כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפיצה נפוליטנית - קלאסיקה איטלקית מבצק משגע

פיצה עסיסית, שמנמנה ורכה עם רוטב עגבניות וגבינה, אבל אתם יכולים להיות יצירתיים עם התוספות. אז קדימה, תפתיעו אותנו (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ט' באב | 18.07.21
פיצה נפוליטנית - קלאסיקה איטלקית
פיצה נפוליטנית - קלאסיקה איטלקית (צילום: shutterstock)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיקל
חלבי

לבצק:

  • 1/2 1 כפיות דבש
  • 1/2 1 כפיות שמרים יבשים פעילים
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים פושרים
  • 1/2 2 כוסות (340 גרם) קמח לחם - מודדים לאחר הניפוי
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 2 כפיות שמן זית
  • 1 כוס (240 מ"ל) רוטב עגבניות מוכן
  • 450 גרם מוצרלה, פרוסה לעיגולים
  • 600 גרם עגבניות טריות, פרוסות
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום

אופן ההכנה:

1. בקערה קטנה, מערבבים את הדבש, השמרים והמים ונותנים להם לעמוד במשך 5-10 דקות, עד שהתערובת מתחילה לתסוס.

2. בקערת מיקסר עם וו לישה, מערבלים את הקמח והמלח במשך דקה במהירות נמוכה. מוסיפים את תערובת השמרים, מגביהים למהירות בינונית ומעבדים במשך כ-10 דקות או עד שהבצק הופך חלק ואלסטי.

3. מחלקים את הבצק לשני כדורים שווים, מניחים כל כדור בקערה נפרדת, בינונית ומשומנת בכפית שמן זית. מכסים בניילון כל קערה ומניחים להתפחה במקום חם במשך שעה-שעתיים או עד שכדורי הבצק מכפילים את נפחם.

4. מחממים את התנור לחום הגבוה ביותר. נותנים כמה אגרופים לכל כדור בצק, מעצבים אותם שוב לשני כדורים, מניחים אותם על משטח עבודה נקי ומכסים אותם בניירות סופגים לחים מעט. נותנים להם לנוח במשך 30-60 דקות או עד שהם מכפילים את נפחם.

5. על 2 ניירות אפייה נפרדים, מרדדים כל כדור בצק לעיגול בקוטר 30 ס"מ. מורחים 1/2 כוס רוטב עגבניות על כל עיגול בצק, מפזרים מעל את פרוסות המוצרלה ופרוסות העגבניות.

6. אופים במשך 10-15 דקות, עד שהגבינה נמסה והשוליים משחימים יפה. מוציאים מהתנור, מפזרים מעל עלי בזיליקום טריים, חותכים למשולשים ומגישים מיד.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
פיצות

מוגזמת, אבל מושלמת: פיצה מאק אנד צ'יז

כיכר אוכל | 11.01.23

מה נאכל היום?

צאו מהקופסה: פיצה חומוס עם תוספות מטריפות

כיכר אוכל | 04.01.23

בריא יותר

פיצה מרגריטה שאפשר לאכול גם בדיאטה

כיכר אוכל | 01.01.23

באנו לשדרג

פופקורן פיצה: מזל שהכרנו את החטיף הזה

כיכר אוכל | 26.12.22

תוצרת בית

באחריות: מתכון לבצק הפיצה הכי טוב שהכרתם

כיכר אוכל | 13.12.22
ש

בזמן המסוגל

הם יהיו שם לבד ביער, במשך כל החג, רק בשביל להתפלל עליכם  במקום הקדוש

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם
ש

בקונספט PIZZA THEATER

דומינו'ס מהדרין, גם בערב פסח

כיכר בשיתוף דומינוס | מקודם

מה נאכל היום?

פיצה עם ביצה שתמיד רציתם לטעום ולא יצא

כיכר אוכל | 09.02.22

מה אוכלים היום?

פיצה בצק עלים מהירה עם רוטב שמנת פטריות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 17.01.22

מתכונים לחנוכה

השידוך המושלם: כך תכינו סופגניות פיצה

תומר אומנסקי | עריכה: חיה כהן | 30.11.21
ש

הכרה בלימודי הסמינר

רוצה ללמוד תואר וחוששת מפגיעה באורח החיים? כנסי >>

כיכר בשיתוף אונ' בר אילן | מקודם

מיוחד

זה קינוח? זה מנה ראשונה? זה פיצה ביאנקה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.11.21

מה אוכלים היום?

פיצה עם מוצרלה נמסה וסלט מרענן מעל

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.10.21

תוצרת בית

מוכן לאפייה תוך פחות משעה: בצק פיצה מהיר

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 11.08.21

מה אוכלים היום?

פיצות אישיות מבצק פריך - התוספות עליכם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 12.07.21
ש

זה הזמן להזמין

החג הזה, תתרגשו ותתחדשו עם נעם 2! טכנולוגית חם וקר

כיכר בשיתוף נועם2 | מקודם

מה אוכלים היום?

שבלולי פיצה מהירים וטעימים שגם הילדים יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.06.21

מה נאכל היום?

תודו שעל זה טרם שמעתם: פיצה במחבת

כיכר אוכל | 13.04.21

המאפייה

תוך חצי שעה על שולחנכם: פיצה מבצק ללא שמרים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.21

מה אוכלים היום?

אושר כפול: פיצה עם שוליים ממולאים בגבינה

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 01.02.21
ש

עוברים את הקיץ בלי דאגות

כך תקבלו הלוואה מהירה עד 250,000 ש"ח לכל מטרה

כיכר בשיתוף בנק הפועלים | מקודם

מה אוכלים היום?

פיצה ללא התפחה ומטבל חלומי (פיצה אורי, מאחוריכם)

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 18.01.21

מה אוכלים היום?

לכבוד ראש חודש: סמבוסק פיצה מושלם

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 13.01.21