כיכר השבת

התוספת שתופסת

מתכון לפשטידת אורז ומגוון קטניות

רותם ליברזון היא בלוגרית אוכל שחיברה 2 ספרי בישול ולה מעל ל-18,000 עוקבים באינסטגרם. את המתכון הזה לפשטידה שהגתה היא מגדירה כהרבה מעבר לפשטידה ואנו בהחלט מסכימים איתה (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ט בתמוז | 22.07.19
פשטידת אורז וקטניות
פשטידת אורז וקטניות (צילום: מתוך האינסטגרם rottem_lieberson@)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 1/2 כוס לוביה שהושרתה במים למשך הלילה
  • 1/2 כוס עדשים חומות
  • 1/2 כוס גרגרי חומוס שהושרו במים למשך הלילה
  • 4 כוסות אורז לבן
  • 6 כפות שמן זית
  • 5 בצלים גדולים, קצוצים דק
  • 1/4 כוס מי זעפרן (מערבבים היטב קורט זעפרן עם 1/2 כוס מים רתוחים ונותנים לזה 'לעמוד' 1/2 שעה)
  • 2 חלמונים
  • 1 כפית כורכום
  • 2 גביעי יוגורט עיזים או כל יוגורט אחר שאתם אוהבים (300 גרם)
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • שמן לשימון התבנית

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הקטניות עד לריכוך. את הלוביה במשך 40 דקות, את העדשים במשך 40 דקות ואת החומוס במשך שעה. מסננים.

2. מכינים את האורז: בסיר גדול מביאים לרתיחה מים וכף גדושה של מלח, על אש גבוהה. מוסיפים את האורז ומבשלים כ-7 דקות, עד לדרגת חצי בישול. מסננים ומניחים בקערה.

3. בינתיים, בסיר גדול מחממים 3 כפות שמן זית על אש בינונית, מטגנים את הבצל במשך 6 דקות, עד להזהבה. מוציאים מחצית מכמות הבצל המטוגן ושומרים בצד. מחממים תנור ל-200 מעלות.

4. מוסיפים לבצל שבסיר את הקטניות המבושלות ומחצית ממי הזעפרן, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים עוד 10 דקות. מוסיפים לאורז את מחצית הבצל המטוגן הנותר, החלמונים, הכורכום, היוגורט, מי הזעפרן הנותרים ו-3 כפות שמן זית, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.

5. משמנים בנדיבות תבנית החסינה לחום או פיירקס בגודל בינוני (30 ס"מ על 20ׂ ס"מ) ומכניסים אותה ריקה לתנור החם, למשך 6 דקות.

6. מרכיבים את המנה: בזהירות מוציאים מהתנור את התבנית הלוהטת, מניחים מחצית מהתערובת של האורז ומהדקים לשכבה אחידה, מניחים מעל את תערובת הקטניות ומסיימים בשכבה השניה של תערובת האורז. אופים כשעתיים עד שהפשטידה יציבה והתחתית פריכה.

7. הופכים לתוך כלי הגשה ומגישים חם.

>> לבלוג של רותם

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
מתכון זה הוא פרסי
נועה 26.10.19
קישים ופשטידות

תרבות יוון מהסוג הטוב: מאפינס ביצים, ירוקים וגבינה

כיכר אוכל | 11.12.22

מה אוכלים היום?

זה לחם? זה פשטידה? זה פיצה? זה הכל יחד!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.11.22

מה אוכלים היום?

"פרסופיטה" - פאי בצל וכרישה יווני עם עלי פילו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.11.22

התוספת שתופסת

הכי טובים בפלנטה: מאפינס תרד ופטה

כיכר אוכל | 24.10.22

מה נאכל היום?

משגע: טירופיטה בתבנית - מאפה פילו וגבינות מלוחות

חיה דר | 29.08.22
ש

כלי קודש

אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: גראטן תפוחי אדמה נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.03.22

מה אוכלים היום?

הו, הפריכות: גאלט במילוי פטריות וגבינות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

מארחים בחנוכה

מנה אלגנטית ויפה לכל סועד: קיש פטריות אישי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 30.11.21

מיוחד

לארוחה חורפית חמה ומנחמת: קיש בצל וגבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.11.21
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים!

הזוי: מזכיר בת"ת ניצל מחוב של מיליון שקל

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם

מה אוכלים היום?

קיש עגבניות וגבינות מהיר וסלט יווני בצד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.09.21

מה אוכלים היום?

מה אוכלים היום? פשטידת אורז מפנקת לכל המשפחה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.06.21

מה אוכלים היום?

גאלט עגבניות: המאפה שלכם לקיץ הקרוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.06.21

מה אוכלים היום?

ארוחת קיץ מושלמת: קיש עגבניות שרי ומוצרלה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.06.21
ש

מודל מנצח

להקים עסק דיגיטלי מניב: הכירו את סמרטה

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

באנו לשדרג

יקפיץ לכם את ארוחת הערב: קוגל אטריות וגבינות מלוחות

כיכר אוכל | 04.04.21

מה אוכלים היום?

מצאנו דרך מדהימה ומפתיעה להכין פתיתים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 25.01.21

מה אוכלים היום?

פשטידת כרובית עם רוטב בשאמל וטופ פריך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.12.20

מה אוכלים היום?

פשטידת פטריות וגבינות קלה ומעולה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.20
ש

מודל מנצח

להיות בעל עסק בינלאומי בלי סחורה ושילוח

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

מה אוכלים היום?

כן כן כן: פשטידת תפוחי אדמה והמון גבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.11.20

ניצול שאריות

מה עושים עם לחם ישן? פשטידת-שקשוקה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.11.20

פשטידת תפוחי אדמה וטונות של גבינה נוטפת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.08.20