כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לאמפנדס במילוי עוף טחון ותפוחי אדמה

אמפנדס הם כיסוני בצק ארגנטינאיים שכל כך כיף לאכול, כי המילוי נספג היטב בבצק מבפנים, אך משאיר אותו יבש מבחוץ וכל ביס הוא חגיגה אמיתית. מתכון לאמפנדס במילוי פיקנטי של עוף טחון ותפוחי אדמה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | י' באב | 31.07.20
אמפנדס במילוי עוף טחון ותפוחי אדמה
אמפנדס במילוי עוף טחון ותפוחי אדמה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

לאמפנדס:

  • 3 כוסות קמח (400 גרם) - מודדים / שוקלים לאחר הניפוי
  • 1/3 כוס שמן
  • 160 מ"ל מים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח

למילוי:

  • 2 כוסות קוביות בינוניות של תפוחי אדמה
  • מלח
  • 2 כפות שמן צמחי
  • 450 גרם עוף טחון
  • 1 כוס קוביות בצל צהוב
  • 1 כף פפריקה מעושנת
  • 1 כפית כמון
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • 1 כוס ציר עוף או מים + אבקת מרק
  • 1/2 כוס עלי פטרוזיליה טריים קצוצים גס
  • 1/3 כוס זיתים ירוקים קצוצים

אופן ההכנה:

מתחילים בהכנת המילוי:
1. על אש בינונית-גבוהה, מביאים לרתיחה סיר גדול מלא במים מומלחים, מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומבשלים עד שהם רכים. מסירים מהאש ומסננים.

2. בסיר רחב עם תחתית כבדה, מחממים את השמן על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את העוף, מתבלים בקורט מלח ומבשלים במשך 4-5 דקות, עד שהעוף משחים. מדי פעם מערבבים כדי שכל העוף יתבשל כראוי.

3. מוסיפים לעוף את הבצל, הפפריקה, הכמון ועוד קורט מלח טוב לעוף ומבשלים 3-4 דקות נוספות. מוסיפים את השום, מערבבים ומבשלים עוד דקה.

4. מוסיפים את היין ומגרדים את תחתית הסיר בכף עץ כדי שהחלקים השחומים לא יישרפו. כשהיין מצטמצם בחצי, מערבבים פנימה את תפוחי האדמה וציר העוף ומבשלים על אש קטנה במשך 15 דקות.

5. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הזיתים והפטרוזיליה. מעבירים לקערה גדולה ומניחים במקרר למשך שעה לפחות.

בינתיים, מכינים את הבצק:
6. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.

7. מעבדים את כל מרכיבי הבצק לכדור אחיד וגמיש, מגלגלים לרצועה ארוכה ומחלקים את הבצק ל-15 חלקים שווים.

8. על משטח מקומח, יוצרים מכל חלק בצק עיגול בעובי 1 ס"מ. מניחים במרכזו ממילוי העוף, מקפלים לחצי ומהדקים בקצוות. מסדרים בתבנית המוכנה ואופים במשך 20 דקות או עד שהאמפנדס מקבלים גוון זהוב יפה.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
עוף

מתכון לתבשיל עוף עם תפו"א ברוטב פיקנטי

ורד כהן | 07.02.24

חג האילנות

מתכון לעוף באננס מתקתק: מיוחד לט"ו בשבט

ורד כהן | 24.01.24

מתכון מומלץ

קציצות עוף פיקנטיות למילוי בכריך: ארוחה לכל המשפחה

ורד כהן | 28.11.23

לכבוד שבת

ירכי עוף פריכים בשום וסוכר חום

כיכר אוכל | 23.03.23

מה נאכל היום?

תוך 20 דקות על הצלחת: חזה עוף מוקפץ בנענע ולימון

כיכר אוכל | 19.03.23
ש

קורע לב:

איך אפשר להסביר לתינוקת בת שנה שאמא לא תשוב יותר???

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

מה אוכלים היום?

כנאפה בשרית טעימה במילוי פרגיות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 27.02.23

לכבוד שבת

פריך כמו שצריך: ירכי עוף צרובים עם זיתים

כיכר אוכל | 09.02.23

לכבוד שבת

עוף בשום ולימון עם קוסקוס אחד אחד

כיכר אוכל | 12.01.23

מה נאכל היום?

ב-40 דקות: כנפי עוף אפויות עם דבש וצ'ילי

כיכר אוכל | 11.01.23
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

מה נאכל היום?

כל בית צריך עוף פריך: שוקיים צלויות בשום ורוזמרין

כיכר אוכל | 09.01.23
ש

אוכל של בית

תבשיל עוף פשוט ונפלא שאתם חייבים להכין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה נאכל היום?

גם לנשים שלא יודעות לבשל: עוף קריספי בפפריקה מעושנת

כיכר אוכל | 12.12.22

לכבוד שבת

יאמי: חזה עוף בגריל במרינדת רוזמרין ובלסמי

כיכר אוכל | 24.11.22
ש

הרי אתה מקדש!

מאות כבר הוכשרו: קורס מקיף לעריכת חופה וקידושין

כיכר בשיתוף למען ילמדו | מקודם

לכבוד שבת

ללקק את הצלחת: חזה עוף עסיסי בחרדל ומייפל

כיכר אוכל | 03.11.22
ש

מה אוכלים היום?

פיקנטי וממכר: תבשיל עוף עם זיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

חזה עוף צלוי שלא מתייבש עם ירקות ורוטב אסייתי מהמם

כיכר אוכל | 27.10.22

מה נאכל היום?

לא ישאר כלום בצלחת: קציצות עוף ברוטב מוקרם פרווה

כיכר אוכל | 19.09.22
ש

הזדמנות שלא רואים בכל יום

"פוטנציאל רווח עצום" • הזדמנות להשקעה במרכז גוש דן

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

מה נאכל היום?

משגע: עוף בקונפי שום עם לימון וטימין

כיכר אוכל | 12.09.22

מה נאכל היום?

עוף פיקנטי בצ'ילי ודבש עם סלט חסה מרענן

כיכר אוכל | 05.09.22
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו בעצמכם שווארמה עסיסית - בתנור!

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם