כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון למעקודה - פשטידת תפו"א בסיר, של אושרית אברג'יל

לפשטידת תפוחי האדמה המרוקאית הזו יש שקוראים מעקודה או מחמאר, אך זה לא באמת משנה, כל עוד הבסיס שלה נשמר: תפו"א מעוכים, ביצים, עשבי תיבול ומעט תבלינים והיא יוצאת גבוהה, אוורירית ויפה (מתכונים, אוכל)

3
כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ד בתשרי | 23.10.19
פשטידת תפו"א בסיר
פשטידת תפו"א בסיר (צילום: מתוך האינסטגרם oshritabergil@)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 5 תפו"א בינוניים
  • 4 ביצים
  • 1 כפית מיץ לימון טרי
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כורכום
  • 2 כפות שמן

אופן ההכנה:

1. מבשלים בסיר עם מים רותחים את תפוחי האדמה עד שמתרככים היטב. מוציאים את המים (משאירים מעט מאד) ומועכים את תפוחי האדמה. מצננים מעט.

2. מוסיפים פנימה את מיץ הלימון, הביצים, התבלינים, השמן והפטרוזיליה ומערבבים היטב. מקפלים פנימה את הביצה הנוספת ומערבבים קלות.

3. בסיר שטוח ורחב (עדיף מטפלון, שרוחב השוליים זהה לתחתית), מחממים שמן ומניחים בתוכו את הבלילה, משטחים מעט עם כף ומבשלים על אש גבוהה במשך 4 דקות. מנמיכים ללהבה הכי נמוכה ומכסים עם מגבת מעל. מבשלים עוד 30-40 דקות. פותחים ובודקים שהפשטידה יציבה.

4. מורידים את הסיר מהאש ומניחים צלחת שטוחה הפוכה על פתחו. הופכים את הפשטידה בזהירות בצורה שהיא ״תיפול״ לצלחת. מחזירים את הסיר לגז על אש גבוהה ומוסיפים קצת שמן. בעדינות רבה מחזירים את הפשטידה לתוכו כשהצד האפוי כלפי מעלה. משאירים על אש גבוהה במשך 4 דקות, מנמיכים וממשיכים לבשל עוד 10 דקות. שוב הופכים על צלחת שטוחה.

5. מגישים עם אריסה, חמוצים ופלח לימון.

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
3
ממתי מנקודה זה מרוקאי. זה טריפולטאי מאז ומתמיד
עמוס ברדה23.10.19
2
חחחח, כל המאכלים של התוניסאים וטריפולטאים עברו בישראל למרוקאים. באמת די מספיק לגנוב גם אוכל.
קלימו26.10.19
1
וכמה מנות זה בערך
איזה עומק של סיר26.10.19
קישים ופשטידות

תרבות יוון מהסוג הטוב: מאפינס ביצים, ירוקים וגבינה

כיכר אוכל | 11.12.22

מה אוכלים היום?

זה לחם? זה פשטידה? זה פיצה? זה הכל יחד!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.11.22

מה אוכלים היום?

"פרסופיטה" - פאי בצל וכרישה יווני עם עלי פילו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.11.22

התוספת שתופסת

הכי טובים בפלנטה: מאפינס תרד ופטה

כיכר אוכל | 24.10.22

מה נאכל היום?

משגע: טירופיטה בתבנית - מאפה פילו וגבינות מלוחות

חיה דר | 29.08.22
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים

האברך הזה קנה בית בבניין מפואר בגוש דן >>

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: גראטן תפוחי אדמה נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.03.22

מה אוכלים היום?

הו, הפריכות: גאלט במילוי פטריות וגבינות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

מארחים בחנוכה

מנה אלגנטית ויפה לכל סועד: קיש פטריות אישי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 30.11.21

מיוחד

לארוחה חורפית חמה ומנחמת: קיש בצל וגבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.11.21
ש

זה עובד!

ישראלים רוכשים אתרים וגוזרים "שכר דירה"

כיכר בשיתוף דיגיטל פרופטי | מקודם

מה אוכלים היום?

קיש עגבניות וגבינות מהיר וסלט יווני בצד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.09.21

מה אוכלים היום?

מה אוכלים היום? פשטידת אורז מפנקת לכל המשפחה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.06.21

מה אוכלים היום?

גאלט עגבניות: המאפה שלכם לקיץ הקרוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.06.21

מה אוכלים היום?

ארוחת קיץ מושלמת: קיש עגבניות שרי ומוצרלה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.06.21
ש

חצי מחיר מתל אביב

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף בריטניה ישראל | מקודם

באנו לשדרג

יקפיץ לכם את ארוחת הערב: קוגל אטריות וגבינות מלוחות

כיכר אוכל | 04.04.21

מה אוכלים היום?

מצאנו דרך מדהימה ומפתיעה להכין פתיתים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 25.01.21

מה אוכלים היום?

פשטידת כרובית עם רוטב בשאמל וטופ פריך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.12.20

מה אוכלים היום?

פשטידת פטריות וגבינות קלה ומעולה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.20
ש

מודל מנצח

להקים עסק דיגיטלי מניב: הכירו את סמרטה

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

מה אוכלים היום?

כן כן כן: פשטידת תפוחי אדמה והמון גבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.11.20

ניצול שאריות

מה עושים עם לחם ישן? פשטידת-שקשוקה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.11.20

פשטידת תפוחי אדמה וטונות של גבינה נוטפת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.08.20