כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לעוף ובייבי תפוחי אדמה עם פטריות אפויים ברוטב בלסמי

ארוחת מושלמת כשאתם אחרי יום מטורף, ואם מגיעים אורחים, פשוט תכפילו כמויות. טעים לאכול מיד כשהתבנית יוצאת מהתנור, אך השאריות יישמרו היטב במקרר במשך כמה ימים - בהנחה שיישארו כאלה בכלל (מתכונים, אוכל)

2
כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ט בחשוון | 28.10.18
עוף ובייבי תפוחי אדמה עם פטריות אפויים ברוטב בלסמי
עוף ובייבי תפוחי אדמה עם פטריות אפויים ברוטב בלסמי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 700 גרם בייבי תפוחי אדמה, בקליפתם, שטופים היטב (ניתן לחצות לשניים אם הם גדולים מדי)
  • 20 גרם פטריות לבנות, *לא שטופות* אלא מנוגבות בעדינות, ללא הרגל, חצויות אם הן גדולות מדי
  • 1 שאלוט גדול או בצל לבן בינוני, חתוך ל-8 פלחים
  • 4 שיני שום, בקליפתן
  • 8 גבעולי רוזמרין טריים
  • 8 גבעולי תימין טריים
  • מלח ים ופלפל שחור טחון טרי
  • 6 כפות שמן זית
  • 5 כפות חומץ בלסמי
  • 4 רבעי עוף שלמים (שוקיים ומשולשים מחוברים)

אופן ההכנה:

1. ממקמים רשת במדף האמצעי של את התנור ומחממים אותו ל-230 מעלות. משמנים תבנית רחבה במעט שמן (או מצפים את התבנית בנייר כסף משומן קלות).

2. בקערה גדולה, מניחים את תפוחי האדמה, הפטריות, פלחי השאלוט / הבצל, מוסיפים 4 גבעולי רוזמרין ו-4 גבעולי תימין, 1 כפית מלח, פלפל שחור, 3 כפות שמן ו-3 כפות חומץ בלסמי. מערבבים היטב הכל ושופכים את תכולת הקערה לתבנית המוכנה.

3. מניחים את רבעי העוף בקערה, מוסיפים 3 כפות שמן, 2 כפות בלסמי, 1/2 כפית מלח, כמות נדיבה של פלפל ומערבבים היטב כדי לצפות את העופות. מזיזים את הירקות שבתבנית כדי לפנות מקום לעופות ותוחבים תחת כל עוף את עשבי התיבול שנותרו.

4. אופים במשך 40-60 דקות, עד שהחלק העבה ביותר של העוף מגיע ל-73 מעלות (אין לכם מדחום? העוף צריך להיות רך ושחום והירקות פריכים מבחוץ ורכים מבפנים).

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
אפשר להוסיף בטטה?
מיכל28.10.18
1
לא משהו
ללא שם29.10.18
עוף

מתכון לתבשיל עוף עם תפו"א ברוטב פיקנטי

ורד כהן | 07.02.24

חג האילנות

מתכון לעוף באננס מתקתק: מיוחד לט"ו בשבט

ורד כהן | 24.01.24

מתכון מומלץ

קציצות עוף פיקנטיות למילוי בכריך: ארוחה לכל המשפחה

ורד כהן | 28.11.23

לכבוד שבת

ירכי עוף פריכים בשום וסוכר חום

כיכר אוכל | 23.03.23

מה נאכל היום?

תוך 20 דקות על הצלחת: חזה עוף מוקפץ בנענע ולימון

כיכר אוכל | 19.03.23
ש

הרי אתה מקדש!

מאות כבר הוכשרו: קורס מקיף לעריכת חופה וקידושין

כיכר בשיתוף למען ילמדו | מקודם

מה אוכלים היום?

כנאפה בשרית טעימה במילוי פרגיות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 27.02.23

לכבוד שבת

פריך כמו שצריך: ירכי עוף צרובים עם זיתים

כיכר אוכל | 09.02.23

לכבוד שבת

עוף בשום ולימון עם קוסקוס אחד אחד

כיכר אוכל | 12.01.23

מה נאכל היום?

ב-40 דקות: כנפי עוף אפויות עם דבש וצ'ילי

כיכר אוכל | 11.01.23
ש

עסקת אקזיט נדירה

הייתם מאמינים? התפנו קרקעות בהרצליה!

כיכר בשיתוף פדרמן | מקודם

מה נאכל היום?

כל בית צריך עוף פריך: שוקיים צלויות בשום ורוזמרין

כיכר אוכל | 09.01.23
ש

אוכל של בית

תבשיל עוף פשוט ונפלא שאתם חייבים להכין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה נאכל היום?

גם לנשים שלא יודעות לבשל: עוף קריספי בפפריקה מעושנת

כיכר אוכל | 12.12.22

לכבוד שבת

יאמי: חזה עוף בגריל במרינדת רוזמרין ובלסמי

כיכר אוכל | 24.11.22
ש

לבעלי הון עצמי של ₪255,000

ההזדמנות: פרויקט יוקרתי בבני ברק, צמידות לפארק ירקון

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

לכבוד שבת

ללקק את הצלחת: חזה עוף עסיסי בחרדל ומייפל

כיכר אוכל | 03.11.22
ש

מה אוכלים היום?

פיקנטי וממכר: תבשיל עוף עם זיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

חזה עוף צלוי שלא מתייבש עם ירקות ורוטב אסייתי מהמם

כיכר אוכל | 27.10.22

מה נאכל היום?

לא ישאר כלום בצלחת: קציצות עוף ברוטב מוקרם פרווה

כיכר אוכל | 19.09.22
ש

דואגים ליופי שלך

מלחמה?- זה לא אומר שאת צריכה להישאר עם שיער מיותר

כיכר בשיתוף אפילוגיק | מקודם

מה נאכל היום?

משגע: עוף בקונפי שום עם לימון וטימין

כיכר אוכל | 12.09.22

מה נאכל היום?

עוף פיקנטי בצ'ילי ודבש עם סלט חסה מרענן

כיכר אוכל | 05.09.22
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו בעצמכם שווארמה עסיסית - בתנור!

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם