כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לחזה עוף במחבת לצד תפוחי אדמה עסיסיים בתנור

מה אוכלים היום? תנו לנו לסגור לכם פינה. והפעם: המנה הכי קלאסית בספר של עוף ותפוחי אדמה - עם טוויסט קטן ומושלם. מתכון לחזה עוף במחבת שמגישים לצד תפוחי אדמה עסיסיים בתנור ברוטב לימוני מענג. כל מה שנשאר לכם זה להוסיף בצד את סלט הירקות האהוב עליכם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | י"ח בחשוון | 24.10.21
חזה עוף במחבת לצד תפוחי אדמה בתנור
חזה עוף במחבת לצד תפוחי אדמה בתנור (צילום: Dmitriy Ganin from Pexels)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיקל
בשרי

לעוף:

  • 4 נתחי חזה עוף
  • מלח ופלפל שחור
  • 2 כפות שמן זית או תחליף חמאה איכותי

לתפוחי האדמה:

  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
  • 8 תפוחי אדמה בינוניים, רצוי מזן ראטה (קליפה אדומה), מקולפים וחתוכים עבה
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 כף אורגנו מיובש
  • 3 שיני שום לא מקולפות, כתושות
  • 2 לימונים, חצויים
  • 1 ענף רוזמרין
  • 1 כוס (240 מ"ל) ציר עוף או ציר ירקות, חם / מים חמים עם אבקת מרק

אופן ההכנה:

מתחילים בהכנת תפוחי האדמה:
1. לסיר ברזל יצוק רחב או לתבנית עם שוליים גבוהים, יוצקים את שמן הזית, מוסיפים את תפוחי האדמה, מתבלים במלח ופלפל שחור בנדיבות, מפזרים מעל את האורגנו ומערבבים הכל יחד.

2. מוסיפים את שיני השום, חצאי הלימונים וענף הרוזמרין, יוצקים על הכל את ציר העוף / ציר הירקות / המים - הנוזל צריך להיות חם, מכסים את הסיר או התבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות.

3. מוציאים מהתנור, סוחטים על הכל את הלימונים (או רק מחצית מהם, לפי הטעם), מערבבים היטב ואופים 30-45 דקות נוספות ללא כיסוי או עד שתפוחי האדמה רכים. טועמים ומשפרים תיבול של מלח ופלפל שחור, אם צריך.

לקראת סוף אפיית תפוחי האדמה, מכינים את העוף:
4. מתבלים את נתחי העוף במלח ופלפל שחור משני הצדדים, מחממים את השמן במחבת גדולה וכשהשמן חם, מטגנים בו את נתחי העוף כולם יחד במשך 3 דקות. הופכים, מטגנים 5 דקות נוספות ומוציאים לצלחת.

מגישים את חזה העוף ותפוחי האדמה מיד, כשהכל חם, לצד סלט ירקות שאתם אוהבים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
עוף

מתכון לתבשיל עוף עם תפו"א ברוטב פיקנטי

ורד כהן | 07.02.24

חג האילנות

מתכון לעוף באננס מתקתק: מיוחד לט"ו בשבט

ורד כהן | 24.01.24

מתכון מומלץ

קציצות עוף פיקנטיות למילוי בכריך: ארוחה לכל המשפחה

ורד כהן | 28.11.23

לכבוד שבת

ירכי עוף פריכים בשום וסוכר חום

כיכר אוכל | 23.03.23

מה נאכל היום?

תוך 20 דקות על הצלחת: חזה עוף מוקפץ בנענע ולימון

כיכר אוכל | 19.03.23
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מה אוכלים היום?

כנאפה בשרית טעימה במילוי פרגיות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 27.02.23

לכבוד שבת

פריך כמו שצריך: ירכי עוף צרובים עם זיתים

כיכר אוכל | 09.02.23

לכבוד שבת

עוף בשום ולימון עם קוסקוס אחד אחד

כיכר אוכל | 12.01.23

מה נאכל היום?

ב-40 דקות: כנפי עוף אפויות עם דבש וצ'ילי

כיכר אוכל | 11.01.23
ש

'ווסט פארק' בירושלים

הזדמנות חסרת תקדים למשפרי דיור בפארק מגורי היוקרה החדש

כיכר בשיתוף ווסט פארק | מקודם

מה נאכל היום?

כל בית צריך עוף פריך: שוקיים צלויות בשום ורוזמרין

כיכר אוכל | 09.01.23
ש

אוכל של בית

תבשיל עוף פשוט ונפלא שאתם חייבים להכין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה נאכל היום?

גם לנשים שלא יודעות לבשל: עוף קריספי בפפריקה מעושנת

כיכר אוכל | 12.12.22

לכבוד שבת

יאמי: חזה עוף בגריל במרינדת רוזמרין ובלסמי

כיכר אוכל | 24.11.22
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם

לכבוד שבת

ללקק את הצלחת: חזה עוף עסיסי בחרדל ומייפל

כיכר אוכל | 03.11.22
ש

מה אוכלים היום?

פיקנטי וממכר: תבשיל עוף עם זיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

חזה עוף צלוי שלא מתייבש עם ירקות ורוטב אסייתי מהמם

כיכר אוכל | 27.10.22

מה נאכל היום?

לא ישאר כלום בצלחת: קציצות עוף ברוטב מוקרם פרווה

כיכר אוכל | 19.09.22
ש

קשר של תפילין

תפילין ישנות בבוידעם? תן להם עוד צ׳אנס

כיכר בשיתוף קשר של תפילין | מקודם

מה נאכל היום?

משגע: עוף בקונפי שום עם לימון וטימין

כיכר אוכל | 12.09.22

מה נאכל היום?

עוף פיקנטי בצ'ילי ודבש עם סלט חסה מרענן

כיכר אוכל | 05.09.22
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו בעצמכם שווארמה עסיסית - בתנור!

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם