כיכר השבת

מתכון למאפה פטריות וגבינות על בסיס מלאווח

במתכון הזה תמצאו פתרון נהדר להכנת קיש פטריות חלבי, שיחליף את הצורך לאפות בסיס מושקע ויחסוך לכם זמן יקר: מאפה פטריות וגבינות לארוחה חלבית מושלמת וטעימה בקלות ובמהירות (מתכונים, אוכל)

כיכר השבת | ג' באב | 30.07.14
פשטידת פטריות וגבינות
פשטידת פטריות וגבינות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה55 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 עלה מלאווח (אין צורך להפשיר מראש)
  • חבילת פטריות טריות
  • 100 גרם גבינת חמד / חרמון
  • 1 קופסת קוטג'
  • 1 גביע לבן קטן
  • 3/4 כוס קמח
  • 2 ביצים
  • 2 בצלים גדולים
  • צרור קטן של שמיר (לא חובה)
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

רגע לפני: מאפה חלבי עשוי היטב הוא אורח רצוי בכל בית, אך מה עושים כשאין זמן לאפות בסיס מושקע? בצק עלים הוא פתרון נפלא, אבל בסיס המלאווח שמציע המתכון לקיש שלפניכם, נפלא עוד יותר.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• פורסים לעיגולים דקים את הבצלים והפטריות (ללא הרגל).

• מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הבצל והפטריות יחד עד להשחמה, במשך 7-10 דקות על אש בינונית.

• במקביל, מניחים את עלה המלאווח הקפוא על תבנית עגולה בקוטר 15 ס"מ ומכניסים לתנור שחומם מראש לאפיה חלקית. לאחר כרבע שעה, מוציאים מהתנור את התבנית.

• מעבירים לקערה את הבצל והפטריות המטוגנים, ממתינים מספר דקות שיצטננו מעט ומוסיפים לקערה את שאר החומרים: הקוטג', גבינת החמד / חרמון, הלבן, הביצים, הקמח, המלח והפלפל, ומערבבים היטב.

• יוצקים את התערובת על המלאווח האפוי חלקית ומכניסים לתנור למשך 30 דקות. כשפני הפשטידה זהובים, ניתן להוציא מהתנור.

אופן ההגשה: פורסים את הפשטידה למשולשים נאים ומגישים לצד סלט ירקות רענן. שימו לב: לפני שפורסים, ממתינים שהפשטידה תצטנן לטמפרטורת החדר לפחות, כדי למנוע את התפרקותה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
קישים ופשטידות

תרבות יוון מהסוג הטוב: מאפינס ביצים, ירוקים וגבינה

כיכר אוכל | 11.12.22

מה אוכלים היום?

זה לחם? זה פשטידה? זה פיצה? זה הכל יחד!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.11.22

מה אוכלים היום?

"פרסופיטה" - פאי בצל וכרישה יווני עם עלי פילו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.11.22

התוספת שתופסת

הכי טובים בפלנטה: מאפינס תרד ופטה

כיכר אוכל | 24.10.22

מה נאכל היום?

משגע: טירופיטה בתבנית - מאפה פילו וגבינות מלוחות

חיה דר | 29.08.22
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: גראטן תפוחי אדמה נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.03.22

מה אוכלים היום?

הו, הפריכות: גאלט במילוי פטריות וגבינות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

מארחים בחנוכה

מנה אלגנטית ויפה לכל סועד: קיש פטריות אישי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 30.11.21

מיוחד

לארוחה חורפית חמה ומנחמת: קיש בצל וגבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.11.21
ש

משחקים חינם ונהנים

משועממים? נחים מהנקיונות? כנסו למשחק מלא אנרגיה >>

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם

מה אוכלים היום?

קיש עגבניות וגבינות מהיר וסלט יווני בצד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.09.21

מה אוכלים היום?

מה אוכלים היום? פשטידת אורז מפנקת לכל המשפחה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.06.21

מה אוכלים היום?

גאלט עגבניות: המאפה שלכם לקיץ הקרוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.06.21

מה אוכלים היום?

ארוחת קיץ מושלמת: קיש עגבניות שרי ומוצרלה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.06.21
ש

חצי מחיר מת"א

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף ברטניה ישראל | מקודם

באנו לשדרג

יקפיץ לכם את ארוחת הערב: קוגל אטריות וגבינות מלוחות

כיכר אוכל | 04.04.21

מה אוכלים היום?

מצאנו דרך מדהימה ומפתיעה להכין פתיתים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 25.01.21

מה אוכלים היום?

פשטידת כרובית עם רוטב בשאמל וטופ פריך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.12.20

מה אוכלים היום?

פשטידת פטריות וגבינות קלה ומעולה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.20
ש

בשיתוף אנשי מקצוע

האם אתה תהיה מה"משפיענים" שמשנים באמת אלפי בתים בישראל?

כיכר בשיתוף למען ילמדו | מקודם

מה אוכלים היום?

כן כן כן: פשטידת תפוחי אדמה והמון גבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.11.20

ניצול שאריות

מה עושים עם לחם ישן? פשטידת-שקשוקה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.11.20

פשטידת תפוחי אדמה וטונות של גבינה נוטפת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.08.20