כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לעוף פופקורן לצד אורז עם טנזיה ובטטות בסילאן

תנו לנו לסגור לכם פינה לארוחה משפחתית נהדרת ומתקתקה: נגיסי עוף בציפוי פריך לצד אורז ועליו פירות יבשים מקורמלים בסגנון טנזיה מרוקאית ובנוסף, גם בטטות בסילאן שמכינים בצ'יק צ'ק (מתכונים, אוכל)

1
שף אלי דיוויס | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ט"ו בשבט | 28.01.21
עוף פופקורן לצד אורז עם טנזיה ובטטות בסילאן
עוף פופקורן לצד אורז עם טנזיה ובטטות בסילאן (צילום: יד מרדכי)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

לעוף פופקורן:
  • 500 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות
  • 1/2 כוס קורנפלור
  • 1 כוס קמח, מנופה
  • 1 ביצה
  • מלח ופלפל שחור
לרוטב של העוף:
  • 4 כפות שמן זית כתית מעולה
  • 4 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 1 כף סילאן טבעי
לאורז:
  • 2 כוסות אורז פרסי / בסמטי
  • 3 כפות שמן זית כתית מעולה
  • מלח ופלפל שחור
לטנזיה:
  • מעט שמן זית כתית מעולה
  • 2 בצלים, קצוצים
  • 1/2 1 כפות סוכר חום
  • שזיפים מיובשים, צימוקים בהירים, משמשים מיובשים
  • פיסטוק לא קלוי
  • 1/4 כוס מייפל טהור
לבטטות:
  • 2 בטטות
  • מעט סילאן טבעי
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

צפו באופן ההכנה:

(יד מרדכי)

הכנת העוף:
1. מניחים בקערה את כל הרכיבים מלבד קוביות העוף, מוסיפים כוס מים קרים ומערבבים לעיסה אחידה.

2. מוסיפים את קוביות העוף ומערבבים אותן בבלילה, עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-20 דקות.

3. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את קוביות העוף עד להזהבה.

4. במקביל, יוצקים למחבת גדולה את כל רכיבי הרוטב לעוף, מוסיפים מעט מים חמים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את קוביות העוף המטוגנות לרוטב, מערבבים במשך 3 דקות על אש בינונית ומכבים את האש. מעבירים את קוביות העוף לקערת הגשה ומפזרים שומשום מעל.

הכנת האורז:
5. בסיר עמוק, מחממים את השמן, מוסיפים את האורז ומטגנים אותו קלות - על כל כוס אורז מוסיפים 1/2 1 כוסות מים חמים. מתבלים במלח ופלפל שחור, מנמיכים לאש קטנה, סוגרים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות, עד שהאורז מוכן.

הכנת הפירות היבשים:
6. במחבת על אש בינונית, מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את שאר הרכיבים ומבשלים הכל יחד תוך ערבוב במשך 10 דקות על אש נמוכה. סמוך להגשה, מניחים מהתבשיל על האורז.

הכנת הבטטות:
7. מקלפים את הבטטות ומחממים אותן במיקרוגל במשך 6 דקות. מוציאים, חותכים את הבטטות לקוביות, מזלפים מעל סילאן ומתבלים במלח ופלפל שחור.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
ואווווו מראה מושלם!!! גם טעים מוגש יפה
טוקטלי28.01.21
עוף

מתכון לתבשיל עוף עם תפו"א ברוטב פיקנטי

ורד כהן | 07.02.24

חג האילנות

מתכון לעוף באננס מתקתק: מיוחד לט"ו בשבט

ורד כהן | 24.01.24

מתכון מומלץ

קציצות עוף פיקנטיות למילוי בכריך: ארוחה לכל המשפחה

ורד כהן | 28.11.23

לכבוד שבת

ירכי עוף פריכים בשום וסוכר חום

כיכר אוכל | 23.03.23

מה נאכל היום?

תוך 20 דקות על הצלחת: חזה עוף מוקפץ בנענע ולימון

כיכר אוכל | 19.03.23
ש

 באורח חרדי

ישיבת טל חרמון - הבחירה המושלמת לנוער חרדי המעוניין להשכלה מקצועית

כיכר בשיתוף שניר חרמון שיאון | מקודם

מה אוכלים היום?

כנאפה בשרית טעימה במילוי פרגיות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 27.02.23

לכבוד שבת

פריך כמו שצריך: ירכי עוף צרובים עם זיתים

כיכר אוכל | 09.02.23

לכבוד שבת

עוף בשום ולימון עם קוסקוס אחד אחד

כיכר אוכל | 12.01.23

מה נאכל היום?

ב-40 דקות: כנפי עוף אפויות עם דבש וצ'ילי

כיכר אוכל | 11.01.23
ש

חצי מחיר מתל אביב

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף בריטניה ישראל | מקודם

מה נאכל היום?

כל בית צריך עוף פריך: שוקיים צלויות בשום ורוזמרין

כיכר אוכל | 09.01.23
ש

אוכל של בית

תבשיל עוף פשוט ונפלא שאתם חייבים להכין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה נאכל היום?

גם לנשים שלא יודעות לבשל: עוף קריספי בפפריקה מעושנת

כיכר אוכל | 12.12.22

לכבוד שבת

יאמי: חזה עוף בגריל במרינדת רוזמרין ובלסמי

כיכר אוכל | 24.11.22
ש

הכרות עמוקה עם המגזר

מחדשים תנור או מקרר לפסח? מצאנו לכם את המחיר המשתלם ביותר

כיכר בשיתוף חשמל הקרן | מקודם

לכבוד שבת

ללקק את הצלחת: חזה עוף עסיסי בחרדל ומייפל

כיכר אוכל | 03.11.22
ש

מה אוכלים היום?

פיקנטי וממכר: תבשיל עוף עם זיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

חזה עוף צלוי שלא מתייבש עם ירקות ורוטב אסייתי מהמם

כיכר אוכל | 27.10.22

מה נאכל היום?

לא ישאר כלום בצלחת: קציצות עוף ברוטב מוקרם פרווה

כיכר אוכל | 19.09.22
ש

חדש דנדש

קורס הכנה ללידה, *אבל* עם סגל מומחים וצוות מיילדות 

כיכר בשיתוף מעייני הישועה | מקודם

מה נאכל היום?

משגע: עוף בקונפי שום עם לימון וטימין

כיכר אוכל | 12.09.22

מה נאכל היום?

עוף פיקנטי בצ'ילי ודבש עם סלט חסה מרענן

כיכר אוכל | 05.09.22
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו בעצמכם שווארמה עסיסית - בתנור!

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם