כיכר השבת

מיוחד

מתכון לפיצה עם רוטב סלק ביתי ומגוון תוספות גמישות

שילוב אדיר בין בסיס פיצה פשוט ומהיר הכנה לרוטב סלק ביתי במרקם סמיך ונימוח. בגדול, התוספות גמישות בהחלט וניתן לצוות לפיצה ירקות קלויים או מאודים ומגוון גבינות. אנחנו בחרנו בעלי תרד וגבינת עזים (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ז בכסלו | 29.11.15
פיצה עם רוטב סלק ומגוון תוספות
פיצה עם רוטב סלק ומגוון תוספות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • בצק פיצה בסיסי (מתכון בהוראות ההכנה)
  • לרוטב הסלק:
  • 4 סלקים קטנים
  • 425 גרם שעועית לבנה, מושרית למשך לילה ומבושלת בהרבה מים, עד ריכוך
  • 1/4 כוס טחינה
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 שן שום
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • תוספות: 1/2 כוס עלי תרד קרועים גס, גבינת עזים מפוררת

אופן הכנת פיצה ברוטב סלק:

רגע לפני: שילוב אדיר בין בסיס פיצה פשוט ומהיר הכנה לרוטב סלק ביתי במרקם סמיך ונימוח. בגדול, התוספות גמישות בהחלט וניתן לצוות לפיצה ירקות קלויים או מאודים ומגוון גבינות. אנחנו בחרנו בגרסה החלבית הכוללת עלי תרד וגבינת עזים.

הכנת הבצק:

>> מתכון להכנת בצק פיצה בסיסי

• על משטח עבודה, מחלקים את הבצק לשני עיגולים גדולים, או שמשתמשים רק בחצי בצק, ומקפיאים את החצי השני.

הכנת רוטב הסלק:

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• חותכים את שני קצוות הסלק, ושוטפים היטב. מניחים את הסלקים על ריבוע נייר כסף, מזלפים מעל שמן זית ומפזרים מלח. מהדקים למעלה את נייר הכסף, כך שהסלקים יהיו עטופים לגמרי.

• אופים במשך שעה בתנור שחומם מראש, או עד שהסלקים רכים - בודקים אחרי חצי שעת אפייה בעזרת נעיצת מזלג. מוציאים מהתנור, ומצננים היטב.

• מקלפים את הסלקים, חוצים כל אחד לשני חצאים ומכניסים למעבד מזון יחד עם השעועית המבושלת, הטחינה, שן שום, שמן הזית, מיץ מחצי לימון ותיבול של מלח ופלפל שחור - לפי הטעם. מעבדים עד לקבלת רוטב במרקם של 'חומוס' - משחתי, סמיך ואחיד.

רגע האיחוד:

• מחממים את התנור ל-230 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

• מניחים על התבנית המרופדת את אחד מעיגולי הבצק, מורחים מעל חצי מכמות רוטב הסלק, מפזרים עלי תרד וגבינת עזים מפוררת, ואופים בתנור למשך 12-15 דקות, או עד ששולי הפיצה מזהיבים.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
אלא פאי ירקות:)
hii30.11.15
פיצות

מוגזמת, אבל מושלמת: פיצה מאק אנד צ'יז

כיכר אוכל | 11.01.23

מה נאכל היום?

צאו מהקופסה: פיצה חומוס עם תוספות מטריפות

כיכר אוכל | 04.01.23

בריא יותר

פיצה מרגריטה שאפשר לאכול גם בדיאטה

כיכר אוכל | 01.01.23

באנו לשדרג

פופקורן פיצה: מזל שהכרנו את החטיף הזה

כיכר אוכל | 26.12.22

תוצרת בית

באחריות: מתכון לבצק הפיצה הכי טוב שהכרתם

כיכר אוכל | 13.12.22
ש

יותר קל ממה שאתם חושבים

איפה עוד תקבלו 52 שקל לשעה?

כיכר בשיתוף מטרופולין | מקודם
ש

בקונספט PIZZA THEATER

דומינו'ס מהדרין, גם בערב פסח

כיכר בשיתוף דומינוס | מקודם

מה נאכל היום?

פיצה עם ביצה שתמיד רציתם לטעום ולא יצא

כיכר אוכל | 09.02.22

מה אוכלים היום?

פיצה בצק עלים מהירה עם רוטב שמנת פטריות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 17.01.22

מתכונים לחנוכה

השידוך המושלם: כך תכינו סופגניות פיצה

תומר אומנסקי | עריכה: חיה כהן | 30.11.21
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם

מיוחד

זה קינוח? זה מנה ראשונה? זה פיצה ביאנקה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.11.21

מה אוכלים היום?

פיצה עם מוצרלה נמסה וסלט מרענן מעל

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.10.21

תוצרת בית

מוכן לאפייה תוך פחות משעה: בצק פיצה מהיר

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 11.08.21

מה אוכלים היום?

פיצה נפוליטנית: קלאסיקה איטלקית מבצק משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.07.21
ש

 לא רק מפגע אסתטי

לא תרופות סבתא ולא ניתוח: הטיפול החדשני לפטרת הציפורניים

כיכר בשיתוף סאן קליניק | מקודם

מה אוכלים היום?

פיצות אישיות מבצק פריך - התוספות עליכם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 12.07.21

מה אוכלים היום?

שבלולי פיצה מהירים וטעימים שגם הילדים יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.06.21

מה נאכל היום?

תודו שעל זה טרם שמעתם: פיצה במחבת

כיכר אוכל | 13.04.21

המאפייה

תוך חצי שעה על שולחנכם: פיצה מבצק ללא שמרים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.21
ש

בדיקת התאמה בחינם

מחשבון הנחה להסרת משקפיים בלייזר לכל הקופות

כיכר בשיתוף קייר | מקודם

מה אוכלים היום?

אושר כפול: פיצה עם שוליים ממולאים בגבינה

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 01.02.21

מה אוכלים היום?

פיצה ללא התפחה ומטבל חלומי (פיצה אורי, מאחוריכם)

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 18.01.21

מה אוכלים היום?

לכבוד ראש חודש: סמבוסק פיצה מושלם

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 13.01.21