כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לירכי עוף צרובים עם זיתים

צלייה של ירכיים במחבת לוהטת לא שורפת את העור. פשוט הורידו את המעלות והאריכו את זמן הבישול - סדרו אותן עם העור כלפי מטה במחבת כבדה (עדיף מברזל יצוק או טפלון) על חום מתון ותנו להן שקט. הן יהיו מוכנות תוך כ-30 דקות, ללא הפרעה. רק פקחו עין על החום, כדי לוודא שהעור לא נעשה כהה מדי (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ח בשבט | 09.02.23
פריך כמו שצריך: ירכי עוף צרובים עם זיתים
פריך כמו שצריך: ירכי עוף צרובים עם זיתים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 8 ירכי עוף שלמות, מיובשות על ידי טפיחות עם נייר מגבת
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1 שן שום, פרוסה
  • מעט חומץ
  • ½1 כוסות זיתים ירוקים, מגולענים

אופן ההכנה:

1. מתבלים את ירכי העוף במלח ופלפל ומסדרים במחבת גדולה וכבדה בשכבה אחת, כשהעור כלפי מטה. מבשלים על אש בינונית, מבלי להזיז אותן, עד שהשומן מתפזר והעור מקבל גוון חום-זהוב עמוק ופריך, כ-30 דקות. ניתן להתעסק עם החום לאורך הצליה ולהנמיך אותו לבינוני-נמוך אם העור מתחיל להישרף לפני שהוא מקבל גוון חום זהוב אחיד.

2. הופכים את הירכיים וממשיכים לבשל אותן עד שהבשר הקרוב לעצם מבושל, 10-15 דקות. מוסיפים למחבת את השום, החומץ והזיתים כ-5 דקות לפני סיום הבישול של הירכיים. מתקנים תיבול לפי הטעם. מגישים את העוף עם הזיתים וטפטופים מהמחבת.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
עוף

מתכון לתבשיל עוף עם תפו"א ברוטב פיקנטי

ורד כהן | 07.02.24

חג האילנות

מתכון לעוף באננס מתקתק: מיוחד לט"ו בשבט

ורד כהן | 24.01.24

מתכון מומלץ

קציצות עוף פיקנטיות למילוי בכריך: ארוחה לכל המשפחה

ורד כהן | 28.11.23

לכבוד שבת

ירכי עוף פריכים בשום וסוכר חום

כיכר אוכל | 23.03.23

מה נאכל היום?

תוך 20 דקות על הצלחת: חזה עוף מוקפץ בנענע ולימון

כיכר אוכל | 19.03.23
ש

 באורח חרדי

ישיבת טל חרמון - הבחירה המושלמת לנוער חרדי המעוניין להשכלה מקצועית

כיכר בשיתוף שניר חרמון שיאון | מקודם

מה אוכלים היום?

כנאפה בשרית טעימה במילוי פרגיות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 27.02.23

לכבוד שבת

עוף בשום ולימון עם קוסקוס אחד אחד

כיכר אוכל | 12.01.23

מה נאכל היום?

ב-40 דקות: כנפי עוף אפויות עם דבש וצ'ילי

כיכר אוכל | 11.01.23

מה נאכל היום?

כל בית צריך עוף פריך: שוקיים צלויות בשום ורוזמרין

כיכר אוכל | 09.01.23
ש

מבצעים של פעם בשנה

מוסד הרב קוק; לא הספקתם להגיע למכירה? כנסו >>

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם
ש

אוכל של בית

תבשיל עוף פשוט ונפלא שאתם חייבים להכין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה נאכל היום?

גם לנשים שלא יודעות לבשל: עוף קריספי בפפריקה מעושנת

כיכר אוכל | 12.12.22

לכבוד שבת

יאמי: חזה עוף בגריל במרינדת רוזמרין ובלסמי

כיכר אוכל | 24.11.22

לכבוד שבת

ללקק את הצלחת: חזה עוף עסיסי בחרדל ומייפל

כיכר אוכל | 03.11.22
ש

תעשו לעצמכם טובה ותכנסו

יותר זול ממחיר למשתכן - הכירו את ההזדמנות הנדל"נית

כיכר בשיתוף פוואר גרופ | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

פיקנטי וממכר: תבשיל עוף עם זיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

חזה עוף צלוי שלא מתייבש עם ירקות ורוטב אסייתי מהמם

כיכר אוכל | 27.10.22

מה נאכל היום?

לא ישאר כלום בצלחת: קציצות עוף ברוטב מוקרם פרווה

כיכר אוכל | 19.09.22

מה נאכל היום?

משגע: עוף בקונפי שום עם לימון וטימין

כיכר אוכל | 12.09.22
ש

הזדמנות שלא רואים בכל יום

"פוטנציאל רווח עצום" • הזדמנות להשקעה במרכז גוש דן

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

מה נאכל היום?

עוף פיקנטי בצ'ילי ודבש עם סלט חסה מרענן

כיכר אוכל | 05.09.22
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו בעצמכם שווארמה עסיסית - בתנור!

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם