כיכר השבת

מתכון לטארטלטים במילוי חצילים קלויים וגבינות

הטארטלט הצרפתי הוא קיש אישי וחינני במיוחד, מרשים במראהו, אך לא מסובך כלל להכין אותו. במתכון הזה הטארטלט ממולא חצילים קלויים וגבינות, אך המלית ניתנת לגיוון ואם זה תלוי בכם, השמיים הם הגבול (מתכונים, אוכל)

כיכר השבת | ל' באב | 26.08.14
טארטלטים ממולאים חצילים וגבינות
טארטלטים ממולאים חצילים וגבינות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 1 כוס קמח מנופה
  • 1/2 חבילת חמאה
  • 1 ביצה
  • 2 כפות מים
  • קורט מלח
  • למלית:
  • 2 חצילים קלים בינוניים
  • 2 שיני שום
  • 50 גרם גבינה צפתית
  • 50 גרם גבינת מוצרלה
  • 50 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה לאפייה
  • 1/3 כוס פירורי לחם
  • 2 ביצים
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח
  • לפיזור מעל: גבינה צהובה מגוררת

אופן ההכנה:

רגע לפני: הטארטלט הצרפתי בעל השם האנין כל כך, הוא קיש אישי וחינני במיוחד, מרשים במראהו, אך לא מסובך כלל להכין אותו. מתכון נפלא לטארטלט במילוי חצילים קלויים וגבינות. למעשה, המלית ניתנת לגיוון, ועם קצת דמיון השמיים הם הגבול.

• מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• מערבבים בקערה את הקמח, החמאה, הביצה, המים וקורט מלח, ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד. אם הבצק דביק, ניתן להוסיף מעט קמח בהדרגה. לאחר שהבצק מוכן, מכניסים לקירור במשך 30 דקות.

הכנת המלית:

• עוטפים את החציל בנייר כסף וקולים אותו על אש בינונית עד שהוא מתרכך. מסירים את הקליפה, מוציאים את בשר החציל, מסננים היטב מנוזלים ומעבירים לקערה.

• כותשים את שיני השום ומוסיפים לקערת החצילים. מפוררים גס את המוצרלה והגבינה הצפתית ומוסיפים לקערה, יחד עם הגבינה הצהובה המגוררת, פירורי הלחם, השמנת המתוקה והביצים. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים היטב.

• מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו ל-6 חלקים שווים. משטחים כל חלק באופן אחיד על תבניות עגולות אשיות בקוטר 10 ס"מ. מהדקים היטב לדפנות וחותכים את השוליים המיותרים.

• מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש במשך 10 דקות עד להזהבה קלה. התוצאה היא קלתיות יפות וזהובות.

• לאחר מכן, יוצקים מן התערובת על כל אחד מן הקלתיות האפויות באופן שווה, מפזרים מעט גבינה צהובה מגוררת מעל ואופים שוב במשך 15 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
קישים ופשטידות

תרבות יוון מהסוג הטוב: מאפינס ביצים, ירוקים וגבינה

כיכר אוכל | 11.12.22

מה אוכלים היום?

זה לחם? זה פשטידה? זה פיצה? זה הכל יחד!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.11.22

מה אוכלים היום?

"פרסופיטה" - פאי בצל וכרישה יווני עם עלי פילו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.11.22

התוספת שתופסת

הכי טובים בפלנטה: מאפינס תרד ופטה

כיכר אוכל | 24.10.22

מה נאכל היום?

משגע: טירופיטה בתבנית - מאפה פילו וגבינות מלוחות

חיה דר | 29.08.22
ש

עד מתי??

מרטיט: הבכי של היתום הקטן המתחנן וזועק "אמא!" • צפו

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: גראטן תפוחי אדמה נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.03.22

מה אוכלים היום?

הו, הפריכות: גאלט במילוי פטריות וגבינות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

מארחים בחנוכה

מנה אלגנטית ויפה לכל סועד: קיש פטריות אישי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 30.11.21

מיוחד

לארוחה חורפית חמה ומנחמת: קיש בצל וגבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.11.21
ש

הכרה בלימודי הסמינר

רוצה ללמוד תואר וחוששת מפגיעה באורח החיים? כנסי >>

כיכר בשיתוף אונ' בר אילן | מקודם

מה אוכלים היום?

קיש עגבניות וגבינות מהיר וסלט יווני בצד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.09.21

מה אוכלים היום?

מה אוכלים היום? פשטידת אורז מפנקת לכל המשפחה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.06.21

מה אוכלים היום?

גאלט עגבניות: המאפה שלכם לקיץ הקרוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.06.21

מה אוכלים היום?

ארוחת קיץ מושלמת: קיש עגבניות שרי ומוצרלה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.06.21
ש

בריאות זה הכול

משקפי ראיה חינם לילדים? זה לא הכל

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

באנו לשדרג

יקפיץ לכם את ארוחת הערב: קוגל אטריות וגבינות מלוחות

כיכר אוכל | 04.04.21

מה אוכלים היום?

מצאנו דרך מדהימה ומפתיעה להכין פתיתים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 25.01.21

מה אוכלים היום?

פשטידת כרובית עם רוטב בשאמל וטופ פריך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.12.20

מה אוכלים היום?

פשטידת פטריות וגבינות קלה ומעולה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.20
ש

נכנסים למצב טיסה

מחיר הטיסה לניו יורק יורד? אל על במחירים מפתיעים

כיכר בשיתוף אל על | מקודם

מה אוכלים היום?

כן כן כן: פשטידת תפוחי אדמה והמון גבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.11.20

ניצול שאריות

מה עושים עם לחם ישן? פשטידת-שקשוקה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.11.20

פשטידת תפוחי אדמה וטונות של גבינה נוטפת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.08.20