כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון להמבורגר עוף עסיסי וטעים

מה מכינים כשרוצים ארוחה מזינה וטעימה אבל בשר מרגיש כבד מדי? מתכון להמבורגר עוף עסיסי שכולם יאהבו. ואם גם תכינו את הלחמניות בבית, תקבלו ארוחה של אלופים שכולה רכות ועסיסיות נוטפת. הרטבים - עליכם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ל' בתשרי | 06.10.21
המבורגר עוף
המבורגר עוף (צילום: Ravsky on Shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 500 גרם משולשי עוף, מפורקים מעצמות וללא עור
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 8 כפות שמן זית 
  • 6-8 שיני שום, כתושות
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 כפית סוכר
  • 5 פרוסות לחם לבן פרוס, ללא החלק ה"קשה"
  • 1 כפית פטרוזיליה מיובשת
  • 2 כפיות תימין מיובש
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • 1/2 כוס עלי נענע, קצוצים דק
  • 1/2 1 כפות פפריקה מעושנת
  • 1 ביצה

אופן ההכנה:

לחמניות המבורגר רכות וטעימות - לחצו כאן למתכון

1. חותכים את העופות לחתיכות קטנות וטוחנים אותם לפירורים קטנים.

2. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים 2 כפות שמן זית וכשהשמן חם, מטגנים את הבצל והשום עד שהשום ריחני. מתבלים במלח ופלפל שחור ומפזרים מעל את הסוכר. נותנים לבצל להתקרמל במשך 5-8 דקות ומכבים את האש.

3. חותכים את הלחם לחתיכות קטנות ומניחים אותן במעבד מזון. מוסיפים את הפטרוזיליה, התימין, האורגנו, הבצל והשום המקורמלים והפפריקה. טוחנים הכל יחד עד לקבלת תערובת פירורית - אך לא מעבדים יותר מדי, אחרת המרקם של הקציצות יפגע.

4. מעבירים את התערובת לקערה גדולה, מוסיפים את העוף הטחון, עלי הנענע, הביצה, 4 כפות שמן זית ומלח ופלפל שחור לפי הטעם. מערבבים הכל יחד בידיים עד לקבלת עיסה אחידה.

5. יוצרים 4-5 כדורים בגודל שווה מהעיסה ומועכים אותם קלות. בשלב זה אפשר להקפיא אותם או משתמשים מיד.

6. מחממים תבנית פסים או פלנצ'ה על אש בינונית וכשהיא מאוד מאוד חמה, מברישים אותה אותה ב-2 כפות שמן זית.

7. כשהשמן חם מאוד, צולים את קציצות העוף במשך 5 דקות, הופכים וצולים אותן 5 דקות נוספות. אם קיסם נכנס בקלות לקציצות ויוצא נקי - הן מבושלות ומוכנות לאכילה.

מרכיבים את ההמבורגרים בכל דרך שרוצים ומגישים מיד.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
עוף

מתכון לתבשיל עוף עם תפו"א ברוטב פיקנטי

ורד כהן | 07.02.24

חג האילנות

מתכון לעוף באננס מתקתק: מיוחד לט"ו בשבט

ורד כהן | 24.01.24

מתכון מומלץ

קציצות עוף פיקנטיות למילוי בכריך: ארוחה לכל המשפחה

ורד כהן | 28.11.23

לכבוד שבת

ירכי עוף פריכים בשום וסוכר חום

כיכר אוכל | 23.03.23

מה נאכל היום?

תוך 20 דקות על הצלחת: חזה עוף מוקפץ בנענע ולימון

כיכר אוכל | 19.03.23
ש

חצי מחיר מתל אביב

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף בריטניה ישראל | מקודם

מה אוכלים היום?

כנאפה בשרית טעימה במילוי פרגיות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 27.02.23

לכבוד שבת

פריך כמו שצריך: ירכי עוף צרובים עם זיתים

כיכר אוכל | 09.02.23

לכבוד שבת

עוף בשום ולימון עם קוסקוס אחד אחד

כיכר אוכל | 12.01.23

מה נאכל היום?

ב-40 דקות: כנפי עוף אפויות עם דבש וצ'ילי

כיכר אוכל | 11.01.23
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה נאכל היום?

כל בית צריך עוף פריך: שוקיים צלויות בשום ורוזמרין

כיכר אוכל | 09.01.23
ש

אוכל של בית

תבשיל עוף פשוט ונפלא שאתם חייבים להכין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה נאכל היום?

גם לנשים שלא יודעות לבשל: עוף קריספי בפפריקה מעושנת

כיכר אוכל | 12.12.22

לכבוד שבת

יאמי: חזה עוף בגריל במרינדת רוזמרין ובלסמי

כיכר אוכל | 24.11.22
ש

עסקת אקזיט נדירה

הייתם מאמינים? התפנו קרקעות בהרצליה!

כיכר בשיתוף פדרמן | מקודם

לכבוד שבת

ללקק את הצלחת: חזה עוף עסיסי בחרדל ומייפל

כיכר אוכל | 03.11.22
ש

מה אוכלים היום?

פיקנטי וממכר: תבשיל עוף עם זיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

חזה עוף צלוי שלא מתייבש עם ירקות ורוטב אסייתי מהמם

כיכר אוכל | 27.10.22

מה נאכל היום?

לא ישאר כלום בצלחת: קציצות עוף ברוטב מוקרם פרווה

כיכר אוכל | 19.09.22
ש

הזדמנות שלא רואים בכל יום

"פוטנציאל רווח עצום" • הזדמנות להשקעה במרכז גוש דן

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

מה נאכל היום?

משגע: עוף בקונפי שום עם לימון וטימין

כיכר אוכל | 12.09.22

מה נאכל היום?

עוף פיקנטי בצ'ילי ודבש עם סלט חסה מרענן

כיכר אוכל | 05.09.22
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו בעצמכם שווארמה עסיסית - בתנור!

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם