כיכר השבת

באנו לשדרג

מתכון לאפרסקים צרובים עם קרמבל וגלידת וניל

אנחנו לא אינה גארטן, אך עדיין יודעים שכאשר מדובר בקינוחים, המושגים "אלגנטי" ו"ללא מאמץ" לגמרי יכולים ללכת ביחד. וכך הגענו למתכון הזה לאפרסקים צרובים עם קרמבל וגלידת וניל, המבוסס על הפרי הכי קיצי שיש וניתן להכין אותו מראש ורק להרכיב טרם האכילה - מעולה לשבת (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: שרי ברינר-שיפמן | כיכר השבת | כ"ז באב | 05.08.21
זה רק נשמע מורכב: אפרסקים צרובים עם קרמבל וגלידת וניל
זה רק נשמע מורכב: אפרסקים צרובים עם קרמבל וגלידת וניל (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

לציפוי הקרמבל:

  • 1/2 כוס (60 גרם) קמח לבן, מנופה
  • 2 כפות (30 גרם) סוכר חום בהיר
  • 3/4 כפית מלח גס
  • 3/4 כפית קינמון
  • ½4 כפות (60 גרם) מרגרינה בטעם חמאה, חתוכה לקוביות

להרכבה:

  • 4 אפרסקים בשלים
  • שמן זית כתית
  • גלידת וניל, להגשה

אופן ההכנה:

1. מכינים את הקרמבל: מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. בקערה קטנה טורפים יחד את הקמח, הסוכר, המלח והקינמון. מוסיפים את המרגרינה ומשתמשים בידיים לעיבוד החומרים היבשים, עד לאיחוד. התערובת צריכה להיות פירורית, אך יציבה כשלוחצים עליה בכף היד.

3. משטחים את תערובת הקרמבל על התבנית המוכנה ואופים עד להזהבה, 12-15 דקות. (היא תראה ותרגיש רכה מדי, אך תלך ותהיה יותר ויותר פריכה כשתתקרר.) מצננים לגמרי. ניתן לאחסן את הקרמבל בכלי אטום על השיש, עד שבוע.

4. מרכיבים את המנה: מחממים מכשיר גריל או מחבת פסים לחום בינוני-גבוה. חוצים את האפרסקים ומסירים את הגלעינים. מברישים כל חצי בשמן הזית. בעזרת מלקחיים מעבירים לגריל, כשהצד החתוך כלפי מטה. צולים עד שנוצרים סימני גריל, כ-3 דקות. מעבירים לצלחת לצינון קל.

5. להגשה, מחלקים את חצאי האפרסקים בין ארבע קערות ומעליהן מפזרים מעט מהקרמבל וכף גלידת וניל.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
קינוחים
ש

גם בריא גם טעים: ניתן ליהנות מקינוח כזה!

כיכר בשיתוף לה לה מגשי פירות ומתנות | מקודם

באנו לשדרג

מתכון לגרניטה תפוזים: ברד ביתי משודרג

כיכר אוכל | 28.02.23

תוצרת בית

כל השביעין חביבין: חטיפי אנרגיה מ-7 מרכיבים

כיכר אוכל | 26.01.23

באנו לשדרג

כזה עוד לא אכלתם: פופקורן קרמל מתובל

כיכר אוכל | 25.12.22

חנוכה

עזבו אתכם מקנויים: דונאטס ביתיים עם עם מרקם חלומי וציפוי יפהפה

כיכר אוכל | 19.12.22
ש

כלי קודש

משרה מכובדת: הדרך למיצוי היכולת הלימודית

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

חנוכה

מיני סופגניות עם מילוי מפתיע שיטריף אתכם

כיכר אוכל | 18.12.22

תוצרת בית

לא תוכלו להפסיק לנשנש: אגוזי פקאן מצופים סוכר

כיכר אוכל | 30.11.22

חלבי או פרווה

כך תכינו בקלות קרם ברולה קלאסי מושלם

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.11.22

באנו לשדרג

ללקק את האצבעות: תפוחים מטוגנים ברוטב קרמל

כיכר אוכל | 16.11.22
ש

ההרשמה בעיצומה

אלו החרדים שעובדים בחטיבה הסודית של מערכת הביטחון

כיכר בשיתןף סייבלו | מקודם

ליד הקפה

כדורי שוקולד שהמבוגרים יעופו עליהם

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22

ליד הקפה

זהירות, ממכר: חיתוכיות פיסטוק ושוקולד לבן

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.10.22

ליד הקפה

מעדן חלבה ביתית עם פיסטוק והל

כיכר אוכל | 04.09.22

שעת יצירה

מה עושים עם הילדים בחופש? תפוח על מקל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 04.05.22
ש

דואגים ליופי שלך

מלחמה?- זה לא אומר שאת צריכה להישאר עם שיער מיותר

כיכר בשיתוף אפילוגיק | מקודם

תרבחו ותסעדו

שלב אחר שלב: כך תכינו 'מופלטה' מושלמת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.04.22

מאנצ'ינג

נאצ'וס מתוקים שמכינים ברגע עם רוטב שוקולד

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

קינוח חורפי מהיר

מה עושים עם בננות בשלות? מטגנים אותן

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.01.22

פינוק לסוף השבוע

תות או פיסטוק? כך תכינו כנאפה מושלמת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.12.21
ש

בצל הכלכלה המעורערת

מקצוע תורני מפרנס: כך תהפוך לדיין מומחה

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מתוק ומנחם

נשארתם בבית? הנה פינוק חורפי ב-10 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 20.12.21

מהיר ובריא

כדורי אנרגיה מתוקים מ-4 רכיבים בלבד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.12.21

באנו לשדרג

מ-5 מרכיבים בלבד: ממתק שוקולד עם פיסטוק וחמוציות

כיכר אוכל | 08.12.21