לכבוד שבת

מתכון לעוף בשום ולימון עם קוסקוס אחד אחד

פשוטים, ככה אנחנו אוהבים את החיים שלנו, בעיקר במטבח ובטח בערב שבת, כשיש כל כך הרבה מה להכין והזמן קצוב. העוף בשום ולימון הזה קל ומהיר הכנה וביחד עם קוסקוס עסיסי הוא בכלל חגיגה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
עוף בשום ולימון עם קוסקוס אחד אחד (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • גרידה ומיץ משני לימונים
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל
  • 8 ירכי עוף ללא עור
  • 3 שיני שום, פרוסות דק
  • 1 בצל סגול, פרוס דק
  • 320 מ"ל ציר עוף
  • 240 גרם קוסקוס
  • חופן גדול של פטרוזיליה
  • חופן גדול של נענע

אופן ההכנה:

1. מניחים בקערה את מיץ הלימון עם 2 כפות מהשמן. מתבלים, מוסיפים את העוף ומערבבים, לציפוי. מכסים ומניחים בצד למשך 30 דקות.

2. מחממים מחבת פסים גדולה על אש גבוהה ואז צורבים את הירכיים במשך 5 דקות מכל צד. מנמיכים את האש ומבשלים עוד 5-10 דקות עד שהם מוכנים.

3. במחבת, מחממים חצי כף משמן הזית על אש קטנה. מטגנים את השום והבצל 5 דקות עד לריכוך.

4. מחממים את הציר במחבת נפרדת עד שהוא מגיע לרתיחה.

5. מניחים את הקוסקוס בקערה חסינת חום, יוצקים מעל את הציר, מכסים ומניחים לנוח במשך 5 דקות ואז חושפים ומתפיחים אותו בעזרת מזלג.

6. מערבבים פנימה את שאר השמן ותערובת הבצל והשום. מוסיפים את עשבי התיבול וגרידת הלימון ומתבלים.

7. מגישים עם העוף, מעוטר בתוספת נענע.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר