כיכר השבת

קינוח שיקי ומשגע

מתכון לטארטלט פיסטוק ופטל יפהפה של מלי יהודיוף

אתם חייבים לנסות לפחות פעם אחת להכין את הקינוחים שלכם בעצמכם - ומלי יהודיוף תלווה אתכם שלב אחר שלב עד לתוצאה המדהימה: טארטלט במילוי 3 שכבות של קרם פיסטוק, מרמלדת פטל וגנאש שוקולד לבן ופטל - קינוח מרשים וחגיגי שאפשר להכין במנות אישיות או פאי אחד גדול ולקשט באינסוף דרכים (מתכונים, אוכל)

10
מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ט"ז באב | 25.07.21
טארטלט פיסטוק ופטל
טארטלט פיסטוק ופטל (צילום: מלי יהודיוף)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

לקלתית מבצק פריך:
  • 1 כוס קמח - מודדים לאחר הניפוי
  • 1 כוס קמח שקדים
  • 3 כפות שטוחות קורנפלור
  • 1 כוס אבקת סוכר
  • 120 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 2 חלמונים
  • 4 כפות מים קרים
לשכבה הראשונה - קרם פיסטוק:
  • 80 גרם פיסטוק טבעי
  • 80 גרם סוכר
  • 80 גרם חמאה קרה
  • 2 ביצים
  • 2 כפיות מחית פיסטוק
  • 2 כפות קמח, מנופה
לשכבה השנייה - מרמלדה:
  • 150 גרם מחית פטל אדום / פירות יער או 150 גרם פטל קפוא, מופשר וטחון בבלנדר
  • 1 כף גדושה גלוקוזה
  • 1 כפית פיקטין
  • 4 כפות גדושות סוכר
  • מיץ מחצי לימון סחוט היטב
לשכבה השלישית - גנאש:
  • 200 גרם שוקולד לבן, קצוץ
  • 6 כפות מחית פטל
  • 6 כפות שמנת מתוקה להקצפה

אופן ההכנה:

מתחילים בהכנת הבצק:

1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מניחים קמח, קמח שקדים, קורנפלור, אבקת סוכר וחמאה ומעבדים יחד לבצק פירורי בפולסים קצרים.

2. מוסיפים חלמונים ומים קרים וממשיכים לעבד עד שהם נטמעים בבצק. נזהרים לא לעבד יותר מדי, אחרת המרקם הפריך של הבצק ייפגע.

3. מכסים את קערת הבצק ומעבירים למקרר ל-30 דקות.

4. על נייר אפייה מקומח, מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ ומרפדים איתו תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ או 3 תבניות פאי בינוניות בקוטר 9 ס"מ - גם אם בוחרים בפאי גדול או ב-3 בינוניים, יש לקרוץ עיגול בצק גדול יותר מהקוטר של התבנית, כך שהבצק ירפד היטב גם את הדפנות.

5. מחוררים עם מזלג את הבצק, מכסים את התבנית או התבניות ומעבירים למקפיא ל-30 דקות.

6. מחממים את התנור ל-180 מעלות, מניחים על הבצק נייר אפייה ועליו משקולות אפייה או מפזרים שעועית יבשה או חומוס יבש (אפייה עיוורת) ואופים במשך 20 דקות. לאחר האפייה, מרימים את נייר האפייה עם המשקולות או הקטניות ונותנים לבצק להתקרר לגמרי.

השכבה הראשונה: קרם פיסטוק

7. שוברים ביצה אחת לכוס, טורפים אותה ואז יוצקים רק מחצית ממנה לקערה קטנה. מוסיפים לקערה את הביצה השנייה וטורפים את שתיהן יחד (ממחצית הביצה הנותרת תוכלו להכין מה שמתחשק לכם). במעבד מזון, מניחים פיסטוק טחון עם סוכר וחמאה ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצים, מחית הפיסטוק והקמח ומעבדים עד שנוצר קרם אחיד. מניחים 2 כפות מהקרם על כל טארטלט או מורחים את הקרם כולו בתחתית הפאי הגדול.

השכבה השנייה: מרמלדת פטל או פירות יער

8. בסיר קטן על אש בינונית, מחממים מחית פטל או פטל טחון עם גלוקוזה עד שהיא נמסה. בקערה קטנה, מערבבים פיקטין עם סוכר ומוסיפים לסיר תוך כדי בחישה. לבסוף מוסיפים מיץ לימון, מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש, נותנים לנוזל להסמיך ומסירים מהאש. מצננים במשך 10 דקות ומשטחים 2 כפות על כל שכבת קרם פיסטוק או מורחים את המרמלדה כולה על הפיסטוק שבפאי הגדול. אם המרמלדה התקשתה מדי וקשה למרוח אותה, מחממים אותה קצת.

השכבה השלישית: גנאש שוקולד לבן ופטל

9. ממיסים את השוקולד בשיטת בן מארי ובמקביל, בסיר קטן על אש בינונית מחממים במשך 5 דקות מחית פטל ושמנת מתוקה. יוצקים את תערובת השמנת והפטל על השוקולד המומס ומערבבים היטב. מכסים את הקערה ומעבירים למקרר למשך שעה.

10. בקערת מיקסר עם מקצף בלון מקציפים את תערובת השוקולד לקצף נוקשה. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר חלק או כוכב מזוגג ומזלפים כשכבה אחרונה על הפאי או הטארטלטים.

מקשטים עם פיסטוקים חצויים, דומדמניות שחורות - או מגלים יצירתיות ומפזרים מעל מה שרוצים - אל תשכחו לספר לנו על התוספות שלכן/ם בתגובות!.

(צילום: מלי יהודיוף)

שכבת בונוס למשקיעניות ומשקיענים: קצפת מסקרפונה

מקציפים ביחד 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה קרה, 125 גרם גבינת מסקרפונה קרה, 1 כפית אינסטנט פודינג וניל ו-1 כפית אבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה. מכניסים לשקית זילוף עם צנטר כוכב ומזלפים בין תלוליות הגנאש הוורוד.

יש לכן/ם שאלות על המתכון? מלי עונה לכן/ם בתגובות

ואם הכנתן/ם, אתן/ם מוזמנות ומוזמנים לספר לנו איך יצא

במקום טארטלטים, אפשר להכין פאי גדול (צילום: מלי יהודיוף)
במקום טארטלטים, אפשר להכין פאי גדול (צילום: מלי יהודיוף)
הגדלה
(צילום: מלי יהודיוף)
(צילום: מלי יהודיוף)
10 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
8
בשכבת פיסטוק יש ביצים חיות???
ללא שם27.07.21
7
מאוד מענין הקנוח
ללא שם30.07.21
6
חייבת לנסות מאיפה משיגים את כל החומרים גלוקוזה וזה?
מ25.07.21

הצגת כל התגובות

5
קינוח מושלם
מלי הקינוח עשיר ומהמם26.07.21
4
ראיתי בכותרת פטל מיד נכנסתי, תגידו לי בדיוק אפה אתם משיגים פטל????? כשהרבנות הורידה את כל הפטל מהמדפים???????? הפכתי את העולם לא מצאתי פטל......
פטל????????25.07.21
יש פטל קפוא סמים בקערה במים וסבון ושוטפים במים וניגמר הסיפור
שירה היפה26.07.21
3
תאייווססססס
ע.ד25.07.21
2
מחפשת את הטלפון של מלי להזמין ממנה בדיוק כזה. ולא מוצאת..
ללא שם26.07.21
היי תפני למערכת , יש להם המספר שלה
נועה09.09.21
1
וואו מלי נראה מהמם!
לאה 25.07.21
קינוחים
ש

גם בריא גם טעים: ניתן ליהנות מקינוח כזה!

כיכר בשיתוף לה לה מגשי פירות ומתנות | מקודם

באנו לשדרג

מתכון לגרניטה תפוזים: ברד ביתי משודרג

כיכר אוכל | 28.02.23

תוצרת בית

כל השביעין חביבין: חטיפי אנרגיה מ-7 מרכיבים

כיכר אוכל | 26.01.23

באנו לשדרג

כזה עוד לא אכלתם: פופקורן קרמל מתובל

כיכר אוכל | 25.12.22

חנוכה

עזבו אתכם מקנויים: דונאטס ביתיים עם עם מרקם חלומי וציפוי יפהפה

כיכר אוכל | 19.12.22
ש

מודל מנצח

להיות בעל עסק בינלאומי בלי סחורה ושילוח

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

חנוכה

מיני סופגניות עם מילוי מפתיע שיטריף אתכם

כיכר אוכל | 18.12.22

תוצרת בית

לא תוכלו להפסיק לנשנש: אגוזי פקאן מצופים סוכר

כיכר אוכל | 30.11.22

חלבי או פרווה

כך תכינו בקלות קרם ברולה קלאסי מושלם

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.11.22

באנו לשדרג

ללקק את האצבעות: תפוחים מטוגנים ברוטב קרמל

כיכר אוכל | 16.11.22
ש

חצי מחיר מת"א

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף ברטניה ישראל | מקודם

ליד הקפה

כדורי שוקולד שהמבוגרים יעופו עליהם

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22

ליד הקפה

זהירות, ממכר: חיתוכיות פיסטוק ושוקולד לבן

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.10.22

ליד הקפה

מעדן חלבה ביתית עם פיסטוק והל

כיכר אוכל | 04.09.22

שעת יצירה

מה עושים עם הילדים בחופש? תפוח על מקל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 04.05.22
ש

תנופת פיתוח אדירה

הדרך הנכונה לדירה משלכם: עפולה הופכת ליעד נדל"ן אטרקטיבי למשפחות

כיכר בשיתוף ויסל נדל"ן | מקודם

תרבחו ותסעדו

שלב אחר שלב: כך תכינו 'מופלטה' מושלמת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.04.22

מאנצ'ינג

נאצ'וס מתוקים שמכינים ברגע עם רוטב שוקולד

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

קינוח חורפי מהיר

מה עושים עם בננות בשלות? מטגנים אותן

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.01.22

פינוק לסוף השבוע

תות או פיסטוק? כך תכינו כנאפה מושלמת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.12.21
ש

השקעה בטוחה ויציבה

נדל"ן מניב בשליש מחיר? הכירו את ההשקעה החכמה בפתח תקווה

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מתוק ומנחם

נשארתם בבית? הנה פינוק חורפי ב-10 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 20.12.21

מהיר ובריא

כדורי אנרגיה מתוקים מ-4 רכיבים בלבד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.12.21

באנו לשדרג

מ-5 מרכיבים בלבד: ממתק שוקולד עם פיסטוק וחמוציות

כיכר אוכל | 08.12.21