כיכר השבת

חורף בריא

מתכון לקסרול ירקות וגבינות בציפוי פריך לכל המשפחה

קסרול זה מאפה מפנק ועשיר ובגדול, מדובר גרסה האמריקאית לפשטידה. כאן, משתלבים יחד מגוון ירקות וגבינות למנת חורף מופלאה ומשפחתית (מתכונים, שיווקי)

1
אינס שילת ינאי בשיתוף מועצת החלב | מקודם | י"א בכסלו | 11.12.16
קסרול ירקות וגבינות בציפוי פריך לכל המשפחה
קסרול ירקות וגבינות בציפוי פריך לכל המשפחה (צילום: אפיק גבאי)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 כרובית קטנה, מופרדת לפרחים קטנים
  • 1 גזר, מקולף וחתוך לקוביות בינוניות
  • 1 בצל סגול, חתוך לקוביות
  • 2 פטריות פורטובלו, חתוכות לקוביות
  • 2 גמבות בצבעים שונים, חתוכות לקוביות בינוניות
  • 100 גרם גבינה בולגרית מפוררת
  • 100 גרם גבינה קשה מגוררת דק
  • שמן זית
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/2 כפית אורגנו יבש

אופן הכנת קסרול ירקות וגבינות בציפוי פריך:

1. מחממים כף שמן זית במחבת רחבה, מוסיפים את קוביות הגזר, הבצל, הפטריות, הגמבות ופרחי הכרובית, ומטגנים כ-6 דקות תוך ערבוב מתמיד. מסירים מהאש ומעבירים למסננת לסינון הנוזלים וצינון הירקות.

2. בקערה עמוקה, מערבבים את הירקות עם האורגנו, המלח והפלפל השחור ומוסיפים את הגבינה הבולגרית ומחצית מכמות הגבינה הקשה המגוררת.

3. מעבירים את תכולת הקערה לתבנית חרס / פיירקס בקוטר 26 ס"מ משומנת במעט שמן זית, ומפזרים מעל את המחצית השנייה של הגבינה הקשה המגוררת.

4. בקערית קטנה מערבבים את פירורי הלחם עם 4 כפות שמן זית ומפזרים על הכל.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 40 דקות, עד שהפירורים מזהיבים והגבינה נמסה.

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
לא חסר ביצים במתכון?
ללא שם27.08.21
קישים ופשטידות

תרבות יוון מהסוג הטוב: מאפינס ביצים, ירוקים וגבינה

כיכר אוכל | 11.12.22

מה אוכלים היום?

זה לחם? זה פשטידה? זה פיצה? זה הכל יחד!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.11.22

מה אוכלים היום?

"פרסופיטה" - פאי בצל וכרישה יווני עם עלי פילו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.11.22

התוספת שתופסת

הכי טובים בפלנטה: מאפינס תרד ופטה

כיכר אוכל | 24.10.22

מה נאכל היום?

משגע: טירופיטה בתבנית - מאפה פילו וגבינות מלוחות

חיה דר | 29.08.22
ש

חצי מחיר מת"א

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף ברטניה ישראל | מקודם

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: גראטן תפוחי אדמה נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.03.22

מה אוכלים היום?

הו, הפריכות: גאלט במילוי פטריות וגבינות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

מארחים בחנוכה

מנה אלגנטית ויפה לכל סועד: קיש פטריות אישי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 30.11.21

מיוחד

לארוחה חורפית חמה ומנחמת: קיש בצל וגבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.11.21
ש

מרגש • צפו בראיון

התפילין של הזולת: סיפורים מרגשים מפרויקט החיבור בין יהודים

אסף מגידו | מקודם

מה אוכלים היום?

קיש עגבניות וגבינות מהיר וסלט יווני בצד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.09.21

מה אוכלים היום?

מה אוכלים היום? פשטידת אורז מפנקת לכל המשפחה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.06.21

מה אוכלים היום?

גאלט עגבניות: המאפה שלכם לקיץ הקרוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.06.21

מה אוכלים היום?

ארוחת קיץ מושלמת: קיש עגבניות שרי ומוצרלה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.06.21
ש

מוצף בפניות

התעוררות עצומה למצוות תפילין בכל חלקי העם

אסף מגידו | מקודם

באנו לשדרג

יקפיץ לכם את ארוחת הערב: קוגל אטריות וגבינות מלוחות

כיכר אוכל | 04.04.21

מה אוכלים היום?

מצאנו דרך מדהימה ומפתיעה להכין פתיתים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 25.01.21

מה אוכלים היום?

פשטידת כרובית עם רוטב בשאמל וטופ פריך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.12.20

מה אוכלים היום?

פשטידת פטריות וגבינות קלה ומעולה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.20
ש

מחלה אוטואימונית

ראש הישיבה מתחנן: "את אחי אני מבקש; צריך לשקם את בית המשפחה שחלתה"

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

מה אוכלים היום?

כן כן כן: פשטידת תפוחי אדמה והמון גבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.11.20

ניצול שאריות

מה עושים עם לחם ישן? פשטידת-שקשוקה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.11.20

פשטידת תפוחי אדמה וטונות של גבינה נוטפת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.08.20