כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפסטה פטוצ'יני עם קישואים מוקפצים ופרמזן

מנה שהיא בול לימים חמים. טעימה אך לא עזה מדי בטעמים, קלילה אך משביעה ובעיקר סופר פשוטה להכנה: מתכון לפסטה פטוצ'יני עם קישואים מוקפצים ופרמזן (מתכונים, אוכל)

2
כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ' בסיון | 31.05.21
פסטה פטוצ'יני עם קישואים מוקפצים ופרמזן
פסטה פטוצ'יני עם קישואים מוקפצים ופרמזן (צילום: Michael Kraus on Shutterstock)
זמן הכנה80 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 6 זוקיני בינוניים, חתוכים לקוביות
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 4 כפות שמן זית
  • 1/2 1 כוסות בצל קצוץ
  • 1 כוס צנוברים
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 450 גרם פסטה פטוצ'יני
  • 3 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים

אופן ההכנה:

1. מניחים את קוביות הזוקיני במסננת המונחת על גבי קערה, מתבלים במלח ונותנים לנוזלים להתנקז החוצה במשך 30 דקות.

2. במחבת עם תחתית כבדה, מחממים 3 כפות שמן זית, מוסיפים את הבצל, השום והצנוברים ומקפיצים יחד על אש נמוכה במשך 10 דקות, עד שהבצל רך והצנוברים מתחילים להשחים.

3. שוטפים את הזוקיני, מנערים ומוסיפים למחבת. מאדים על אש נמוכה במשך 20 דקות או עד שהזוקיני רכים.

4. במקביל, מביאים לרתיחה סיר גדול מלא במים מומלחים. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה ומסננים את הפסטה, אך שומרים בצד כוס אחת ממי הבישול.

5. מוסיפים את הפסטה למחבת עם הזוקיני, מקפיצים ומבשלים במשך 5 דקות. מוסיפים ממי בישול הפסטה כדי לאחד את הפסטה והזוקיני. מתבלים במלח ופלפל שחור, מוסיפים את הפטרוזיליה והפרמזן, מערבבים ומכבים את האש. מזלפים מעל מעט שמן זית, מערבבים בעדינות את תכולת המחבת ומגישים מיד.

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
לא צוין כמה פרמז'ן לשים במנה
ללא שם02.06.21
1
אמפנדוס עם עוף לא ברור כמה מים שמים בבצק. רבע או חצי כוס. תודה
ללא שם14.06.21
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

הבריאות שלכם קודמת

סל הריון מקיף - ההטבה שתלווה אתכן בחוויית ההריון

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

הזדמנות להשפעה ולהובלת שינוי

להשפיע: תוכנית הצוערים לשלטון המקומי מגייסת מועמדים

כיכר בשיתוף עתודות לישראל | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

ללא הלוואות או גמ"חים!

האפליקציה שתשאיר אתכם בסוף כל חודש עם יתרה בעו"ש

כיכר בשיתוף רייז אפ | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

טכנולוגיה למהדרין

להתפנק בשבת וגם לקבל מתנה - מתאים לכם?

כיכר בשיתוף נעם2 | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21