כיכר השבת

מתכון לקיש בצל ייחודי

קיש בצל, הידוע בטעם הייחודי שלו, ישדרג לכם כל ארוחה. עורכת מדור אוכל של 'כיכר השבת' מגישה מתכון לקיש בצל, המצרכים הנדרשים, ואופן ההכנה. (מתכונים, אוכל)

6
מורן פינטו | כיכר השבת | כ"ג באדר ב' | 25.03.14
מתכון לקיש בצל ייחודי
(צילום: shutterstock)

המצרכים לקיש בצל

לבסיס:
  • 1 1/2 כוסות קמח
  • 100 גר׳ חמאה
  • מלח
  • 1/4 כוס מים קרים
למלית:
  • 6-8 בצל לבן פרוס דק
  • 1/4 כוס יין לבן
  • מלח
  • פלפל לבן
  • 50 גר׳ חמאה
  • 3 ביצים
  • 250 מ״ל שמנת מתוקה
  • 2 כפות קמח

אופן ההכנה של קיש בצל

לבסיס:
  • במעבד מזון מניחים הכל יחד ומעבדים עד קבלת בצק אחיד.
  • מגלגלים את הבצק לכדור ומצפים בניילון נצמד.
  • מכניסים למקרר.

למלית:

  • מחממים מחבת וממיסים את החמאה
  • מוסיפים את הבצלים למחבת ומטגנים עד הזהבה קלה
  • מוסיפים את היין ומבשלים עד שכמעט כולו מתאדה ונספג
  • מעבירים לקערה
  • ומוסיפים את שאר החומרים
  • מניחים על הבצק ואופים
6 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
4
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מבשלת27.03.14
3
הפסקתם את מתכוני הווידאו ): זה כ''כ עשה חשק להתחיל ולזוז. מורן מובנת, מתקתקת כל מתכון, צנועה ומאופקת כשהיא מגישה וגם הדברים יותר ברורים. אז למה?? יוחזרו הסרטונים ומיד (:
מבקרת כאן26.03.14
זה מובן ומלמד בזריזות.
רחל27.03.14
2
לא כתוב לאיזה גודל תבנית זה מתאים
חנה27.03.14

הצגת כל התגובות

1
יוצא מושלם.
יצחק א26.03.14
קישים ופשטידות

תרבות יוון מהסוג הטוב: מאפינס ביצים, ירוקים וגבינה

כיכר אוכל | 11.12.22

מה אוכלים היום?

זה לחם? זה פשטידה? זה פיצה? זה הכל יחד!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.11.22

מה אוכלים היום?

"פרסופיטה" - פאי בצל וכרישה יווני עם עלי פילו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.11.22

התוספת שתופסת

הכי טובים בפלנטה: מאפינס תרד ופטה

כיכר אוכל | 24.10.22

מה נאכל היום?

משגע: טירופיטה בתבנית - מאפה פילו וגבינות מלוחות

חיה דר | 29.08.22
ש

כלי קודש

אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: גראטן תפוחי אדמה נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.03.22

מה אוכלים היום?

הו, הפריכות: גאלט במילוי פטריות וגבינות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

מארחים בחנוכה

מנה אלגנטית ויפה לכל סועד: קיש פטריות אישי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 30.11.21

מיוחד

לארוחה חורפית חמה ומנחמת: קיש בצל וגבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.11.21
ש

פשוט, דיגיטלי, חכם ויעיל 

ללא הלוואה או גמ"ח: כך יישאר לכם כסף לפינוקים בכל חודש

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

מה אוכלים היום?

קיש עגבניות וגבינות מהיר וסלט יווני בצד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.09.21

מה אוכלים היום?

מה אוכלים היום? פשטידת אורז מפנקת לכל המשפחה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.06.21

מה אוכלים היום?

גאלט עגבניות: המאפה שלכם לקיץ הקרוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.06.21

מה אוכלים היום?

ארוחת קיץ מושלמת: קיש עגבניות שרי ומוצרלה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.06.21
ש

זה עובד!

ישראלים רוכשים אתרים וגוזרים "שכר דירה"

כיכר בשיתוף דיגיטל פרופטי | מקודם

באנו לשדרג

יקפיץ לכם את ארוחת הערב: קוגל אטריות וגבינות מלוחות

כיכר אוכל | 04.04.21

מה אוכלים היום?

מצאנו דרך מדהימה ומפתיעה להכין פתיתים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 25.01.21

מה אוכלים היום?

פשטידת כרובית עם רוטב בשאמל וטופ פריך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.12.20

מה אוכלים היום?

פשטידת פטריות וגבינות קלה ומעולה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.20
ש

דואגים ליופי שלך

מלחמה?- זה לא אומר שאת צריכה להישאר עם שיער מיותר

כיכר בשיתוף אפילוגיק | מקודם

מה אוכלים היום?

כן כן כן: פשטידת תפוחי אדמה והמון גבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.11.20

ניצול שאריות

מה עושים עם לחם ישן? פשטידת-שקשוקה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.11.20

פשטידת תפוחי אדמה וטונות של גבינה נוטפת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.08.20