כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפשטידת תפוחי אדמה עם גבינות וחמאה

שימו את המצפון על השתק ובואו להתנחם עם הפשטידה הכי פשוטה ומחממת לב שיש. פשטידה שדורשת מינימום עבודה ושווה כל ביס. מתכון לפשטידת תפוחי אדמה עם חמאה, גבינת שמנת וגבינה צהובה (מתכונים, אוכל)

3
כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"ח בחשוון | 15.11.20
פשטידת תפוחי אדמה וגבינות
פשטידת תפוחי אדמה וגבינות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 ק"ג תפוחי אדמה בקליפה אדומה או מזן "ראטה" שניתן להשיג בשווקים
  • 200 גרם גבינת שמנת
  • 120 גרם חמאה
  • 1/2 כוס שמנת חמוצה
  • 1/4-1/2 כוס חלב
  • 1 כפית מלח (רצוי גס)
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • 2 כוסות גבינת צ'דר מגוררת (ניתן להחליף בגבינה צהובה)

אופן ההכנה:

1. מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים אותם לחתיכות גדולות, מניחים בסיר גדול ומכסים אותם במים. מביאים לרתיחה על אש בינונית-גבוהה, ואז מנמיכים את האש ומבשלים במשך 20-30 דקות, עד שניתן לנעוץ בהם מזלג בקלות.

2. מסננים את תפוחי האדמה מהנוזלים ומעבירים אותם לקערה גדולה. מוסיפים לתבנית גם את החמאה, כשהיא חתוכה לקוביות גדולות, את גבינת השמנת והשמנת החמוצה, מתבלים במלח, פלפל שחור ואבקת שום ובעזרת מועך, מועכים הכל יחד לפירה עד שכל המרכיבים מתאחדים היטב, אך עדיין נותרים גושים פה ושם. מוסיפים את החלב תוך כדי מעיכה, עד שהתערובת חלקה ורכה ולבסוף מוסיפים כוס אחד של גבינת צ'דר ומערבבים.

3. מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית קרמית משומנת, מלבנית או אליפטית עם שוליים גבוהים. מפזרים מעל את גבינת הצ'דר שנותרה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20-25 דקות, עד שהגבינה נמסה ומבעבעת. מגישים מיד.

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
ומה יהייה עם הבריאות שלנו? כולוסטרול קלוריות ועוד ועוד מרעין בישין ?????????????????? מצווים על ונישמרתם מאוד מאוד לנפשותיכם!!!!
חני15.11.20
היא מתכוונת לאנשים בלי בעיות בריאות שיהנו מהמתכון מדי פעם גם להנות זה בריא למי שאין בעיות בריאות ומשקל כמובן הכל בגבול הטעם הטוב
לילי בת מלך16.11.20
יש אנשים שצריכה של הרבה שומן מורידה אצלם את הסוכר. כל אחד וענייני התזונה שלו. תישמרי את לנפשך שלך, וכל אחד ישמר לנפשו שלו.
זה עניין שלך16.12.20
קישים ופשטידות

תרבות יוון מהסוג הטוב: מאפינס ביצים, ירוקים וגבינה

כיכר אוכל | 11.12.22

מה אוכלים היום?

זה לחם? זה פשטידה? זה פיצה? זה הכל יחד!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.11.22

מה אוכלים היום?

"פרסופיטה" - פאי בצל וכרישה יווני עם עלי פילו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.11.22

התוספת שתופסת

הכי טובים בפלנטה: מאפינס תרד ופטה

כיכר אוכל | 24.10.22

מה נאכל היום?

משגע: טירופיטה בתבנית - מאפה פילו וגבינות מלוחות

חיה דר | 29.08.22
ש

יותר קל ממה שאתם חושבים

איפה עוד תקבלו 52 שקל לשעה?

כיכר בשיתוף מטרופולין | מקודם

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: גראטן תפוחי אדמה נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.03.22

מה אוכלים היום?

הו, הפריכות: גאלט במילוי פטריות וגבינות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

מארחים בחנוכה

מנה אלגנטית ויפה לכל סועד: קיש פטריות אישי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 30.11.21

מיוחד

לארוחה חורפית חמה ומנחמת: קיש בצל וגבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.11.21
ש

עסקת אקזיט נדירה

הייתם מאמינים? התפנו קרקעות בהרצליה!

כיכר בשיתוף פדרמן | מקודם

מה אוכלים היום?

קיש עגבניות וגבינות מהיר וסלט יווני בצד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.09.21

מה אוכלים היום?

מה אוכלים היום? פשטידת אורז מפנקת לכל המשפחה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.06.21

מה אוכלים היום?

גאלט עגבניות: המאפה שלכם לקיץ הקרוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.06.21

מה אוכלים היום?

ארוחת קיץ מושלמת: קיש עגבניות שרי ומוצרלה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.06.21
ש

בדוק!!

הלוואת חג מיוחדת 30,000 ש"ח ללא ריבית

כיכר בשיתוף מרכנתיל | מקודם

באנו לשדרג

יקפיץ לכם את ארוחת הערב: קוגל אטריות וגבינות מלוחות

כיכר אוכל | 04.04.21

מה אוכלים היום?

מצאנו דרך מדהימה ומפתיעה להכין פתיתים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 25.01.21

מה אוכלים היום?

פשטידת כרובית עם רוטב בשאמל וטופ פריך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.12.20

מה אוכלים היום?

פשטידת פטריות וגבינות קלה ומעולה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.20
ש

מרגש • צפו בראיון

התפילין של הזולת: סיפורים מרגשים מפרויקט החיבור בין יהודים

אסף מגידו | מקודם

ניצול שאריות

מה עושים עם לחם ישן? פשטידת-שקשוקה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.11.20

פשטידת תפוחי אדמה וטונות של גבינה נוטפת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.08.20