כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לסלט עוף ואטריות אורז בנוסח ויאטנם

פתגם סיני עתיק שהמצאנו הרגע ולא ממש מתאים כעת כי מדובר במנה ויאטנמית - ולא. הם לא נראים אותו דבר - סובר: "אם זה נראה טעים וככל הנראה מריח נפלא, למה לא להכין את זה כאן ועכשיו?". ובכן, מדובר במנה פשוטה ומהירה להכנה שמתאימה בדיוק לימים חמים כיוון שהיא משביעה אך בו זמנית מרעננת ולא מכבידה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ד בניסן | 29.04.19
סלט עוף ואטריות אורז בנוסח ויאטנם
סלט עוף ואטריות אורז בנוסח ויאטנם (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 4 נתחי חזה עוף, חתוכים לקוביות גדולות / רצועות ארוכות
  • 3 כפות אבקת קארי
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 3 שיני שום, מקולפות ומרוסקות בעזרת גב הסכין
  • 1 בצל סגול, חתוך לטבעות
  • 1/2 1 כוסות משקה קוקוס שקדים (קיים בכשרות מהדרין)
  • 2 כפות סוכר חום
  • 170-200 גרם אטריות אורז
  • 1 מלפפון, פרוס דק
  • 1 גזר, מקולף ומגורר דק
  • 1 גמבה, פרוסה דק
  • 2 ענפי בצל ירוק, קצוצים
  • 1/4 כוס בוטנים קלופים

אופן ההכנה:

1. מפזרים כף אחת של קארי על כל קוביות / רצועות העוף, משני הצדדים, ומניחים בצד.

2. מחממים סיר רחב על אש בינונית-גבוהה ומוסיפים כף אחת של שמן. מוסיפים את השום לשמן החם, מטגנים במשך 30 שניות ומוסיפים את הבצל. מטגנים במשך כ-5 דקות, תוך ערבוב מדי פעם. מוציאים את השום והבצל מהסיר לצלחת ומוסיפים את השמן הנותר.

3. מוסיפים את נתחי העוף לסיר ומטגנים במשך 5-7 דקות עד שהם שחומים מכל הצדדים.

4. בכלי קטן, מערבבים את משקה הקוקוס-שקדים, אבקת הקארי הנותרת והסוכר החום עד שהסוכר נמס. יוצקים את התערובת לסיר, מחזירים גם את הבצל המטוגן ומערבבים לציפוי מלא. מביאים לרתיחה ואז מנמיכים לאש קטנה. מבשלים במשך 20 דקות עד שהרוטב מצטמצם בחצי והוא עוטף היטב את נתחי העוף.

5. במקביל, מניחים את אטריות האורז בקערה, מכסים במים רותחים ונותנים להן לשבת במשך כ-5 דקות, עד לריכוך. מסננים ומניחים בצד.

הרכבת המנה: מחלקים את האטריות בין 4 קערות עמוקות, מניחים מעל בנדיבות את תבשיל העוף, מוסיפים את הירקות הפרוסים, הבצל הירוק והבוטנים ומגישים מיד.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
עוף

מתכון לתבשיל עוף עם תפו"א ברוטב פיקנטי

ורד כהן | 07.02.24

חג האילנות

מתכון לעוף באננס מתקתק: מיוחד לט"ו בשבט

ורד כהן | 24.01.24

מתכון מומלץ

קציצות עוף פיקנטיות למילוי בכריך: ארוחה לכל המשפחה

ורד כהן | 28.11.23

לכבוד שבת

ירכי עוף פריכים בשום וסוכר חום

כיכר אוכל | 23.03.23

מה נאכל היום?

תוך 20 דקות על הצלחת: חזה עוף מוקפץ בנענע ולימון

כיכר אוכל | 19.03.23
ש

קורע לב:

איך אפשר להסביר לתינוקת בת שנה שאמא לא תשוב יותר???

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

מה אוכלים היום?

כנאפה בשרית טעימה במילוי פרגיות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 27.02.23

לכבוד שבת

פריך כמו שצריך: ירכי עוף צרובים עם זיתים

כיכר אוכל | 09.02.23

לכבוד שבת

עוף בשום ולימון עם קוסקוס אחד אחד

כיכר אוכל | 12.01.23

מה נאכל היום?

ב-40 דקות: כנפי עוף אפויות עם דבש וצ'ילי

כיכר אוכל | 11.01.23
ש

זה הזמן להזמין

החג הזה, תתרגשו ותתחדשו עם נעם 2! טכנולוגית חם וקר

כיכר בשיתוף נועם2 | מקודם

מה נאכל היום?

כל בית צריך עוף פריך: שוקיים צלויות בשום ורוזמרין

כיכר אוכל | 09.01.23
ש

אוכל של בית

תבשיל עוף פשוט ונפלא שאתם חייבים להכין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה נאכל היום?

גם לנשים שלא יודעות לבשל: עוף קריספי בפפריקה מעושנת

כיכר אוכל | 12.12.22

לכבוד שבת

יאמי: חזה עוף בגריל במרינדת רוזמרין ובלסמי

כיכר אוכל | 24.11.22
ש

לימודי דיינות

כך אלפי בוגרי ישיבה הפכו לדיינים מוסמכים

כיכר בשיתוף מ.ל.מ | מקודם

לכבוד שבת

ללקק את הצלחת: חזה עוף עסיסי בחרדל ומייפל

כיכר אוכל | 03.11.22
ש

מה אוכלים היום?

פיקנטי וממכר: תבשיל עוף עם זיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

חזה עוף צלוי שלא מתייבש עם ירקות ורוטב אסייתי מהמם

כיכר אוכל | 27.10.22

מה נאכל היום?

לא ישאר כלום בצלחת: קציצות עוף ברוטב מוקרם פרווה

כיכר אוכל | 19.09.22
ש

הבריאות שלכם קודמת

סל הריון מקיף - ההטבה שתלווה אתכן בחוויית ההריון

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

מה נאכל היום?

משגע: עוף בקונפי שום עם לימון וטימין

כיכר אוכל | 12.09.22

מה נאכל היום?

עוף פיקנטי בצ'ילי ודבש עם סלט חסה מרענן

כיכר אוכל | 05.09.22
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו בעצמכם שווארמה עסיסית - בתנור!

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם