כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לסלט בטטות וגרגירי חומוס עם רוטב טחינה מושלם

שני הרכיבים העיקריים של הסלט הזה הם הבטטות וגרגירי החומוס שצולים ביחד בתנור ורוטב הטחינה המושלם - משם, קחו אותו לאן שאתם רוצים. אפשר להוסיף קינואה, אבוקדו, קייל, כרוב, עגבניות, מלפפונים וכל רכיב אחר שמתאים לכם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"ח באדר ב' | 31.03.22
סלט בטטות צלויות עם גרגירי חומוס ורוטב טחינה
סלט בטטות צלויות עם גרגירי חומוס ורוטב טחינה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

לגרגירי החומוס:

  • 400 גרם גרגירי חומוס משימורים, מסוננים ושטופים או 2 כוסות גרגירי חומוס מושרים ומבושלים
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית פפריקה
  • 1/2 כפית כורכום
  • קורט מלח

לבטטות:

  • 2 בטטות, מקולפות וחתוכות לקוביות
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות דבש
  • 1 כפית טימין מיובש

לרוטב:

  • 1/3 כוס טחינה גולמית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כף דבש
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 2-3 כפות מים

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מניחים את גרגירי החומוס, מתבלים אותם, מוסיפים את שמן הזית, מערבבים היטב ומפזרים אותם בצד אחד של תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה.

2. מניחים את קוביות הבטטה בצד השני של התבנית, מזלפים מעל שמן זית ודבש, מערבבים קלות ומפזרים מעל טימין.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 25-30 דקות, עד שהבטטה רכה וזהובה. אם הבטטות מוכנות לפני גרגירי החומוס, מוציאים אותן לצלחת וצולים את החומוס עוד קצת.

4. בקערה קטנה, מערבבים במרץ את כל רכיבי הרוטב עד לקבלת מרקם חלק. אפשר להוסיף עוד מים, לרוטב פחות סמיך.

הצעת הגשה:
מניחים קינואה מבושלת ב-2 קערות הגשה אישיות, מחלקים ביניהן את גרגירי החומוס והבטטות, מניחים מעל פרוסות אבוקדו, עגבניות, כרוב וכל ירק אהוב אחר, אפשר לפזר מעל גרעיני חמנייה או זרעי צ'יה, מזלפים בנדיבות רוטב טחינה ומגישים מיד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
סלטים מהמטבח הכשר

כמו במסעדות: סלט עגבניות ומוצרלה כפרי

כיכר אוכל | 14.03.23

התוספת שתופסת

סלט תפוחי אדמה בגריל עם עשבי תיבול

כיכר אוכל | 04.09.22

באנו לשדרג

פיקנטי וקראנצ'י: סירות חסה במילוי סלט טונה משודרג

כיכר אוכל | 30.08.22

שבועות - התחלנו

סלט קיסר קלאסי עם קרוטונים ורוטב שום

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 30.05.22

מה אוכלים היום?

סלט מזין וטעים שהוא בעצם ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 03.04.22
ש

בדיקת התאמה בחינם

מחשבון הנחה להסרת משקפיים בלייזר לכל הקופות

כיכר בשיתוף קייר | מקודם

ניצול שאריות

מה עושים עם חלה משבת? סלט פנצנלה!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22

בריא יותר

ברבע שעה: סלט כרוב סגול וגזר בנוסח אסייתי

חיה דר | 08.03.22

בריא יותר

ארוחה ב-35 דקות: תבשיל קינואה עם בטטה, קייל ופסטו

כיכר אוכל | 07.03.22

מה אוכלים היום?

סלט קיסר צמחוני עם רוטב טחינה משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 02.01.22
ש

מבצעים של פעם בשנה

מוסד הרב קוק; לא הספקתם להגיע למכירה? כנסו >>

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם

מה אוכלים היום?

סלט פתיתים קר ומרענן שהוא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 29.12.21

מה אוכלים היום?

אתם רואים סלט, אנחנו רואים ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.21

מיוחד

חמצמץ ומרענן: סלט הדרים ברוטב ויניגרט

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 20.12.21

מארחים בחנוכה

סלט סלק עם אבוקדו וכדורי גבינה פריכים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.21
ש

תנופת פיתוח אדירה

הדרך הנכונה לדירה משלכם: עפולה הופכת ליעד נדל"ן אטרקטיבי למשפחות

כיכר בשיתוף ויסל נדל"ן | מקודם

לערבב ולאכול

והרי התחזית: היום תאכלו סלט שהוא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.11.21

בריא יותר

חורפי ומרענן: מתכון לסלט סלק ותפוז

כיכר אוכל | 10.11.21

ניצול שאריות

נשארה חלה? תכינו סלט פנצנלה מושלם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.10.21

שומעים את הקראנצ'?

סלט עשבי תיבול וצנוניות עם גבינת פטה ואגוזים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 11.10.21
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מה אוכלים היום?

סלט סתווי וטעים שהוא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 10.10.21

מה אוכלים היום?

כל מה שטוב, בלי לעבוד קשה: סלט סושי מפורק

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 04.10.21