כיכר השבת

מתכון לפודינג שוקולד ענק וחם שמגישים עם גלידה קרה

קינוח שוקולדי גדול שאופים בתנור ומגישים חם עם סירופ שוקולד נהדר וכדורי גלידה קרה. קדימה, קחו כפית והתחילו בחיסול ממוקד. אמנם הקינוח חלבי, אך ניתן להחליף את החמאה בגרסת פרווה וגם היא מעולה לא פחות (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ב' בכסלו | 30.11.19
פודינג שוקולד ענק וחם
פודינג שוקולד ענק וחם (צילום: shutterstock)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 120 גרם חמאה
  • 100 גרם שוקולד חלב / מריר
  • 1 כוס סוכר
  • 4 ביצים גדולות במיוחד (XL)
  • 2 כוסות קמח, מנופה
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 3/4 כוס אבקת קקאו
  • 1/2 כוס קפה חם (קפה נמס מבושל במים חמים)
  • 1 כפית תמצית וניל

לסירופ:

  • 1 כוס מים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • 30 גרם חמאה

אופן ההכנה:

1. בבן מארי או במיקרוגל, בהפרשים של 30 שניות, ממיסים יחד את השוקולד והחמאה לתערובת חלקה ואז נותנים להם להצטנן מעט.

2. מקציפים יחד את הביצים והסוכר עד לקבלת קצף בהיר ואוורירי. יוצקים פנימה בהדרגה את תערובת השוקולד ואז מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה ואבקת הקקאו ולבסוף יוצקים את הקפה החם ותמצית הווניל. ממשיכים לערבב עד לקבלת בלילה אחידה.

3. יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת קלות ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25-30 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.

4. במקביל, מביאים לרתיחה את כל מרכיבי הסירופ בכלי קטן ואז נותנים לו לבעבע על אש בינונית-גבוהה במשך 5 דקות ומסירים מהאש.

5. יוצקים את הסירופ על הפודינג האפוי ברגע שהוא יוצא מהתנור. נותנים לו להיספג היטב. ניתן לחורר קלות את הפודינג בעזרת קיסם, כדי לאפשר לסירופ לחלחל פנימה. ממתינים 10 דקות ואז מגישים את הפודינג חם לצד כדורי גלידת וניל קרה.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
קינוחים
ש

גם בריא גם טעים: ניתן ליהנות מקינוח כזה!

כיכר בשיתוף לה לה מגשי פירות ומתנות | מקודם

באנו לשדרג

מתכון לגרניטה תפוזים: ברד ביתי משודרג

כיכר אוכל | 28.02.23

תוצרת בית

כל השביעין חביבין: חטיפי אנרגיה מ-7 מרכיבים

כיכר אוכל | 26.01.23

באנו לשדרג

כזה עוד לא אכלתם: פופקורן קרמל מתובל

כיכר אוכל | 25.12.22

חנוכה

עזבו אתכם מקנויים: דונאטס ביתיים עם עם מרקם חלומי וציפוי יפהפה

כיכר אוכל | 19.12.22
ש

בדוק!!

הלוואת חג מיוחדת 30,000 ש"ח ללא ריבית

כיכר בשיתוף מרכנתיל | מקודם

חנוכה

מיני סופגניות עם מילוי מפתיע שיטריף אתכם

כיכר אוכל | 18.12.22

תוצרת בית

לא תוכלו להפסיק לנשנש: אגוזי פקאן מצופים סוכר

כיכר אוכל | 30.11.22

חלבי או פרווה

כך תכינו בקלות קרם ברולה קלאסי מושלם

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.11.22

באנו לשדרג

ללקק את האצבעות: תפוחים מטוגנים ברוטב קרמל

כיכר אוכל | 16.11.22
ש

ללא הלוואות או גמ"חים!

האפליקציה שתשאיר אתכם בסוף כל חודש עם יתרה בעו"ש

כיכר בשיתוף רייז אפ | מקודם

ליד הקפה

כדורי שוקולד שהמבוגרים יעופו עליהם

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22

ליד הקפה

זהירות, ממכר: חיתוכיות פיסטוק ושוקולד לבן

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.10.22

ליד הקפה

מעדן חלבה ביתית עם פיסטוק והל

כיכר אוכל | 04.09.22

שעת יצירה

מה עושים עם הילדים בחופש? תפוח על מקל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 04.05.22
ש

לשובע ולא לרזון:

מאכילים את העניים – ומקבלים את הקמיע של ר' ישעי'לה

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

תרבחו ותסעדו

שלב אחר שלב: כך תכינו 'מופלטה' מושלמת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.04.22

מאנצ'ינג

נאצ'וס מתוקים שמכינים ברגע עם רוטב שוקולד

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

קינוח חורפי מהיר

מה עושים עם בננות בשלות? מטגנים אותן

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.01.22

פינוק לסוף השבוע

תות או פיסטוק? כך תכינו כנאפה מושלמת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.12.21
ש

עם הצלחה לא מתווכחים

ככה ניצחתי את הפחד מהרבנות

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מתוק ומנחם

נשארתם בבית? הנה פינוק חורפי ב-10 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 20.12.21

מהיר ובריא

כדורי אנרגיה מתוקים מ-4 רכיבים בלבד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.12.21

באנו לשדרג

מ-5 מרכיבים בלבד: ממתק שוקולד עם פיסטוק וחמוציות

כיכר אוכל | 08.12.21