לכבוד שבת

מתכון לירכי עוף פריכים בשום וסוכר חום

הסוד במתכון הזה? רוטב מופלא שאפילו הילד הבררן והמפונק שלנו אהב וביקש שנכין שוב. מה עוד יש בו? עור פריך וזהוב ומתיקות מאוזנת ולא מופרזת. בקיצור, התכוננו לקבל ציון גבוה על כישורי הבישול שלכם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
ירכי עוף פריכים בשום וסוכר חום (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 8 ירכי עוף
  • מלח ופלפל שחור גרוס - לפי הטעם
  • 3 כפות מרגרינה בטעם חמאה, מחולקות
  • 4 שיני שום, קצוצות דק
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • 1 כף דבש
  • 1/2 כפית אורגנו
  • 1/4 כפית טימין
  • 1/4 כפית בזיליקום מיובש

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות.

2. מתבלים את ירכי העוף במלח ופלפל.

3. ממיסים 2 כפות מהמרגרינה במחבת גדולה המותרת לשימוש בתנור, על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את העוף, כשהעור כלפי מטה וצורבים עד להשחמה, 2-3 דקות לכל צד. מעבירים את העוף לצלחת.

4. ממיסים את כף המרגרינה הנותרת במחבת, תוך ערבוב, כדי לשחרר את כל החלקים השחומים בתחתית. מוסיפים את השום; מבשלים ומערבבים כ-30 שניות. מערבבים את הסוכר, הדבש, האורגנו, הטימין והבזיליקום עד לקבלת תערובת אחידה. מכבים את האש ומחזירים את העוף למחבת, כשהעור כלפי מטה.

5. צולים בתנור עד שהעוף כבר לא ורוד, 25-40 דקות.

6. מטפטפים את הרוטב מהמחבת על ירכי העוף בעת ההגשה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר