כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לאצבעות עוף בציפוי טרופי עם רוטב מנגו לטבילה

מנת הילדים הטעימה בגרסת מבוגרים אלגנטית שנהדרת גם לאירוח: מתכון לאצבעות עוף אפויות בציפוי פריך של קוקוס וליים מתקתק ופיקנטי ולידן מגישים רוטב מנגו שמזכיר מעט עמבה מעודנת (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"ג בניסן | 05.04.21
אצבעות עוף בציפוי טרופי עם רוטב מנגו לטבילה
אצבעות עוף בציפוי טרופי עם רוטב מנגו לטבילה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

לאצבעות העוף:

  • 700 גרם חזה עוף, פרוס לרצועות ברוחב 1 ס"מ
  • 1 כף מיץ ליים
  • 1 כפית גרידת ליים
  • 1/2 כוס חלב קוקוס
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 1/2 כפית שבי צ'ילי גרוס
  • 1/2 כוס אגוזי קשיו קלויים ומלוחים
  • 1/4 כוס שבבי קוקוס ממותקים (אפשר להחליף בטבעיים)
  • 1/2 כוס פירורי לחם פנקו
  • 1/2 כף סוכר חום
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 כוס קמח, מנופה
  • 3 ביצים גדולות, טרופות
  • שמן קנולה לזילוף לפני האפייה

לרוטב המנגו:

  • 1 מנגו, קלוף וקצוץ גס
  • 1/4 כוס ריבת משמש
  • 2 כפות מיץ ליים
  • 1 כפית גרידת ליים
  • 1 שן שום, קלופה
  • 1 כף עלי כוסברה שלמים
  • 1/4 כפית שבבי צ'ילי גרוס

אופן ההכנה:

1. מניחים את רצועות העוף בקערה, מוסיפים את מיץ הליים, גרידת קליפת הליים, חלב הקוקוס, 1 כפית מלח ושבבי הצ'ילי הגרוס. מערבבים הכל עד שהעופות מצופים היטב. מכסים את הקערה ומעבירים למקרר למשך 20 דקות לפחות עד 6 שעות.

2. במעבד מזון, טוחנים למרקם של חול גס את הקשיו, שבבי הקוקוס, פירורי הלחם, הסוכר החום, 1/2 כפית מלח ואבקת השום.

3. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה. בצלחת אחת, מניחים את הקמח. בצלחת שנייה, טורפים את הביצים ובצלחת שלישית מניחים את תערובת הקשיו והקוקוס.

4. מצפים כל רצועת עוף בקמח ואז בביצים ולבסוף בקשיו ובקוקוס. מסדרים את הרצועות המוכנות בתבנית, מזלפים מעל שמן, מתבלים בעוד קצת מלח ואופים במשך 20-25 דקות. מעבירים את התנור למצב גריל וצולים במשך 2-3 דקות נוספות, כדי להעניק לאצבעות העוף מרקם אקסטרה פריך מבחוץ.

5. במקביל, טוחנים בעזרת מוט בלנדר את כל רכיבי רוטב המנגו ומגישים לצד אצבעות העוף, לטבילה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
עוף

מתכון לתבשיל עוף עם תפו"א ברוטב פיקנטי

ורד כהן | 07.02.24

חג האילנות

מתכון לעוף באננס מתקתק: מיוחד לט"ו בשבט

ורד כהן | 24.01.24

מתכון מומלץ

קציצות עוף פיקנטיות למילוי בכריך: ארוחה לכל המשפחה

ורד כהן | 28.11.23

לכבוד שבת

ירכי עוף פריכים בשום וסוכר חום

כיכר אוכל | 23.03.23

מה נאכל היום?

תוך 20 דקות על הצלחת: חזה עוף מוקפץ בנענע ולימון

כיכר אוכל | 19.03.23
ש

בדיקת התאמה בחינם

מחשבון הנחה להסרת משקפיים בלייזר לכל הקופות

כיכר בשיתוף קייר | מקודם

מה אוכלים היום?

כנאפה בשרית טעימה במילוי פרגיות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 27.02.23

לכבוד שבת

פריך כמו שצריך: ירכי עוף צרובים עם זיתים

כיכר אוכל | 09.02.23

לכבוד שבת

עוף בשום ולימון עם קוסקוס אחד אחד

כיכר אוכל | 12.01.23

מה נאכל היום?

ב-40 דקות: כנפי עוף אפויות עם דבש וצ'ילי

כיכר אוכל | 11.01.23
ש

עסקת אקזיט נדירה

הייתם מאמינים? התפנו קרקעות בהרצליה!

כיכר בשיתוף פדרמן | מקודם

מה נאכל היום?

כל בית צריך עוף פריך: שוקיים צלויות בשום ורוזמרין

כיכר אוכל | 09.01.23
ש

אוכל של בית

תבשיל עוף פשוט ונפלא שאתם חייבים להכין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה נאכל היום?

גם לנשים שלא יודעות לבשל: עוף קריספי בפפריקה מעושנת

כיכר אוכל | 12.12.22

לכבוד שבת

יאמי: חזה עוף בגריל במרינדת רוזמרין ובלסמי

כיכר אוכל | 24.11.22
ש

לימודי דיינות

כך אלפי בוגרי ישיבה הפכו לדיינים מוסמכים

כיכר בשיתוף מ.ל.מ | מקודם

לכבוד שבת

ללקק את הצלחת: חזה עוף עסיסי בחרדל ומייפל

כיכר אוכל | 03.11.22
ש

מה אוכלים היום?

פיקנטי וממכר: תבשיל עוף עם זיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

חזה עוף צלוי שלא מתייבש עם ירקות ורוטב אסייתי מהמם

כיכר אוכל | 27.10.22

מה נאכל היום?

לא ישאר כלום בצלחת: קציצות עוף ברוטב מוקרם פרווה

כיכר אוכל | 19.09.22
ש

תנופת פיתוח אדירה

הדרך הנכונה לדירה משלכם: עפולה הופכת ליעד נדל"ן אטרקטיבי למשפחות

כיכר בשיתוף ויסל נדל"ן | מקודם

מה נאכל היום?

משגע: עוף בקונפי שום עם לימון וטימין

כיכר אוכל | 12.09.22

מה נאכל היום?

עוף פיקנטי בצ'ילי ודבש עם סלט חסה מרענן

כיכר אוכל | 05.09.22
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו בעצמכם שווארמה עסיסית - בתנור!

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם