כיכר השבת

תוצרת בית

מתכון לחטיפי שוקולד מ-7 מרכיבים שאי אפשר להפסיק לגנוב

לפינוקים המתוקים הללו, שמקורם בשנות ה-60, יש שני שמות: "חטיפי 7 שכבות" ו"חטיפי קסמים" (או שמא "ריבועי קסם"?). בכל מקרה, אי אפשר להתכחש לעובדה שהם לא רק יפהפיים, אלא גם טעימים בטירוף ומזכירים קצת עוגיות שוקולד צ'יפס. הם מבוססים על ביסקוויטים טחונים שמצופים בחלב מרוכז ממותק דביק, הרבה קוקוס, שוקולד צ'יפס חום ולבן, שבבי פקאן ומלח גס - וכל זה תוך 35 דקות (מתכונים, אוכל)

4
כיכר אוכל | כיכר השבת | ד' בשבט | 26.01.23
כל השביעין חביבין: חטיפי אנרגיה מ-7 מרכיבים
כל השביעין חביבין: חטיפי אנרגיה מ-7 מרכיבים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • ½1 כוסות ביסקוויטים גרוסים
  • 1/4 כפית מלח גס + עוד לקישוט
  • 6 כפות (85 גרם) חמאה, מומסת
  • 400 גרם חלב מרוכז ממותק
  • ½1 כוסות קוקוס טחון
  • 1 כוס שוקולד צ'יפס חום
  • 1 כוס שוקולד צ'יפס לבן
  • 1 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרססים קלות תבנית בגודל של כ-22 סנטימטרים בספריי שמן.

2. בקערה גדולה, טורפים את פירורי הביסקוויטים והמלח. מוסיפים פנימה את החמאה וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה - היא צריכה להיראות ולהרגיש כמו חול רטוב. מעבירים לתבנית המוכנה ומיישרים לשכבה אחידה.

3. יוצקים את החלב המרוכז הממותק לתבנית, מטים אותה לפי הצורך, כדי לקבל שכבה אחידה. מפזרים באופן שווה את הקוקוס ואחריו את השוקולד צ'יפס והפקאן. מקשטים במלח גס, מעבירים לתנור ואופים עד להזהבה, 25-30 דקות.

4. מצננים את החטיפים בתבנית 5-10 דקות ואז משחררים אותם החוצה בעודם חמים. מקררים לחלוטין לפני הפריסה לריבועים. החטיפים ישמרו בכלי אטום בטמפרטורת החדר, או במקרר עד 5 ימים.

4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
4
אשמח אם יתווסף למתכון אפשרות לגירסת פרווה
סבתא27.01.23
3
התמונה מ-Shutter, ז"א שזאת לא התמונה של החטיף? אלא רק לאילוסטרציה?
קרן26.01.23
2
אפשר גירסת פרווה? מחמאה במקום מרגרינה. מה במקום חלב מרוכז?
תמי29.01.23

הצגת כל התגובות

1
אפשר גירסת פרווה???
👍👍17.07.23
קינוחים
ש

גם בריא גם טעים: ניתן ליהנות מקינוח כזה!

כיכר בשיתוף לה לה מגשי פירות ומתנות | מקודם

באנו לשדרג

מתכון לגרניטה תפוזים: ברד ביתי משודרג

כיכר אוכל | 28.02.23

באנו לשדרג

כזה עוד לא אכלתם: פופקורן קרמל מתובל

כיכר אוכל | 25.12.22

חנוכה

עזבו אתכם מקנויים: דונאטס ביתיים עם עם מרקם חלומי וציפוי יפהפה

כיכר אוכל | 19.12.22

חנוכה

מיני סופגניות עם מילוי מפתיע שיטריף אתכם

כיכר אוכל | 18.12.22
ש

טכנולוגיה למהדרין

להתפנק בשבת וגם לקבל מתנה - מתאים לכם?

כיכר בשיתוף נעם2 | מקודם

תוצרת בית

לא תוכלו להפסיק לנשנש: אגוזי פקאן מצופים סוכר

כיכר אוכל | 30.11.22

חלבי או פרווה

כך תכינו בקלות קרם ברולה קלאסי מושלם

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.11.22

באנו לשדרג

ללקק את האצבעות: תפוחים מטוגנים ברוטב קרמל

כיכר אוכל | 16.11.22

ליד הקפה

כדורי שוקולד שהמבוגרים יעופו עליהם

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22
ש

זה הזמן להזמין

החג הזה, תתרגשו ותתחדשו עם נעם 2! טכנולוגית חם וקר

כיכר בשיתוף נועם2 | מקודם

ליד הקפה

זהירות, ממכר: חיתוכיות פיסטוק ושוקולד לבן

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.10.22

ליד הקפה

מעדן חלבה ביתית עם פיסטוק והל

כיכר אוכל | 04.09.22

שעת יצירה

מה עושים עם הילדים בחופש? תפוח על מקל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 04.05.22

תרבחו ותסעדו

שלב אחר שלב: כך תכינו 'מופלטה' מושלמת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.04.22
ש

הכרות עמוקה עם המגזר

מחדשים תנור או מקרר לפסח? מצאנו לכם את המחיר המשתלם ביותר

כיכר בשיתוף חשמל הקרן | מקודם

מאנצ'ינג

נאצ'וס מתוקים שמכינים ברגע עם רוטב שוקולד

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

קינוח חורפי מהיר

מה עושים עם בננות בשלות? מטגנים אותן

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.01.22

פינוק לסוף השבוע

תות או פיסטוק? כך תכינו כנאפה מושלמת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.12.21

מתוק ומנחם

נשארתם בבית? הנה פינוק חורפי ב-10 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 20.12.21
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

מהיר ובריא

כדורי אנרגיה מתוקים מ-4 רכיבים בלבד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.12.21

באנו לשדרג

מ-5 מרכיבים בלבד: ממתק שוקולד עם פיסטוק וחמוציות

כיכר אוכל | 08.12.21