הסלט הכי אלגנטי בספר בגרסה צמחונית בריאה יותר עם רוטב טחינה נפלא. לגרסה טבעונית, תוכלו להשמיט את הגבינה וללכת על יוגורט צמחי. מתכון לסלט קיסר שמורכב מעלי חסה רעננים, קוביות לחם פריכות ורוטב שמאחד את הכל (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"ט בטבת | 02.01.22
סלט קיסר צמחוני עם רוטב טחינה
סלט קיסר צמחוני עם רוטב טחינה (צילום: Candice Bell on Shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 2 פרוסות לחם מחמצת עבות, חתוכות לקוביות
  • 3 כפות שמן זית
  • 2-3 ראשי חסה ערבית - רק העלים הפנימיים, הפריכים והרעננים, שטופים ומיובשים
  • 1/4 כוס (25 גרם) גבינת פרמזן מגוררת

לרוטב:

  • 1/4 כוס (60 מ"ל) טחינה גולמית
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ לימון טרי
  • 1 שן שום קטנה
  • 3 כפות (45 מ"ל) שמן זית
  • 1 כף (15 גרם) יוגורט רגיל או יוגורט צמחי
  • 1/4 כוס (25 גרם) גבינת פרמזן מגוררת
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מים קרים
  • 1/2 כפית מלח ים דק
  • 1/4 כפית פלפל קאיין / פפריקה חריפה / אבקת צ'ילי

אופן ההכנה:

1. טוחנים בבלנדר את כל רכיבי הרוטב עד לקבלת רוטב אחיד.

2. מפזרים את קוביות הלחם בתבנית, מזלפים מעל 3 כפות שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות או עד שהן שחומות ופריכות. מוציאים מהתנור, מצננים וקוצצים אותן גס או מפוררים בידיים לקבלת פירורים בגודל של אפונה.

3. קורעים בידיים את עלי החסה לחתיכות בגודל ביס ואת הליבה הפנימית של ראשי החסה חותכים לפרוסות.

4. בקערה גדולה או צלחת הגשה, מניחים את עלי החסה ומערבבים עם 1/3 מהרוטב. מפזרים מעל מחצית מפירורי הלחם ו-1/4 כוס פרמזן מגוררת.

את שאר הרוטב ופירורי הלחם מגישים בצד כדי שהסועדים יוכלו להוסיף אותם בעצמם והם לא יאבדו מהפריכות שלהם.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
סלטים מהמטבח הכשר

כמו במסעדות: סלט עגבניות ומוצרלה כפרי

כיכר אוכל | 14.03.23

התוספת שתופסת

סלט תפוחי אדמה בגריל עם עשבי תיבול

כיכר אוכל | 04.09.22

באנו לשדרג

פיקנטי וקראנצ'י: סירות חסה במילוי סלט טונה משודרג

כיכר אוכל | 30.08.22

שבועות - התחלנו

סלט קיסר קלאסי עם קרוטונים ורוטב שום

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 30.05.22

מה אוכלים היום?

סלט מזין וטעים שהוא בעצם ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 03.04.22
ש

דואגים ליופי שלך

מלחמה?- זה לא אומר שאת צריכה להישאר עם שיער מיותר

כיכר בשיתוף אפילוגיק | מקודם

מה אוכלים היום?

לא ברור מה יותר טעים: הסלט או הרוטב שלו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.03.22

ניצול שאריות

מה עושים עם חלה משבת? סלט פנצנלה!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22

בריא יותר

ברבע שעה: סלט כרוב סגול וגזר בנוסח אסייתי

חיה דר | 08.03.22

בריא יותר

ארוחה ב-35 דקות: תבשיל קינואה עם בטטה, קייל ופסטו

כיכר אוכל | 07.03.22
ש

ללא ידע קודם • מחזור ג'

ההרשמה לתוכנית החרדית להכשרת מתכנתים יצאה לדרך!

כיכר בשיתוף קודקוד | מקודם

מה אוכלים היום?

סלט פתיתים קר ומרענן שהוא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 29.12.21

מה אוכלים היום?

אתם רואים סלט, אנחנו רואים ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.21

מיוחד

חמצמץ ומרענן: סלט הדרים ברוטב ויניגרט

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 20.12.21

מארחים בחנוכה

סלט סלק עם אבוקדו וכדורי גבינה פריכים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.21
ש

עם הצלחה לא מתווכחים

ככה ניצחתי את הפחד מהרבנות

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

לערבב ולאכול

והרי התחזית: היום תאכלו סלט שהוא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.11.21

בריא יותר

חורפי ומרענן: מתכון לסלט סלק ותפוז

כיכר אוכל | 10.11.21

ניצול שאריות

נשארה חלה? תכינו סלט פנצנלה מושלם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.10.21

שומעים את הקראנצ'?

סלט עשבי תיבול וצנוניות עם גבינת פטה ואגוזים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 11.10.21
ש

"בני חיי ומזוני"

בריאות? זיווג? זש"ק? פרנסה? זה מה שיושיע אתכם השנה

כיכר בשיתוף ברכת ישעיה | מקודם

מה אוכלים היום?

סלט סתווי וטעים שהוא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 10.10.21

מה אוכלים היום?

כל מה שטוב, בלי לעבוד קשה: סלט סושי מפורק

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 04.10.21