כיכר השבת

מתכון לפשטידת תפוחי אדמה עם גבינות ועשבי תיבול

אין דרך לטעות עם המתכון הזה - באחריות. מדובר באחת הפשטידות הפשוטות והמוצלחות שתכינו אי פעם. זה מתחיל מפירה ונגמר בתבנית אפייה עם המון גבינה ותיבול מדויק (מתכונים, אוכל)

2
כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ג' באלול | 23.08.20
פשטידת תפוחי אדמה עם גבינות ועשבי תיבול
פשטידת תפוחי אדמה עם גבינות ועשבי תיבול (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 450 גרם תפוחי אדמה, רצוי בקליפה אדומה, מקולפים וחתוכים גס
  • 2 שיני שום, פרוסות
  • 45 גרם חמאה לא מלוחה + חמאה נוספת לשימון התבנית
  • 1 כף חלב
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגורדת
  • 1 כוס גבינת מוצרלה, פרוסה
  • 1/2 כפית רוזמרין מיובש
  • 1/2 כפית תימין מיובש
  • 1/2 כפית אורגנו מיובש
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים בנדיבות עם חמאה את כל החלק הפנימי של תבנית מרובעת בגודל של כ-24 ס"מ או תבנית אובלית / עגולה בנפח זהה.

2. בסיר גדול, מניחים את תפוחי האדמה והשום הפרוס עם תיבול נדיב של מלח, מכסים במים קרים ומבשלים על אש בינונית-גבוהה עד לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים לחלוטין. מסננים את המים מהסיר וממתינים 5-10 דקות עד שכל הנוזלים יתאדו.

3. מעבירים את תפוחי האדמה לקערה גדולה ומועכים אותם לפירה.

4. בסיר קטן, מבשלים יחד את החמאה והחלב עד שהחמאה נמסה לגמרי. יוצקים על הפירה, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.,

5. מעבירים את תערובת הפירה לתבנית המוכנה ומחליקים את החלק העליון. מפזרים מעל את הפרמזן, מסדרים עליה את פרוסות המוצרלה ומתבלים ברוזמרין, תימין, אורגנו, מלח ופלפל שחור.

6. אופים במשך 30 דקות או עד שהפשטידה בגוון זהוב-שחום יפה והגבינה מבעבעת. ממתינים 5 דקות לפני שמגישים.

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
וואווו וואוווו עשיתי!!!! יצא מווווושלםםםם מלא קלוריות ומשמין, אבל טעיםםם
מירי24.08.20
1
ממש חסר פה אגוז מוסקט
רפאלו23.08.20
קישים ופשטידות

תרבות יוון מהסוג הטוב: מאפינס ביצים, ירוקים וגבינה

כיכר אוכל | 11.12.22

מה אוכלים היום?

זה לחם? זה פשטידה? זה פיצה? זה הכל יחד!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.11.22

מה אוכלים היום?

"פרסופיטה" - פאי בצל וכרישה יווני עם עלי פילו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.11.22

התוספת שתופסת

הכי טובים בפלנטה: מאפינס תרד ופטה

כיכר אוכל | 24.10.22

מה נאכל היום?

משגע: טירופיטה בתבנית - מאפה פילו וגבינות מלוחות

חיה דר | 29.08.22
ש

בדוק!!

הלוואת חג מיוחדת 30,000 ש"ח ללא ריבית

כיכר בשיתוף מרכנתיל | מקודם

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: גראטן תפוחי אדמה נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.03.22

מה אוכלים היום?

הו, הפריכות: גאלט במילוי פטריות וגבינות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

מארחים בחנוכה

מנה אלגנטית ויפה לכל סועד: קיש פטריות אישי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 30.11.21

מיוחד

לארוחה חורפית חמה ומנחמת: קיש בצל וגבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.11.21
ש

יום פתוח בזום

בוגרי תואר ראשון? זו הדרך שלכם להתקדם לקריירה מצליחה

כיכר בשיתוף העברית | מקודם

מה אוכלים היום?

קיש עגבניות וגבינות מהיר וסלט יווני בצד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.09.21

מה אוכלים היום?

מה אוכלים היום? פשטידת אורז מפנקת לכל המשפחה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.06.21

מה אוכלים היום?

גאלט עגבניות: המאפה שלכם לקיץ הקרוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.06.21

מה אוכלים היום?

ארוחת קיץ מושלמת: קיש עגבניות שרי ומוצרלה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.06.21
ש

זה עובד!

ישראלים רוכשים אתרים וגוזרים "שכר דירה"

כיכר בשיתוף דיגיטל פרופטי | מקודם

באנו לשדרג

יקפיץ לכם את ארוחת הערב: קוגל אטריות וגבינות מלוחות

כיכר אוכל | 04.04.21

מה אוכלים היום?

מצאנו דרך מדהימה ומפתיעה להכין פתיתים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 25.01.21

מה אוכלים היום?

פשטידת כרובית עם רוטב בשאמל וטופ פריך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.12.20

מה אוכלים היום?

פשטידת פטריות וגבינות קלה ומעולה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.20
ש

בזמן המסוגל

הם יהיו שם לבד ביער, במשך כל החג, רק בשביל להתפלל עליכם  במקום הקדוש

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

מה אוכלים היום?

כן כן כן: פשטידת תפוחי אדמה והמון גבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.11.20

ניצול שאריות

מה עושים עם לחם ישן? פשטידת-שקשוקה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.11.20