כיכר השבת

בריאים עם מאוחדת

מתכון קליל ופשוט לפשטידת עלים חלבית

אם אתם בעניין של גיוון בארוחות חלביות מדי פעם, לא צריך שהכל יהיה מוקרם, שומני ומלא קלוריות. לפעמים התשובה נמצאת פשוט בפשטידה. השילוב הבריאותי יוצר תענוג פשוט וקל להכנה (אוכל, שיווקי)

kikar.co.il בשיתוף מאוחדת | מקודם | כ"א בטבת | 19.01.17
פשטידת עלים. התרד משתלב היטב בטעמים. אילוסטרציה
פשטידת עלים. התרד משתלב היטב בטעמים. אילוסטרציה (צילום: שאטרסטוק)

גם בארוחות חלביות אפשר לשלב מצרכים בריאים שהופכים במגע קסם לתענוג מפנק. אז רגע לפני שאתם פשוט מורחים קצפת על הכל, תנסו להכין פשטידה מזינה שתכבוש את לב הסועדים.

פשיטת עלים יכולה להיות חלק מארוחת הבוקר, הצהריים או הערב. בקיצור: מתאימה לכל רגע.

מומלץ להוסיף סלט טרי ויוגורט ולקנח בפרי - ואז אתם יודעים שאתם מסודרים מבחינת קלוריות ותזונה נכונה.

מתכון לפשיטת עלים

מנות: 10 | קלוריות: 100 למנה

מרכיבים:
800 גרם עלי תרד ירוקים
1 כרישה פרוסה לפרוסות דקות
רבע חבילת פטרוזיליה קצוצה
3 עלי מנגולד קצוצים
2 כפות שמן קנולה
3 כפות קמח
3 ביצים
1 גביע קוטג'
1 בצל קצוץ
מלח ופלפל לפי הטעם
עלים מ-3 גבעולי נענע

אופן הכנה:
1. שמים במחבת עלי תרד, כרישה, פטרוזיליה ומנגולד.
2. מוסיפים שמן, מטגנים תוך כדי ערבוב כמה דקות ויוצקים לקערה.
3. מוסיפים את שאר החומרים ובוחשים.
4. מעבירים לתבנית מלבנית או עגולה (אפשר גם חד פעמית)
5. אופים כ-40 דקות בחום בינוני.

הכתבה נערכה בשיתוף מערך התזונה והדיאטה, מאוחדת. המתכונים בכתבה נלקחו מהספר "תזונה מהנה - מתכוני בריאות לילדים", מאת ד"ר שרה קפלן, דיאטנית ראשית במאוחדת, וחנה שאולוב, מחברת ספרי בישול ואפייה.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
קישים ופשטידות

תרבות יוון מהסוג הטוב: מאפינס ביצים, ירוקים וגבינה

כיכר אוכל | 11.12.22

מה אוכלים היום?

זה לחם? זה פשטידה? זה פיצה? זה הכל יחד!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.11.22

מה אוכלים היום?

"פרסופיטה" - פאי בצל וכרישה יווני עם עלי פילו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.11.22

התוספת שתופסת

הכי טובים בפלנטה: מאפינס תרד ופטה

כיכר אוכל | 24.10.22

מה נאכל היום?

משגע: טירופיטה בתבנית - מאפה פילו וגבינות מלוחות

חיה דר | 29.08.22
ש

חווית הלידה

מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: גראטן תפוחי אדמה נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.03.22

מה אוכלים היום?

הו, הפריכות: גאלט במילוי פטריות וגבינות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

מארחים בחנוכה

מנה אלגנטית ויפה לכל סועד: קיש פטריות אישי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 30.11.21

מיוחד

לארוחה חורפית חמה ומנחמת: קיש בצל וגבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.11.21
ש

השקעה בטוחה ויציבה

נדל"ן מניב בשליש מחיר? הכירו את ההשקעה החכמה בפתח תקווה

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מה אוכלים היום?

קיש עגבניות וגבינות מהיר וסלט יווני בצד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.09.21

מה אוכלים היום?

מה אוכלים היום? פשטידת אורז מפנקת לכל המשפחה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.06.21

מה אוכלים היום?

גאלט עגבניות: המאפה שלכם לקיץ הקרוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.06.21

מה אוכלים היום?

ארוחת קיץ מושלמת: קיש עגבניות שרי ומוצרלה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.06.21
ש

אביב הגיע ואיתו ההוצאות:

 קבלו הלוואה שתחסוך לכם זמן וכסף עם תנאים מעולים!

כיכר בשיתוף בנק הפועלים | מקודם

באנו לשדרג

יקפיץ לכם את ארוחת הערב: קוגל אטריות וגבינות מלוחות

כיכר אוכל | 04.04.21

מה אוכלים היום?

מצאנו דרך מדהימה ומפתיעה להכין פתיתים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 25.01.21

מה אוכלים היום?

פשטידת כרובית עם רוטב בשאמל וטופ פריך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.12.20

מה אוכלים היום?

פשטידת פטריות וגבינות קלה ומעולה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.20
ש

עם הצלחה לא מתווכחים

ככה ניצחתי את הפחד מהרבנות

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מה אוכלים היום?

כן כן כן: פשטידת תפוחי אדמה והמון גבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.11.20

ניצול שאריות

מה עושים עם לחם ישן? פשטידת-שקשוקה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.11.20

פשטידת תפוחי אדמה וטונות של גבינה נוטפת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.08.20