כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לעוף ואורז בסיר אחד - הכי טעים שיש

ככה אנחנו אוהבים את הארוחות שלנו: 10 דקות עבודה, רכיבים פשוטים, מינימום כלים שמתלכלכים ותוצאה טעימה ועסיסית שתתחסל ברגע. מתכון לעוף ואורז שמתבשלים בסיר אחד לארוחה משפחתית מושלמת (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"ט בטבת | 02.01.22
עוף ואורז בסיר אחד
עוף ואורז בסיר אחד (צילום: Candice Bell on Shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 ק"ג חלקי עוף - משולשים ושוקיים
  • גרידת קליפה מ-2 לימונים
  • 4 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 כף אורגנו מיובש
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 1/2 כפית מלח

לאורז:

  • 1/2 1 כפות שמן זית
  • 1 בצל קטן, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 כוס (180 גרם) אורז ארוך, לא מבושל
  • 1/2 1 כוסות (375 מ"ל) ציר עוף / מים עם אבקת מרק
  • 3/4 כוס (185 מ"ל) מים
  • 1 כף אורגנו מיובש
  • 3/4 כפית מלח
  • פלפל שחור, לפי הטעם

אופן ההכנה:

שימו לב: יש להשתמש בסיר רחב ועמוק עם תחתית כבדה שמתאים גם לבישול וגם לאפייה. אם אין לכם סיר כזה, אל דאגה - עקבו אחר ההוראות והחליפו לתבנית.

1. בשקית זיפלוק או בקערה, מניחים את כל רכיבי העוף: גרידת קליפת הלימונים, מיץ הלימון, האורגנו, שיני השום הקצוצות וכפית מלח. מוסיפים את חלקי ומערבבים היטב בידיים לציפוי מלא. אוטמים את השקית או מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשרים למשך 20 דקות בטמפרטורת החדר או עד 12 שעות במקרר.

2. בסיר רחב ועמוק עם תחתית כבדה, מחממים 1/2 כף שמן זית על אש בינונית-גבוהה. מוציאים את העופות מהמרינדה, מנערים קלות ומניחים אותם בסיר כשהעור כלפי מטה. שומרים בצד את המרינדה.

3. מטגנים את העופות עד להזהבה יפה משני הצדדים ומוציאים אותם לצלחת.

4. שופכים את השמן מהסיר ובעזרת נייר מגבת, מנגבים את התחתית כדי שלא יישארו בה חתיכות שחורות שיישרפו ויפגמו בטעם התבשיל.

5. מחממים באותו סיר 1 כף שמן זית על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את הבצל, מטגנים עד שהוא נעשה שקוף ואז מוסיפים את האורז (כשהוא לא מבושל), ציר העוף / מים עם אבקת מרק, מים, אורגנו, מלח ופלפל שחור ואת המרינדה של העופות. מביאים לרתיחה, נותנים לנוזלים לבעבע במשך 30 שניות ואז מסדרים מעל את העופות כשהעור כלפי מעלה.

אם אין לכם סיר שמתאים גם לבישול וגם לאפייה, לאחר שהנוזלים מבעבעים, מעבירים את תכולת הסיר לתבנית ומסדרים מעל את העופות.

6. מכסים את הסיר / התבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35 דקות. מסירים את המכסה ואופים עוד 10 דקות או עד שכל הנוזלים נספגים והאורז רך.

מוציאים מהתנור ונותנים לתבשיל לנוח במשך 5-10 דקות לפני שמגישים. הכי טעים לקשט עם פטרוזיליה או אורגנו וגרידת לימון טרייה.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
עוף

מתכון לתבשיל עוף עם תפו"א ברוטב פיקנטי

ורד כהן | 07.02.24

חג האילנות

מתכון לעוף באננס מתקתק: מיוחד לט"ו בשבט

ורד כהן | 24.01.24

מתכון מומלץ

קציצות עוף פיקנטיות למילוי בכריך: ארוחה לכל המשפחה

ורד כהן | 28.11.23

לכבוד שבת

ירכי עוף פריכים בשום וסוכר חום

כיכר אוכל | 23.03.23

מה נאכל היום?

תוך 20 דקות על הצלחת: חזה עוף מוקפץ בנענע ולימון

כיכר אוכל | 19.03.23
ש

כלי קודש

אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה אוכלים היום?

כנאפה בשרית טעימה במילוי פרגיות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 27.02.23

לכבוד שבת

פריך כמו שצריך: ירכי עוף צרובים עם זיתים

כיכר אוכל | 09.02.23

לכבוד שבת

עוף בשום ולימון עם קוסקוס אחד אחד

כיכר אוכל | 12.01.23

מה נאכל היום?

ב-40 דקות: כנפי עוף אפויות עם דבש וצ'ילי

כיכר אוכל | 11.01.23
ש

פשוט, דיגיטלי, חכם ויעיל 

גלה איך לחסוך מאות שקלים בחודש עם כלי ניהול חכם!

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

מה נאכל היום?

כל בית צריך עוף פריך: שוקיים צלויות בשום ורוזמרין

כיכר אוכל | 09.01.23
ש

אוכל של בית

תבשיל עוף פשוט ונפלא שאתם חייבים להכין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה נאכל היום?

גם לנשים שלא יודעות לבשל: עוף קריספי בפפריקה מעושנת

כיכר אוכל | 12.12.22

לכבוד שבת

יאמי: חזה עוף בגריל במרינדת רוזמרין ובלסמי

כיכר אוכל | 24.11.22
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

לכבוד שבת

ללקק את הצלחת: חזה עוף עסיסי בחרדל ומייפל

כיכר אוכל | 03.11.22
ש

מה אוכלים היום?

פיקנטי וממכר: תבשיל עוף עם זיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

חזה עוף צלוי שלא מתייבש עם ירקות ורוטב אסייתי מהמם

כיכר אוכל | 27.10.22

מה נאכל היום?

לא ישאר כלום בצלחת: קציצות עוף ברוטב מוקרם פרווה

כיכר אוכל | 19.09.22
ש

פיתוח ישראלי חדשני

כל אחד יכול להרוויח אלפי שקלים בלי לעשות כלום?

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

מה נאכל היום?

משגע: עוף בקונפי שום עם לימון וטימין

כיכר אוכל | 12.09.22

מה נאכל היום?

עוף פיקנטי בצ'ילי ודבש עם סלט חסה מרענן

כיכר אוכל | 05.09.22
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו בעצמכם שווארמה עסיסית - בתנור!

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם