כיכר השבת

ליד הקפה

מתכון למעדן חלבה ביתית עם פיסטוק והל

הכנת ממתקים בבית נראית מרתיעה, אבל לעתים קרובות היא יכולה להפתיע. עם כמה מרכיבים, אתם יכולים ליצור באורח קסם ממתק חלבה, קינוח של קונדיטוריות יוקרתיות הפופולרי בכל העולם. הוא דורש שישה מרכיבים בלבד (וגם טבעוני ונטול גלוטן). אתם לא צריכים להוסיף לו הל - רוב האנשים מוותרים עליו - אבל בעינינו הוא נותן טוויסט מעניין (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | ח' באלול | 04.09.22
מעדן חלבה ביתית עם פיסטוק והל
מעדן חלבה ביתית עם פיסטוק והל (צילום: shutterstock)

1. משמנים את החלק הפנימי של תבנית כיכר לחם בשמן זית ואז מרפדים בניילון נצמד ומשאירים עוד קצת.

2. מוציאים את זרעי ההל מהתרמילים, זורקים את התרמילים וטוחנים את הגרעינים עד דק, או בעזרת מכתש ועלי, מטחנת תבלינים או בריסוקם בתחתית סיר כבד. מוסיפים לקערת ערבוב גדולה עם 1/4 כוס (30 גרם) מהפיסטוקים הקצוצים, הטחינה, הווניל והמלח ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק.

3. מניחים את הסוכר ו-1/3 כוס (75 מ"ל) מים בסיר בינוני; מביאים לרתיחה עדינה, על אש בינונית. מערבבים בעדינות את המחבת כשהיא מתחממת - אל תערבבו את הסירופ כדי שלא יתגבש. ברגע שהוא מתחיל לבעבע, מנמיכים את האש לנמוכה ומבשלים עד לקבלת סירופ סמיך, 12-15 דקות. אם יש לכם מדחום לממתקים, הוא צריך להגיע ל-120 מעלות.

4. כשהסירופ מוכן, מוסיפים את תערובת הטחינה לסיר (לא כדאי שהתערובת תתקרר, היא צריכה להישאר בסיר החם) וטורפים יחד במהירות, לקבלת עיסה חלקה בעזרת כף עץ או מרית. נסו לא לעבוד עליה יתר על המידה, כי זה יהפוך את החלבה לפירורית - מוטב לטרוף אותה רק כ-30 שניות.

5. ברגע שהתערובת חלקה ואחידה, מכניסים אותה לתבנית ומצמידים מעל את הפיסטוקים הנותרים. מצננים לחלוטין. לאחר הקירור, מכסים בשולי הניילון ומעבירים למקרר להתייצבות למשל לילה, טרם ההגשה.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
שכחתם את רשימת הרכיבים וכמותם.
מתכון חסר05.09.22
קינוחים
ש

גם בריא גם טעים: ניתן ליהנות מקינוח כזה!

כיכר בשיתוף לה לה מגשי פירות ומתנות | מקודם

באנו לשדרג

מתכון לגרניטה תפוזים: ברד ביתי משודרג

כיכר אוכל | 28.02.23

תוצרת בית

כל השביעין חביבין: חטיפי אנרגיה מ-7 מרכיבים

כיכר אוכל | 26.01.23

באנו לשדרג

כזה עוד לא אכלתם: פופקורן קרמל מתובל

כיכר אוכל | 25.12.22

חנוכה

עזבו אתכם מקנויים: דונאטס ביתיים עם עם מרקם חלומי וציפוי יפהפה

כיכר אוכל | 19.12.22
ש

פריחתו של יישוב

הפיכתה של גבעת זאב - מפרבר לעיר מתפתחת

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

חנוכה

מיני סופגניות עם מילוי מפתיע שיטריף אתכם

כיכר אוכל | 18.12.22

תוצרת בית

לא תוכלו להפסיק לנשנש: אגוזי פקאן מצופים סוכר

כיכר אוכל | 30.11.22

חלבי או פרווה

כך תכינו בקלות קרם ברולה קלאסי מושלם

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.11.22

באנו לשדרג

ללקק את האצבעות: תפוחים מטוגנים ברוטב קרמל

כיכר אוכל | 16.11.22
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

ליד הקפה

כדורי שוקולד שהמבוגרים יעופו עליהם

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22

ליד הקפה

זהירות, ממכר: חיתוכיות פיסטוק ושוקולד לבן

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.10.22

שעת יצירה

מה עושים עם הילדים בחופש? תפוח על מקל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 04.05.22

תרבחו ותסעדו

שלב אחר שלב: כך תכינו 'מופלטה' מושלמת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.04.22
ש

האם הגאולה קרובה?

"בספרא דא יפקון מן גלותא" • אתגרי המלחמה בראי הזוה"ק

כיכר בשיתוף מכון המאו"ר | מקודם

מאנצ'ינג

נאצ'וס מתוקים שמכינים ברגע עם רוטב שוקולד

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

קינוח חורפי מהיר

מה עושים עם בננות בשלות? מטגנים אותן

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.01.22

פינוק לסוף השבוע

תות או פיסטוק? כך תכינו כנאפה מושלמת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.12.21

מתוק ומנחם

נשארתם בבית? הנה פינוק חורפי ב-10 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 20.12.21
ש

תעשו לעצמכם טובה ותכנסו

יותר זול ממחיר למשתכן - הכירו את ההזדמנות הנדל"נית

כיכר בשיתוף פוואר גרופ | מקודם

מהיר ובריא

כדורי אנרגיה מתוקים מ-4 רכיבים בלבד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.12.21

באנו לשדרג

מ-5 מרכיבים בלבד: ממתק שוקולד עם פיסטוק וחמוציות

כיכר אוכל | 08.12.21