כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לאמפנדס בתנור: כיסונים אפויים במילוי עוף

כיסונים לטיניים פופולריים שאפשר למצוא במסעדות יוקרה ובדוכני רחוב - ועכשיו גם על השולחן שלכם, בארוחה משפחתית סופר מפנקת: מתכון לאמפנדס ממולאים בעוף ואפויים בתנור, מה שחוסך זמן יקר של טיגון וגם בריא יותר (מתכונים, אוכל)

6
כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"ט בסיון | 09.06.21
אמפנדס עוף אפויים בתנור
אמפנדס עוף אפויים בתנור (צילום: shutterstock)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

לבצק:

  • 3 כוסות קמח, מנופה
  • 1/2 כפית מלח
  • 150 גרם תחליף חמאה פרווה איכותי, קר וחתוך לקוביות
  • 1 ביצה גדולה, טרופה
  • 1/2 כוס מים

למילוי:

  • 450 חזה עוף, בטמפרטורת החדר + 2 כפיות שמן + מלח ופלפל שחור
  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל בינוני, קצוץ היטב
  • 2 שיני שום, קצוצות היטב
  • 2 כפיות כמון
  • 1/2 1 כפיות פפריקה מעושנת
  • 1 עלה דפנה
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 1 כוס ציר עוף או מים עם אבקת מרק
  • 1/4 כוס כוסברה טרייה קצוצה
  • 1 חלבון ביצה גדול, טרוף
  • 1 ביצה גדולה + 1 כפית מים, טרופים יחד

אופן ההכנה:

מתחילים בהכנת הבצק:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה או בקערה רגילה, אם לשים ידנית, מערבבים יחד את הקמח והמלח. מוסיפים את קוביות תחליף החמאה (חשוב: הוא צריך להיות קר) ומעבדים יחד ב-3-4 פולסים או במשך 1-2 דקות ביד ואז מוסיפים את הביצה ו-1/4 כוס מים, מעבדים ב-3-4 פולסים נוספים או ידנית, עד לקבלת בצק פירורי - היזהרו לא לעבד יותר מדי, מה שעלול לפגוע במרקמם של הכיסונים.

2. על משטח עבודה מקומח קלות, לשים את הבצק במשך דקה עד שהוא חלק, מחלקים אותו ל-2 חלקים שווים, עוטפים כל חלק בניילון ומעבירים למקרר למשך שעה.

עוברים להכנת המילוי:
3. מחממים היטב מחבת מברזל יצוק או עם תחתית כבדה על אש בינונית-גבוהה, מוסיפים 2 כפיות שמן, ממתינים 30 שניות ובינתיים מתבלים את חזה העוף במלח ופלפל שחור. מוסיפים למחבת את העוף, נותנים לו להיטגן במשך 4 דקות ללא הפרעה ואז הופכים ומטגנים 3-4 דקות נוספות. מוציאים לצלחת או קרש חיתוך, ממתינים שהוא יצטנן מעט וקוצצים אותו היטב.

4. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים כף שמן זית, מוסיפים את הבצל והשום ומאדים אותם במשך 3-4 דקות. מתבלים בכמון, פפריקה מעושנת ועלה דפנה ומבשלים במשך דקה נוספת.

5. מוסיפים את העוף הקצוץ, רסק העגבניות וציר העוף ומבשלים במשך 3-4 דקות. כשהכל עסיסי ומבעבע, מערבבים פנימה את הכוסברה ומסירים מהאש. מעבירים לקערה ונותנים למלית להצטנן לגמרי, לפחות שעה.

הרכבת הכיסונים:
6. על משטח מקומח קלות, מרדדים חתיכה אחת של בצק לעלה גדול בעובי של קצת פחות מ-0.5 ס"מ וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 10 ס"מ. מניחים במרכז כל עיגול ממילוי העוף, מברישים את קצוות העיגול בחלבון הביצה, מקפלים לחצי ומהדקים את הקצוות. מסדרים את כל הכיסונים בתבנית מרופדת בנייר אפייה וחוזרים על הפעולה עם חתיכת הבצק הנותרת (שומרים אותה במקרר עד שמתחילים לעבוד איתה).

7. מברישים את הכיסונים בביצה הטרופה עם המים ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20-25 דקות, עד שהאמפנדס מקבלים גוון זהוב יפה. נותנים להם להצטנן מעט לפני שמגישים.

6 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
6
איזה תחליף מומלץ לחמאה?
ללא שם13.06.21
5
יצא מעולה!!!!!
ללא שם17.06.21
4
מתכון פצצה
ללא שם10.06.21

הצגת כל התגובות

3
טעיםםםםםםם
ללא שם12.01.22
2
יצא מעולה
מתאים לשבת17.08.21
1
הבצק לא מתגבש לחתיכה אחת, ממש לא. או שאין מספיק שומן.
קלייר24.06.21
עוף

מתכון לתבשיל עוף עם תפו"א ברוטב פיקנטי

ורד כהן | 07.02.24

חג האילנות

מתכון לעוף באננס מתקתק: מיוחד לט"ו בשבט

ורד כהן | 24.01.24

מתכון מומלץ

קציצות עוף פיקנטיות למילוי בכריך: ארוחה לכל המשפחה

ורד כהן | 28.11.23

לכבוד שבת

ירכי עוף פריכים בשום וסוכר חום

כיכר אוכל | 23.03.23

מה נאכל היום?

תוך 20 דקות על הצלחת: חזה עוף מוקפץ בנענע ולימון

כיכר אוכל | 19.03.23
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מה אוכלים היום?

כנאפה בשרית טעימה במילוי פרגיות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 27.02.23

לכבוד שבת

פריך כמו שצריך: ירכי עוף צרובים עם זיתים

כיכר אוכל | 09.02.23

לכבוד שבת

עוף בשום ולימון עם קוסקוס אחד אחד

כיכר אוכל | 12.01.23

מה נאכל היום?

ב-40 דקות: כנפי עוף אפויות עם דבש וצ'ילי

כיכר אוכל | 11.01.23
ש

פארק מגורים חדשני

דירת החלומות שלכם במיקום הכי מבוקש בירושלים >>

כיכר בשיתוף ווסט פארק | מקודם

מה נאכל היום?

כל בית צריך עוף פריך: שוקיים צלויות בשום ורוזמרין

כיכר אוכל | 09.01.23
ש

אוכל של בית

תבשיל עוף פשוט ונפלא שאתם חייבים להכין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה נאכל היום?

גם לנשים שלא יודעות לבשל: עוף קריספי בפפריקה מעושנת

כיכר אוכל | 12.12.22

לכבוד שבת

יאמי: חזה עוף בגריל במרינדת רוזמרין ובלסמי

כיכר אוכל | 24.11.22
ש

בשיתוף אנשי מקצוע

האם אתה תהיה מה"משפיענים" שמשנים באמת אלפי בתים בישראל?

כיכר בשיתוף למען ילמדו | מקודם

לכבוד שבת

ללקק את הצלחת: חזה עוף עסיסי בחרדל ומייפל

כיכר אוכל | 03.11.22
ש

מה אוכלים היום?

פיקנטי וממכר: תבשיל עוף עם זיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

חזה עוף צלוי שלא מתייבש עם ירקות ורוטב אסייתי מהמם

כיכר אוכל | 27.10.22

מה נאכל היום?

לא ישאר כלום בצלחת: קציצות עוף ברוטב מוקרם פרווה

כיכר אוכל | 19.09.22
ש

תשואה פוטנציאלית של מאות אחוזים!

קרקע להשקעה במרכז הארץ, החל מ- 150,000 ₪

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מה נאכל היום?

משגע: עוף בקונפי שום עם לימון וטימין

כיכר אוכל | 12.09.22

מה נאכל היום?

עוף פיקנטי בצ'ילי ודבש עם סלט חסה מרענן

כיכר אוכל | 05.09.22
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו בעצמכם שווארמה עסיסית - בתנור!

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם