כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לירכי עוף פריכים בשום וסוכר חום

הסוד במתכון הזה? רוטב מופלא שאפילו הילד הבררן והמפונק שלנו אהב וביקש שנכין שוב. מה עוד יש בו? עור פריך וזהוב ומתיקות מאוזנת ולא מופרזת. בקיצור, התכוננו לקבל ציון גבוה על כישורי הבישול שלכם (מתכונים, אוכל)

6
כיכר אוכל | כיכר השבת | א' בניסן | 23.03.23
ירכי עוף פריכים בשום וסוכר חום
ירכי עוף פריכים בשום וסוכר חום (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 8 ירכי עוף
  • מלח ופלפל שחור גרוס - לפי הטעם
  • 3 כפות מרגרינה בטעם חמאה, מחולקות
  • 4 שיני שום, קצוצות דק
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • 1 כף דבש
  • 1/2 כפית אורגנו
  • 1/4 כפית טימין
  • 1/4 כפית בזיליקום מיובש

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות.

2. מתבלים את ירכי העוף במלח ופלפל.

3. ממיסים 2 כפות מהמרגרינה במחבת גדולה המותרת לשימוש בתנור, על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את העוף, כשהעור כלפי מטה וצורבים עד להשחמה, 2-3 דקות לכל צד. מעבירים את העוף לצלחת.

4. ממיסים את כף המרגרינה הנותרת במחבת, תוך ערבוב, כדי לשחרר את כל החלקים השחומים בתחתית. מוסיפים את השום; מבשלים ומערבבים כ-30 שניות. מערבבים את הסוכר, הדבש, האורגנו, הטימין והבזיליקום עד לקבלת תערובת אחידה. מכבים את האש ומחזירים את העוף למחבת, כשהעור כלפי מטה.

5. צולים בתנור עד שהעוף כבר לא ורוד, 25-40 דקות.

6. מטפטפים את הרוטב מהמחבת על ירכי העוף בעת ההגשה.

6 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
6
בשר זה טעים רצח
אלון פרלין24.03.23
5
הםםםם טעיםםםםם
אוכל בתאבון25.03.23
4
למה מרגרינה וסוכר .??? להרוס את הבריאות
אני29.03.23

הצגת כל התגובות

3
הנה רעיון בריא יותר וטעים אליפות... לקחת את ירכי העוף ולצפות אותם בחרוסת שנותרה מליל הסדר (אם היא סמיכה מדי דללו במעט מים רתוחים פושרים טגנו המון בצל וחתכו ירקות אהובים את כל הטוב הזה הכניסו לתנור משך כשעה עם נייר כסף אחר כך פתחו את הנייר פזרו מעל אגוזים קצוצים והמשיכו עד להשחמה חיצונית יוצא מעדן.
שלי10.04.23
2
מרגרינה????? רמה נמוכה
חני12.05.23
1
באמת למה מרגרינה וסוכר? יש סילן ושמן זית.
נ.16.06.23
עוף

מתכון לתבשיל עוף עם תפו"א ברוטב פיקנטי

ורד כהן | 07.02.24

חג האילנות

מתכון לעוף באננס מתקתק: מיוחד לט"ו בשבט

ורד כהן | 24.01.24

מתכון מומלץ

קציצות עוף פיקנטיות למילוי בכריך: ארוחה לכל המשפחה

ורד כהן | 28.11.23

מה נאכל היום?

תוך 20 דקות על הצלחת: חזה עוף מוקפץ בנענע ולימון

כיכר אוכל | 19.03.23

מה אוכלים היום?

כנאפה בשרית טעימה במילוי פרגיות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 27.02.23
ש

יום פתוח בזום

בוגרי תואר ראשון? זו הדרך שלכם להתקדם לקריירה מצליחה

כיכר בשיתוף העברית | מקודם

לכבוד שבת

פריך כמו שצריך: ירכי עוף צרובים עם זיתים

כיכר אוכל | 09.02.23

לכבוד שבת

עוף בשום ולימון עם קוסקוס אחד אחד

כיכר אוכל | 12.01.23

מה נאכל היום?

ב-40 דקות: כנפי עוף אפויות עם דבש וצ'ילי

כיכר אוכל | 11.01.23

מה נאכל היום?

כל בית צריך עוף פריך: שוקיים צלויות בשום ורוזמרין

כיכר אוכל | 09.01.23
ש

נכנסים למצב טיסה

מחיר הטיסה לניו יורק יורד? אל על במחירים מפתיעים

כיכר בשיתוף אל על | מקודם
ש

אוכל של בית

תבשיל עוף פשוט ונפלא שאתם חייבים להכין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה נאכל היום?

גם לנשים שלא יודעות לבשל: עוף קריספי בפפריקה מעושנת

כיכר אוכל | 12.12.22

לכבוד שבת

יאמי: חזה עוף בגריל במרינדת רוזמרין ובלסמי

כיכר אוכל | 24.11.22

לכבוד שבת

ללקק את הצלחת: חזה עוף עסיסי בחרדל ומייפל

כיכר אוכל | 03.11.22
ש

עם הצלחה לא מתווכחים

ככה ניצחתי את הפחד מהרבנות

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

פיקנטי וממכר: תבשיל עוף עם זיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

חזה עוף צלוי שלא מתייבש עם ירקות ורוטב אסייתי מהמם

כיכר אוכל | 27.10.22

מה נאכל היום?

לא ישאר כלום בצלחת: קציצות עוף ברוטב מוקרם פרווה

כיכר אוכל | 19.09.22

מה נאכל היום?

משגע: עוף בקונפי שום עם לימון וטימין

כיכר אוכל | 12.09.22
ש

תנופת פיתוח אדירה

הדרך הנכונה לדירה משלכם: עפולה הופכת ליעד נדל"ן אטרקטיבי למשפחות

כיכר בשיתוף ויסל נדל"ן | מקודם

מה נאכל היום?

עוף פיקנטי בצ'ילי ודבש עם סלט חסה מרענן

כיכר אוכל | 05.09.22
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו בעצמכם שווארמה עסיסית - בתנור!

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם